http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

De wereld op het bord

31 oktober 2017    Redactie    food mood trends chefs emoties

Verschillende landen, verschillende culturen, en toch verenigd in hun passie voor eten en beleving.

Jonnie Boer groeide op in Giethoorn. In zijn jeugd genoot hij van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Zijn herinneringen gaan terug naar dit uniek stukje Nederland, en dat zie je terug in zijn gerechten!

Bloemen en kruiden uit eigen kas

In de keuken van De Librije combineert Jonnie deze herinneringen met zijn reiservaring. “De Hollandse keuken is altijd beïnvloed geweest door de handelsgeest.” Elk gerecht verrijkt hij daarom met bloemen en kruiden uit zijn eigen kas, voor een extra persoonlijke touch.

Rivierbaars met een bladgroen van venkel, een jus van sjalotjes, spek, en sake crème is een gerecht dat meer is dan de som van haar ingrediënten. Het gerecht combineert de jeugd-herinnering van Jonnie die baars viste in de sluizen bij Giethoorn, de venkel zoals hij die leerde bereiden in Korea en de ode aan de traditionele keuken.

Benieuwd naar de andere verhalen? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Design & Mood. 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"#recipe for HASSELBACK POTATOES #RecipeoftheWeek #recipeblog #foodblog #Foodies #food #mealprep #mealideas… https://t.co/GxVyBIsbzW"

BerryBanana @soberrybanana
"Mexican authentic food is one of the best cuisines in the world . . . #mexique #mexicanauthenticfood #mexicofood… https://t.co/hk0nWJTlHp"

Manon van der Ende @manonvanderende
"RT @foodinspiration: De prijs voor gezond eten stijgt harder dan voor ongezond eten. Deze code móéten we kraken volgens onze @Hanssteenberg… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Een #gelukkigezondag straks opbouw @foodinspiration Vision Genk nu ff #bakkie https://t.co/KRgDep6YIM"

EvaKnowsIt @EvaKnowsIt
"Yummy Yummy Pink Sugar in my Tummy!! Super elegant treats for a super girly home!! #foodinspiration #foodinsta… https://t.co/bEKU6YqbpZ"

Salem Samhoud @salemsamhoud
"RT @foodinspiration: First impression van het vernieuwde &Moshik** #restaurant van #chef @MoshikRoth in #Amsterdam. #moshikrestaurant @samh… "

Tosca Leboroni @ToscaLeboroni
"Storia #colore n.2 . . . #foodinspiration #foodart #colour #grapefruit #pompelmo #cucumber… https://t.co/5UE8uUaxOE"

IknowImPerfect @KnowImPerfect
"Yummy Yummy Pink Sugar in my Tummy!! Super elegant treats for a super girly home!! #foodinspiration #foodinsta… https://t.co/LFLjOlQARV"

Mister Food @misterfoodcafe
"Which one do you prefer?🍴 ¿Con cuál te quedas?🍴 #ComidaLatina #LatinFood #Yummie #HappyFood #FoodInspiration… https://t.co/JgQBy8EMl5"

TheFoodTravellerAustralia @foodtravelleroz
"When in Rome at the colosseum eat how the Romans eat. #rome #foodporn #foodinspo #colloseum loseum #italian #pasta… https://t.co/yuip8BtSfd"

Agenda