http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Plantenworst van 1,5 meter

1 december 2017    Redactie    trends inspiratie Dutch Design Week

Botanic Bites heeft ter ere van de Dutch Design Week Planti15 ontwikkeld.

Het thema van de Dutch Design Week 2017 is stretch, en Doreen Westphal en Marielle van Lieshout zijn met dat thema zeker aan de haal gegaan met een worst van 1,5 meter lang, volledig gemaakt van oesterzwammen.

De Planti15

Waarom een worst die 15 keer langer is dan een traditionele vleesworst? Omdat je in de ruimte die nodig is voor vleesproductie maar liefst vijftien keer meer plantaardige eiwitten kan produceren. Dat zijn sprekende cijfers, die een hoopvolle toekomst voorspellen op het gebied van onze voedselproductie.

Botanic Bites

Het is niet de eerste keer dat Botanic Bites met een innovatie de aandacht op zich weet te vestigen. Zo wonnen zij eerder dit jaar al de Organic Food against climate change challenge georganiseerd door Wessanen met hun biologische snacks op basis van reststromen. Ook voor de Planti15 worden de reststromen aangeboord in de vorm van maar liefst 10.00kg overgebleven oesterzwamvoetjes.

Proteïne flip

Deze ontwikkeling lijkt ons weer een stap dichterbij de proteïne flip te brengen: de overgang van voornamelijk dierlijke eiwitten naar plantaardige eiwitten als voedingsbron. De vleesproductie is een van de grootste veroorzakers van broeikasgassen op aarde, terwijl de essentiële eiwitten en voedingstoffen die voorheen alleen in vlees te vinden waren tegenwoordig op een veel duurzamere wijze in plantaardige alternatieven geproduceerd kunnen worden.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Trend #01:
The End of Good Enough

Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Buurtfrituur in hartje Antwerpen

Terwijl veel cafetaria’s hun snacks, sidedishes en bijgerechten in hetzelfde frietvet...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Foodkings.nl @FoodkingsNL
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/PwQQPA6qxe"

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/VLqudvr72J"

yvonne breevaart @GMlovelie67xxx
"RT @FlavourFeed: #MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a look o… "

Amanda Arena @ladyarena4
"#calamari al sugo #homemade #squid #food #foodporn #foodlovers #foodinspiration #cuisine https://t.co/CiRx54Iwig"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #01: The End of Good Enough. https://t.co/fa9PX03PX4"

Tom Vanderlinden @tomvdl1978
"RT @foodinspiration: Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconce… https://t.co/5lEDvu11au"

TRY FOODS @TryFoods
"Hier ist es ein Foto von unserem Wochenende in Hamburg! Vielen Dank an alle, die unser Stand bei dem… https://t.co/L5KVPsbx8l"

Flavour Feed @FlavourFeed
"#MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a… https://t.co/f90xBIxdQC"

Agenda