http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

De natuur met rust

3 november 2017    Redactie    food mood trends chefs emoties

Jeong Kwan heeft geen restaurant, geen klanten, geen kookboeken, geen koksopleiding, en geen ervaring in topkeukens.

Deze Zen-Boeddhistische non vertaalt in haar klooster de lessen van Boeddha naar het eten dat zij maakt. Koken is voor haar een spirituele onderneming waarmee ze een filosofie uitdraagt waarin niet het verleden, maar het heden centraal staat.

De gerechten die zij maakt zijn veganistisch. De afstand tussen chef en ingrediënt moet volgens Jeoang zo kort mogelijk zijn, en de natuur moet zo veel mogelijk met rust gelaten worden. De positieve energie die zij in het cultiveren van haar eigen planten stopt proef je uiteindelijk terug in het eten, volgens haar filosofie.

Foto: Thomas Ruhl 

Een simpel product dat de filosofie van Jeong volledig omvat is sojasaus. Het is het resultaat van een jarenlang proces van rijping, een complex spel tussen bacteriën, lucht, water, en zonlicht dat de uiteindelijke smaak van de saus bepaalt. In de kelders van het klooster liggen de vaten al decennia lang opgeslagen. “Sojasaus is eeuwig, het is het leven zelf”, aldus Jeong.

Benieuwd naar de andere verhalen? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Design & Mood. 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"#recipe for HASSELBACK POTATOES #RecipeoftheWeek #recipeblog #foodblog #Foodies #food #mealprep #mealideas… https://t.co/GxVyBIsbzW"

BerryBanana @soberrybanana
"Mexican authentic food is one of the best cuisines in the world . . . #mexique #mexicanauthenticfood #mexicofood… https://t.co/hk0nWJTlHp"

Manon van der Ende @manonvanderende
"RT @foodinspiration: De prijs voor gezond eten stijgt harder dan voor ongezond eten. Deze code móéten we kraken volgens onze @Hanssteenberg… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Een #gelukkigezondag straks opbouw @foodinspiration Vision Genk nu ff #bakkie https://t.co/KRgDep6YIM"

EvaKnowsIt @EvaKnowsIt
"Yummy Yummy Pink Sugar in my Tummy!! Super elegant treats for a super girly home!! #foodinspiration #foodinsta… https://t.co/bEKU6YqbpZ"

Salem Samhoud @salemsamhoud
"RT @foodinspiration: First impression van het vernieuwde &Moshik** #restaurant van #chef @MoshikRoth in #Amsterdam. #moshikrestaurant @samh… "

Tosca Leboroni @ToscaLeboroni
"Storia #colore n.2 . . . #foodinspiration #foodart #colour #grapefruit #pompelmo #cucumber… https://t.co/5UE8uUaxOE"

IknowImPerfect @KnowImPerfect
"Yummy Yummy Pink Sugar in my Tummy!! Super elegant treats for a super girly home!! #foodinspiration #foodinsta… https://t.co/LFLjOlQARV"

Mister Food @misterfoodcafe
"Which one do you prefer?🍴 ¿Con cuál te quedas?🍴 #ComidaLatina #LatinFood #Yummie #HappyFood #FoodInspiration… https://t.co/JgQBy8EMl5"

TheFoodTravellerAustralia @foodtravelleroz
"When in Rome at the colosseum eat how the Romans eat. #rome #foodporn #foodinspo #colloseum loseum #italian #pasta… https://t.co/yuip8BtSfd"

Agenda