http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Wat schaft de pot bij Frouckje State?

1 mei 2013    Kyonne Leyser   

Wat eten de chefs bij restaurant Frouckje State?

Restaurant Frouckje State ligt in het landelijk gelegen Rijperkerk in het prachtige Friesland. Het restaurant wordt gerund door Thom & Joukje van der Heide en voor de keuken is chefkok Gilbert van der Heide verantwoordelijk. Gilbert werkt graag met pure ingrediënten, vaak van biologische kwaliteit en uit eigen tuin en streek. Vanaf 2008 is Restaurant Frouckje State onderscheiden met één Michelinster.

Speciaal ingekocht
Voor de personeelsmaaltijden wordt er dagelijks speciaal ingekocht. Dus geen planningen een week vooruit maar per dag bekijken wat er is, waar de medewerkers zin in hebben en wat er nog bijbesteld moet worden. In de zomer en het najaar komen de groenten voornamelijk uit de eigen moestuin. Verser kan niet. Verder wordt er veel vlees gegeten, denk aan biefstuk met aardappelen en groenten, een mooie gehaktbal maar ook nasi en af en toe een visstoofpot.
 
Aardappel ovenschotel met gehaktbrood
Normaal wordt er op zaterdag, door het drukke programma, een makkelijke maaltijd bereid zoals pasta bolognese. Maar de avond dat ik er was werd door chef-kok Gilbert een uitzondering gemaakt en ging er een aardappelschotel en gehaktbrood de oven in. Heerlijke Hollandse kost!
 
Wil je zelf deze aardappel ovenschotel met gehaktbrood maken? Kijk dan op mijn website voor de uitwerking van de gerechten.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Loren Spee @loren_spee
"Butter-Basted Sous Vide Halibut. #recipes #fishrecipes #foodinspiration https://t.co/K5Ryy2XOXL https://t.co/fnc2aXKvqA"

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Agenda