http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

"Beet the Root"

14 november 2017    Redactie    food trends burgers vegan

Wie bij het woord ‘burger’ alleen maar aan vlees denkt, heeft het mis. En wie bij het woord ‘vegan’ alleen maar aan wortel-met-humus-achtige toestanden denkt al helemaal.

We eten steeds meer plantaardig, en zien dat vegetarische en ook veganistische producten steeds vaker in de mainstream terecht komen.

Beet Root Patty

Ellis Gourmet Burger komt met een nieuwe vegan burger: “Beet the Root”. Deze nieuwe ‘burger’ is gemaakt van rode biet, linzen, zwarte bonen en dragon. Deze kruidige ‘beet root patty’ is het belangrijkste ingrediënt van de burger. De burger wordt afgemaakt met frisse ijsbergsla, rode ui, rode bietenkiemen en pittige waterkers. Ook de gerookte vegan tartaar en een bun mogen niet ontbreken.

Signature burgers

Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met maar één doel: betere burgers serveren. De keten speelt hiermee in op de groeiende vraag naar betaalbaar en gemakkelijk kwaliteitseten. Ook ontwikkelen zij regelmatig samen met bekende chefs een signature burger, die tijdelijk als ‘special’ op de menukaart wordt gezet. Het eerste restaurant opende in 2011 in Brussel. Momenteel telt Ellis 14 vestigingen in België, 3 in Parijs en maar liefst 5 in Nederland.

Veganistische ganzenlever

Op de Food Inspiration Days liet Paul Florizoone van Greenway de bezoekers voor het eerst kennis maken met veganistische foie gras. Deze nieuwe creatie heeft hij ontdekt in Japan. Zelf omschrijft hij het als het ultieme plant-based luxeproduct. De veganistische ganzenlever wordt gemaakt van gefermenteerde tofu en gefermenteerde miso (granenpasta). De nieuwe veganistische foie gras kost nu nog tussen de 120 en 150 euro per kilo kosten; nog duurder dan traditionele foie gras dus.

Wil je meer inspiratie over vega(n)? Lees het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration Magazine: The End of Good Enough.


 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

"Beet the Root"

We eten steeds meer plantaardig, en zien dat vegetarische en ook veganistische producten steeds...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"RT @BooksAndSpoons: #recipe for CHEESY ROASTED BUTTERNUT SQUASH #RecipeoftheWeek #recipeblog #vegetarian #vegetables #dinner #dinnertime #f… "

Agenda