http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Eten onderwater

2 december 2017    Redactie    trends inspiratie restaurants

Europa’s eerste onderwater-restaurant wordt gebouwd in Noorwegen.

Bij een restaurantbezoek telt de ervaring tegenwoordig bijna net zo zwaar als het eten zelf. De omgeving, gastvrijheid, presentatie, inrichting, en sfeer vormen samen een belevenis de het liefst onvergetelijk is. In dit kader zoeken veel concepten de extremen op, zoals ook onderwater-restaurant Under in Noorwegen.

Betonnen buis

Under belooft een unieke ervaring te worden. Hoewel het restaurant waarschijnlijk pas in 2019 open gaat geloven de makers er heilig in dat het meer dan een gimmick is. Van de buitenkant is Under rustig onaantrekkelijk te noemen. Het is een betonnen buis die onder een hoek van bijna 45 graden de zee in verdwijnt. Een industriële tunnel naar een andere wereld. De minimalistische invloed van de Nordic Cuisine is voelbaar.

Veilig voelen

De binnenkant moet echter heel anders worden. Het is voor de makers vooral belangrijk dat gasten zich veilig voelen, dus wordt er gekozen voor veel warme, natuurlijke materialen om een gemoedelijke sfeer te creëren. Halverwege de afdaling naar de zeebodem komt ook een champagne-bar, misschien om de overgang wat soepeler te laten verlopen.

Altijd beter

In ons internet tijdperk waarin alles online gedeeld en beoordeeld wordt zoeken nieuwe food concepten steeds vaker de extremen op om op te vallen. En dat is ook niet zo gek, want met een wereld aan keuze is goed genoeg niet meer voldoende. Een zeventje als feedback is een ticket naar faillissement. Het liefst moet je uniek zijn, maar ben je dan niet dan is alles minder dan perfect niet meer goed genoeg. Bij Under hopen ze dat de onderwaterervaring genoeg is om het hoofd boven water te kunnen houden.

Foto: MIR en Snøhetta via CNN

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Trend #01:
The End of Good Enough

Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Buurtfrituur in hartje Antwerpen

Terwijl veel cafetaria’s hun snacks, sidedishes en bijgerechten in hetzelfde frietvet...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #02: Ontbijt, lunch, souper. https://t.co/iuzPxhh7HS"

Foodkings.nl @FoodkingsNL
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/PwQQPA6qxe"

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/VLqudvr72J"

yvonne breevaart @GMlovelie67xxx
"RT @FlavourFeed: #MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a look o… "

Amanda Arena @ladyarena4
"#calamari al sugo #homemade #squid #food #foodporn #foodlovers #foodinspiration #cuisine https://t.co/CiRx54Iwig"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #01: The End of Good Enough. https://t.co/fa9PX03PX4"

Tom Vanderlinden @tomvdl1978
"RT @foodinspiration: Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconce… https://t.co/5lEDvu11au"

TRY FOODS @TryFoods
"Hier ist es ein Foto von unserem Wochenende in Hamburg! Vielen Dank an alle, die unser Stand bei dem… https://t.co/L5KVPsbx8l"

Agenda