http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Buurtfrituur in hartje Antwerpen

6 december 2017    Redactie    Antwerpen trends frituur upcoming

Terwijl elk nieuw premium frietconcept vertrekt vanuit het gele goud, willen de bedenkers van Baraque Friture het omgekeerde doen. De snack die bij het frietje hoort tot grote hoogte tillen.

Terwijl veel cafetaria’s hun snacks, sidedishes en bijgerechten in hetzelfde frietvet bakken, worden de Belgische bijgerechten (denk aan rundsstoofvlees met bier en witloofsalade, kip à la plancha met limoen en lente-ui, vol-au-vent en Luikse balletjes) gestoofd. De Antwerpse slager Luc De Laet heeft zelfs speciaal voor Baraque een ‘Belgian Butchers Sausage’ gemaakt: worsten met mout, gestoofd en gegaard in een biersaus en afgewerkt met rode kool en bloedsinaasappel.

Creuset-potten

De vier vennoten achter Baraque Friture - dezelfde ondernemersgroep die achter Otomat zit - geloven in de lokale verankering van een goed fastfoodconcept. Bernard Sironval: ‘Het is niet omdat we op termijn willen schalen dat het product voor ons minder belangrijk is. Aan de muur van onze zaak hangt een Fritepedia en onze frietjes zijn niet voor niets dikker dan de gewone friet.’ Collega David Claeys ziet een nieuwe trend in mensen die ritueel hun wandeling naar de frituur maken om iets af te halen: ‘Bij een van onze volgende experimenten willen we ervoor zorgen dat onze gasten hun bestelling in Creuset-potten kunnen meenemen’.

"Er ontstaat weer contact tussen ondernemer en consument maar ook een sociaal netwerk tussen lokale ondernemers." 

 

Late-night craving

De keuze voor een lichtrijk hoekpand aan de Marnixplaats met al haar cafés en bars is niet toevallig. Na een of meerdere biertjes, krijg je misschien wel een late-night craving? Bernard: ‘Daarom hebben we de afspraak gemaakt dat gasten van de Marnixcafés hun frietjes bij de buren mogen opeten.’ Zo ontstaat er weer contact tussen ondernemer en consument, maar ook een sociaal netwerk tussen lokale ondernemers onderling.

 

Benieuwd naar het hele verhaal van Baraque Friture? Lees dan het hele artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Aan Tafel! 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Y si comienzas el día con buen pie? 🏃👣 #ComidaLatina #LatinFood #Yummie #HappyFood #FoodInspiration #Latinos… https://t.co/NxfAW7rFLn"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"@CRijswick @foodinspiration Eens. Maar ze kiezen wel eerder voor ongezond als gezond eten duurder wordt. "

gansindia @gansindia
"#brownie #brownies #brownietime #brownielover #browniecookie #foodporn #food #foodinspiration… https://t.co/TnksFUb0gX"

Amanda Arena @ladyarena4
"@Maal_Dweb La storia continua ed é anche finita in bellezza ieri sera...🤣 Ti assicuro che era davvero squisita!… https://t.co/kHUJDkICur"

Cindy van Rijswick @CRijswick
"@foodinspiration @Hanssteenbergen Mensen gaan niet meteen gezonder eten als de prijs daarvan daalt. "

Mister Food @misterfoodcafe
"Nos dedicamos a complacer tu paladar We are dedicated to please your palate. #ComidaLatina #LatinFood #Yummie… https://t.co/LFLEoWvoet"

Food Inspiration @foodinspiration
"First impression van het vernieuwde &Moshik** #restaurant van #chef @MoshikRoth in #Amsterdam. #moshikrestaurant… https://t.co/R3T9Lnd1u8"

Food Inspiration @foodinspiration
"De prijs voor gezond eten stijgt harder dan voor ongezond eten. Deze code móéten we kraken volgens onze… https://t.co/BGImUOuOPg"

EagleGlen Costcutter @EagleGlenShop
"RT @costcutter: Have your very own Mexican feast-iesta and use leftover chilli to make enchiladas. #CCLoveYourLeftovers #FoodInspiration ht… "

Alizée Assistante @AlizeeAssistant
"✨ Nouvelles recettes pour vos lunch sur Pinterest 🖇 🖇 Bon vendredi ✨ - 📸 @choosingchia… https://t.co/AhsgxVHn2V https://t.co/ee9NBgE7Ha"

Agenda