http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

No waste stierenballen

27 oktober 2017    Redactie    food trends Albert Kooy Dutch Cuisine

Door middel van stierenballen, eendentongen en visgraten.

De Dutch Cuisine beweging is ontworpen om toekomstbestendig te zijn. Duurzaamheid, gezondheid, en groenten staan hoog in het vaandel. Ambassadeur Albert Kooy kookte vanuit deze visie op Food Unplugged, het outdoor festival van Food Inspiration.

Toekomst

‘De koksopleiding van de toekomst is anders dan hoe we die nu kennen’

Hoofdmoot van de Dutch Cuisine filosofie is het 80-20 principe. Dat is niet alleen 80% groente tegenover 20% vlees of vis, maar ook 80% binnen het seizoen, met zo veel mogelijk lokale producten. Zo is er aandacht voor het terroir en de toekomst van ons eten.
 

Benieuwd naar het hele verhaal van Albert Kooy? Bekijk dan de video in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Design & Mood. 

 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"#recipe for HASSELBACK POTATOES #RecipeoftheWeek #recipeblog #foodblog #Foodies #food #mealprep #mealideas… https://t.co/GxVyBIsbzW"

BerryBanana @soberrybanana
"Mexican authentic food is one of the best cuisines in the world . . . #mexique #mexicanauthenticfood #mexicofood… https://t.co/hk0nWJTlHp"

Manon van der Ende @manonvanderende
"RT @foodinspiration: De prijs voor gezond eten stijgt harder dan voor ongezond eten. Deze code móéten we kraken volgens onze @Hanssteenberg… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Een #gelukkigezondag straks opbouw @foodinspiration Vision Genk nu ff #bakkie https://t.co/KRgDep6YIM"

EvaKnowsIt @EvaKnowsIt
"Yummy Yummy Pink Sugar in my Tummy!! Super elegant treats for a super girly home!! #foodinspiration #foodinsta… https://t.co/bEKU6YqbpZ"

Salem Samhoud @salemsamhoud
"RT @foodinspiration: First impression van het vernieuwde &Moshik** #restaurant van #chef @MoshikRoth in #Amsterdam. #moshikrestaurant @samh… "

Tosca Leboroni @ToscaLeboroni
"Storia #colore n.2 . . . #foodinspiration #foodart #colour #grapefruit #pompelmo #cucumber… https://t.co/5UE8uUaxOE"

IknowImPerfect @KnowImPerfect
"Yummy Yummy Pink Sugar in my Tummy!! Super elegant treats for a super girly home!! #foodinspiration #foodinsta… https://t.co/LFLjOlQARV"

Mister Food @misterfoodcafe
"Which one do you prefer?🍴 ¿Con cuál te quedas?🍴 #ComidaLatina #LatinFood #Yummie #HappyFood #FoodInspiration… https://t.co/JgQBy8EMl5"

TheFoodTravellerAustralia @foodtravelleroz
"When in Rome at the colosseum eat how the Romans eat. #rome #foodporn #foodinspo #colloseum loseum #italian #pasta… https://t.co/yuip8BtSfd"

Agenda