http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com

Wat schaft de pot bij Beluga?

17 april 2013    Kyonne Leyser   

Wat eten de koks in sterrenrestaurants nu eigenlijk zelf als personeelsmaaltijd?

Begin 2013 ben ik een eigen fotoproject gestart: Wat de pot schaft?! Geïnspireerd door het boek van Ronald Giphart 'Eten, drinken, slapen', ben ik begonnen met een reportage over de personeelsmaaltijden in sterrenrestaurants en het verzamelen van de recepten. Via Food Inspiration ga ik jullie op de hoogte houden van mijn restaurantbezoeken en de fotografie daarvan. Onderstaand de eerste reportage die ik een paar weken geleden maakte bij Restaurant Beluga.

Twee Michelinsterren
Restaurant Beluga is sinds 2001 gevestigd aan het Plein 1992 in Maastricht met een prachtig uitzicht op de Maas. Sinds 2005 is Beluga, van chef-kok Hans van Wolde en Daniëlle de Boer, in het bezit van twee Michelinsterren.
 
Geen pakjes en zakjes
Voor de personeelsmaaltijden maakt Beluga regelmatig gebruik van de leftovers uit de keuken en van de catering. Chef-kok Hans van Wolde wil dat zijn personeel vers en voedzaam eet, er zullen in zijn keuken dus absoluut geen pakjes of zakjes worden gebruikt. Elke zaterdag wordt het menu voor de komende week bepaald en dagelijks zijn twee koks verantwoordelijk voor de maaltijd. Door de grote cateringpartij die ze de dag na mijn bezoek hadden, stond er met de overgebleven ingrediënten deze avond op het menu: pannenkoeken met spek en appel, aspergesoep met groene asperges en ham, en een huzarensalade.
 
De bereiding van de gerechten vind je op mijn website.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Arjan de Boer @Arjantweets
"Mooi stel! https://t.co/Eu0sh4n4q9"

emily charles @emilycfitness
"Chicken Saag with broccoli rice. #foodinspiration #foodiegram #fitfamuk #fitfam #instafood… https://t.co/4YPlvmPJM5"

Matthias Nieuwland @MBNieuwland
"RT @foodinspiration: Spelen met je eten! De chocolade @LandRover Defenders van chefs @SergioHerman, Jonnie Boer (@delibrije): https://t.co/"

The Food Line-up @TheFoodLineup
"RT @MaaikedeReuver: Kaartverkoop gestart voor foodprofessional festival #foodunplugged op 23 juni. by @foodinspirat… https://t.co/hGCJcRRy60"

Food Inspiration BE @FIBelgie
"Hotspot Boedapest: MÁK Bistro met de getalenteerde en creatieve Janos Mitzei aan het hoofd! #goeast https://t.co/cTEeceVGEy"

Stephen Gemerman @StephenGemerman
"Creamy #bacon Wrapped #chicken. #foodinspiration https://t.co/pzcqUn9A5c https://t.co/MPVPXI6mnA"

Sandy Wasserman CS @SandyWasserman
"#foodinspiration trending 5th #foodiechats "

Gloria Piantek @GGoodtaste
"@Foodiechats A2 My #foodinspiration is any unusual ingredients #Foodiechats "

FusionSaturdays @MST @thecitysbest718
"Dinner #food #foodporn #foodie #foody #foodofinstagram #foodpornography #foodinspiration… https://t.co/WkQwG2xrLk"

Setataula @setataula
"RT @foodinspiration: Spelen met je eten! De chocolade @LandRover Defenders van chefs @SergioHerman, Jonnie Boer (@delibrije): https://t.co/"

Agenda