http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Wat schaft de pot bij Niven?

3 juli 2013    Kyonne Leyser   

Wat eten de koks bij Niven?

Even een stapje terug naar begin dit jaar. Waar het allemaal begon met mijn vraag aan chefkok Niven of hij mee wilde werken aan een opdracht voor de Fotovakschool. Enthousiast reageerde hij meteen 'Natuurlijk!' Bij Niven heb ik dus mijn eerste serie gemaakt over de personeelsmaaltijden en hij heeft mij flink op weg geholpen in het contact leggen met andere chefkoks. Hij is ook degene die meteen enthousiast werd en vond dat ik er ook een boek van uit moet gaan geven. Die plannen zijn er nog steeds, dus wie weet… Het voorwoord zal vanzelfsprekend van Niven zijn :)

Jongste sterrenchef
Restaurant Niven is sinds begin 2009 gevestigd in Rijswijk. Inspiratie haalt Niven uit zijn 'achtertuin', Het Westland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot gedeelte van zijn menukaart bestaat uit groentengerechten. Inmiddels heeft hij al twee klassiekers op zijn naam: de snijboon à la carbonara met aardpeer en spekjes, en het gerecht met ui, Hervekaas en truffel. En deze gerechten zijn heerlijk, kan ik uit eigen ervaring zeggen. Niven en zijn team haalde in november 2009 meteen de eerste Michelinster binnen. Hij was hiermee de jongste chefkok in Nederland die een Michelinster ontving. Inmiddels heeft Niven hard aan de weg getimmerd en zie je hem regelmatig in de media voorbij komen met bijzondere acties en inmiddels ook met een eigen kookprogramma bij RTL: 'Ik kook, wie eet er mee?'

Noodlesoep
De koks van Niven zijn verantwoordelijk voor de personeelsmaaltijden. Zij bedenken de gerechten een week vooruit en plaatsen de bestellingen. De maaltijden bij Niven variëren van stamppotten, pasta's en roerbakgerechten, tot gebakken aardappels met vis of vlees. Elke avond zijn twee koks verantwoordelijk voor de bereiding. De avond dat ik aanwezig was stond er noodlesoep met verse groenten en garnalen op het menu. Ook zin in dit gerecht? Dan kun je voor de bereiding terecht op mijn eigen website.
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Loren Spee @loren_spee
"Butter-Basted Sous Vide Halibut. #recipes #fishrecipes #foodinspiration https://t.co/K5Ryy2XOXL https://t.co/fnc2aXKvqA"

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Agenda