http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Een levensreis in pasta

2 november 2017    Redactie    food mood trends chefs emoties

Massimo Bottura bracht het grootste deel van zijn leven door in Modena.

“Een cultuur van langzaam eten en snelle auto’s,” zoals hij het zelf zegt. De regio Emilia-Romagna, waar Modena onderdeel van is, is volgens de Italianen het hart van de Italiaanse gastronomie. Aceto Balsamico di Modena, Coppa di Parma, Parmigiano-Reggiano, Mortadella di Bologna, en Tortellini Emiliani zijn stuk voor stuk beschermde en beroemde producten uit deze regio.

Herinneringen van de kok

In zijn restaurant Osteria Francescana probeert Massimo zijn gasten constant te verassen. Kunst, muziek, ambiance, ingrediënten en ook herinneringen zijn daar bij essentieel. Tradities en emoties worden teruggebracht tot één enkel ingrediënt, en vervolgens opnieuw opgebouwd, zodat de gasten Massimo’s ervaringen kunnen proeven.

Met zijn compressie van pasta en bonen transformeert Massimo een typisch Italiaans gerecht cucina povera (armenvoedsel) in een reis door zijn eigen leven. Onderin het glas vind je de eerste gastronomische stappen die hij maakte in de keuken van Alain Ducasse, waar hij leerde om crème royale te maken. Daarboven plaatst hij de radijs en pancetta van zijn vrouw, de bonencrème van zijn moeder, en de fijngesneden kaaskorst van zijn oma. De bovenste laag van rozemarijn symboliseert de tijd die hij doorbracht met Ferran Adrià, die hem aanmoedigde om te blijven experimenteren met de traditionele keuken.

 

Benieuwd naar de andere verhalen? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Design & Mood. 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

"Beet the Root"

We eten steeds meer plantaardig, en zien dat vegetarische en ook veganistische producten steeds...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"RT @BooksAndSpoons: #recipe for CHEESY ROASTED BUTTERNUT SQUASH #RecipeoftheWeek #recipeblog #vegetarian #vegetables #dinner #dinnertime #f… "

Agenda