http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Wat schaft de pot bij Frouckje State?

1 mei 2013    Kyonne Leyser   

Wat eten de chefs bij restaurant Frouckje State?

Restaurant Frouckje State ligt in het landelijk gelegen Rijperkerk in het prachtige Friesland. Het restaurant wordt gerund door Thom & Joukje van der Heide en voor de keuken is chefkok Gilbert van der Heide verantwoordelijk. Gilbert werkt graag met pure ingrediënten, vaak van biologische kwaliteit en uit eigen tuin en streek. Vanaf 2008 is Restaurant Frouckje State onderscheiden met één Michelinster.

Speciaal ingekocht
Voor de personeelsmaaltijden wordt er dagelijks speciaal ingekocht. Dus geen planningen een week vooruit maar per dag bekijken wat er is, waar de medewerkers zin in hebben en wat er nog bijbesteld moet worden. In de zomer en het najaar komen de groenten voornamelijk uit de eigen moestuin. Verser kan niet. Verder wordt er veel vlees gegeten, denk aan biefstuk met aardappelen en groenten, een mooie gehaktbal maar ook nasi en af en toe een visstoofpot.
 
Aardappel ovenschotel met gehaktbrood
Normaal wordt er op zaterdag, door het drukke programma, een makkelijke maaltijd bereid zoals pasta bolognese. Maar de avond dat ik er was werd door chef-kok Gilbert een uitzondering gemaakt en ging er een aardappelschotel en gehaktbrood de oven in. Heerlijke Hollandse kost!
 
Wil je zelf deze aardappel ovenschotel met gehaktbrood maken? Kijk dan op mijn website voor de uitwerking van de gerechten.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Food Inspiration @foodinspiration
"#Portland is een #foodstad van formaat. De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. C… https://t.co/SGROjFBB1D"

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Agenda