http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Wat schaft de pot bij De Echoput?

12 juni 2013    Kyonne Leyser   

Wat eten de koks bij restaurant De Echoput?

Dagelijks bestellen de koks van De Echoput de ingrediënten voor de personeelsmaaltijd. Ze bekijken wat er nog in de koelkast ligt en bestellen eventueel extra vis of vlees. Chefkok Leendert Scholtus laat de samenstelling van de maaltijden volledig over aan zijn koks onder één voorwaarde, dat de maaltijden altijd verse groenten bevatten.

Uit de omgeving komen veel mooie producten, deze worden dan ook regelmatig gebruikt voor de maaltijden. Aardappels met vlees en groenten staan vaak op het menu, maar ook een eenvoudig bord nasi of pasta. De avond dat ik aanwezig was hadden de koks klaargemaakt: oosters gelakt buikspek, noedels, ‘zwarte’ boontjes, wortel en komkommersalade.

Restaurant De Echoput, van eigenaar Peter Klosse, ligt op een prachtige locatie middenin de bossen van Paleis het Loo. Je vindt er niet alleen het sterrenrestaurant maar ook een vijfsterrenhotel en een kook- en wijnschool gerund door de voormalige chef-kok, Theus de Kok. De Echoput staat bekend om de prachtige wildbereidingen, niet zo vreemd aangezien ze in het grootste wildgebied van Nederland liggen. In 2011 ontving De Echoput een Michelinster. 

Wil je het gerecht zelf maken? Kijk dan voor de bereiding op mijn website.
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Laura Meerveld @laurameerveld
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. https://t.co/3rmLwIy6H5"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #04: Hyperspecialisatie. https://t.co/kO1CPTC8GR"

@Francoisbier @francoisbier
"RT @BierCulinair: @foodinspiration presenteert in de laatste weken van het jaar de belangrijkste food trends voor 2018. Trend nummer 3: Viv… "

@Francoisbier @francoisbier
"Aandacht voor @francoisbier bij de lancering in Nederland door @BierCulinair https://t.co/mK5nPo9TYg"

BierCulinair.nl @BierCulinair
"@foodinspiration presenteert in de laatste weken van het jaar de belangrijkste food trends voor 2018. Trend nummer… https://t.co/JIrZgVMDyJ"

sty @Ka3Reo
"RT @Andy_arifin: Cinnamonrolls 😄😆😍🤗👍👏 #instadaily #instafood #foodporn #recipes #foodinspiration #insta #food… https://t.co/6d9RJXc7uk"

Upside Down @Samu149
"RT @Andy_arifin: Cinnamonrolls 😄😆😍🤗👍👏 #instadaily #instafood #foodporn #recipes #foodinspiration #insta #food… https://t.co/z5MaJvLKYF"

Andy Arifin @Andy_arifin
"Cinnamonrolls 😄😆😍🤗👍👏 #instadaily #instafood #foodporn #recipes #foodinspiration #insta #food… https://t.co/vRfN6kCSQ1"

Enrique Figee @enriquefigee
"@Hanssteenbergen van @foodinspiration bij @FoodserviceNW over WAAROM het narrative van challengers zo aantrekkelijk… https://t.co/wfpciAH9Gi"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Hoofdredacteur @foodinspiration @Hanssteenbergen op het podium tijdens @FoodserviceNW over storytelling in de horec… https://t.co/cOPXZhk0ST"

Agenda