http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Wat schaft de pot bij De Echoput?

12 juni 2013    Kyonne Leyser   

Wat eten de koks bij restaurant De Echoput?

Dagelijks bestellen de koks van De Echoput de ingrediënten voor de personeelsmaaltijd. Ze bekijken wat er nog in de koelkast ligt en bestellen eventueel extra vis of vlees. Chefkok Leendert Scholtus laat de samenstelling van de maaltijden volledig over aan zijn koks onder één voorwaarde, dat de maaltijden altijd verse groenten bevatten.

Uit de omgeving komen veel mooie producten, deze worden dan ook regelmatig gebruikt voor de maaltijden. Aardappels met vlees en groenten staan vaak op het menu, maar ook een eenvoudig bord nasi of pasta. De avond dat ik aanwezig was hadden de koks klaargemaakt: oosters gelakt buikspek, noedels, ‘zwarte’ boontjes, wortel en komkommersalade.

Restaurant De Echoput, van eigenaar Peter Klosse, ligt op een prachtige locatie middenin de bossen van Paleis het Loo. Je vindt er niet alleen het sterrenrestaurant maar ook een vijfsterrenhotel en een kook- en wijnschool gerund door de voormalige chef-kok, Theus de Kok. De Echoput staat bekend om de prachtige wildbereidingen, niet zo vreemd aangezien ze in het grootste wildgebied van Nederland liggen. In 2011 ontving De Echoput een Michelinster. 

Wil je het gerecht zelf maken? Kijk dan voor de bereiding op mijn website.
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Charles Ager @CharlesAger
"Happy #NationalPumpkinCheesecakeDay 🎃 Celebrate by baking one yourself, we found a great recipe:… https://t.co/i99fZ6v2c3"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @Hanssteenbergen: Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPz"

Natalie Lorrant @NatalieLorrant
"Secrets Behind Famous Southern #recipes. #cheese #foodinspiration https://t.co/cDlPw7BNJH https://t.co/2CA2vZ7EnA"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Mmmm ... something special about Marcona @almonds. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/GrjYVHaXY0"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat was je leuk! @foodinspiration #fidays https://t.co/VyXpNKmFl4"

Doug Koob @dougkoob
"Amsterdam Food & Beverage Trend Tour for Portland team hosted by @foodinspiration #fidays… https://t.co/Nrjk54mBvI"

Ethereal Heart Fdn @EHFoundation237
"RT @foodinspiration: Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food #trends… "

HFDV @HfdvVzw
"RT @foodinspiration: Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food #trends… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPzCkblpY"

Agenda