http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Wat schaft de pot bij Beluga?

17 april 2013    Kyonne Leyser   

Wat eten de koks in sterrenrestaurants nu eigenlijk zelf als personeelsmaaltijd?

Begin 2013 ben ik een eigen fotoproject gestart: Wat de pot schaft?! Geïnspireerd door het boek van Ronald Giphart 'Eten, drinken, slapen', ben ik begonnen met een reportage over de personeelsmaaltijden in sterrenrestaurants en het verzamelen van de recepten. Via Food Inspiration ga ik jullie op de hoogte houden van mijn restaurantbezoeken en de fotografie daarvan. Onderstaand de eerste reportage die ik een paar weken geleden maakte bij Restaurant Beluga.

Twee Michelinsterren
Restaurant Beluga is sinds 2001 gevestigd aan het Plein 1992 in Maastricht met een prachtig uitzicht op de Maas. Sinds 2005 is Beluga, van chef-kok Hans van Wolde en Daniëlle de Boer, in het bezit van twee Michelinsterren.
 
Geen pakjes en zakjes
Voor de personeelsmaaltijden maakt Beluga regelmatig gebruik van de leftovers uit de keuken en van de catering. Chef-kok Hans van Wolde wil dat zijn personeel vers en voedzaam eet, er zullen in zijn keuken dus absoluut geen pakjes of zakjes worden gebruikt. Elke zaterdag wordt het menu voor de komende week bepaald en dagelijks zijn twee koks verantwoordelijk voor de maaltijd. Door de grote cateringpartij die ze de dag na mijn bezoek hadden, stond er met de overgebleven ingrediënten deze avond op het menu: pannenkoeken met spek en appel, aspergesoep met groene asperges en ham, en een huzarensalade.
 
De bereiding van de gerechten vind je op mijn website.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Food Inspiration @foodinspiration
"#Portland is een #foodstad van formaat. De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. C… https://t.co/SGROjFBB1D"

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Agenda