http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Boerderij 't Schop gaat op de schop

16 oktober 2017    Redactie    campagne boerderijwinkel agrifood winnaar

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER / By Food Inspiration.

Volgens de jury heeft de winnende boerderij uit Hilvarenbeek een hoge mate van betrokkenheid bij de regio, een grote educatieve functie voor de buurt en werken de eigenaren Cecile en Jan van den Broek op diverse wijze samen met andere (boeren)bedrijven en initiatieven. Toch is de boerderijwinkel geen representatief visitekaartje, terwijl de winkel juist een fantastisch visitekaartje en een inspiratieplek kan zijn voor de buurt en voor de gehele agrarische sector in zijn algemeen. 

Van traditionele boerderijwinkel naar trendy farm shop

Cecile: “Ik weet dat we qua sfeer, informatie en verleiding onze klanten in de boerderijwinkel veel beter kunnen bedienen, maar wij weten niet zo goed hoe. De ingrediënten zijn aanwezig, maar nu dat stukje marketing en promotie nog!” En dat is waar Food Inspiration de agrariërs uit de buurt van Tilburg mee gaat helpen. Samen met Cecile en Jan worden de plannen voor de restyling verder uitgewerkt, waarna deze worden gerealiseerd.
 

Het oordeel

De jury, bestaande uit Nils den Besten (Den Besten’s Melk), Joris Lohman (Food Hub), Natascha Kooiman (Smaackmakers), Robert Jan Marringa (AgriFood Capital), Peter van de Voort (Remeker), Martijn Rol (Rabobank), Theo Rooijackers (Buitenkans Advies), Hans van Veen (Appèl) en Hans Steenbergen (Food Inspiration), bepaalde de winnaar aan de hand van de aanmeldingen, een mystery-guest bezoek aan de finalisten en de presentaties van tijdens de finaledag, die plaats vond bij Rabobank Randmeren in Nijkerk. De jury oordeelde onder andere op de praktische en financiële haalbaarheid van het plan, de mate van duurzaamheid van de boerderij en de rol die het bedrijf speelt, zowel in de regio als voor de agrarische sector in zijn geheel.
 

Over de campagne

De campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER is een initiatief van het multimediale inspiratieplatform Food Inspiration. Maaike de Reuver, eindredacteur Food Inspiration: “Nederland is een van de belangrijkste agri-foodlanden van Europa. We zijn nummer twee exporteur van agri-foodproducten van de wereld. Toch weet de Nederlandse consument de weg naar de boer vaak niet te vinden. En dat is zonde! Met deze campagne helpen wij de keten te verkorten tussen consument en boer.” Ruim 40 agrarische bedrijven meldden zich aan voor de actie PIMP MY FARMSHOP, waarmee ze kans maakten op een restyling van hun boerderijwinkel. Foodprofessionals en consumenten bepaalden door middel van een stemactie welke vijf bedrijven zich plaatsten voor de finale. De jury selecteerde de andere vijf finalisten. Tijdens een trainingsdag werden de tien finalisten gecoacht in het opstellen en het presenteren van een plan voor de restyling van hun boerderijwinkel. Deze plannen presenteerden zij op 10 oktober aan de vakjury.
 

Help mee als consument!

Tot en met 1 december kunnen consumenten een bijdragen leveren aan de campagne door een donatie achter te laten via de campagnewebsite. In ruil voor hun donatie ontvangen zij een pakket vol met heerlijke boerenproducten naar keuze thuisgestuurd.
 

Dutch Agri Food Week

De campagne is onderdeel van Dutch Agri Food Week 2017, die plaats vindt van 9 t/m 19 oktober 2017. Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit de toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor vandaag en voor de toekomst.

Voor meer informatie over de campagne zie: www.overdevloerbijdeboer.com 

foto: Frank Lindner

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"#recipe for HASSELBACK POTATOES #RecipeoftheWeek #recipeblog #foodblog #Foodies #food #mealprep #mealideas… https://t.co/GxVyBIsbzW"

BerryBanana @soberrybanana
"Mexican authentic food is one of the best cuisines in the world . . . #mexique #mexicanauthenticfood #mexicofood… https://t.co/hk0nWJTlHp"

Manon van der Ende @manonvanderende
"RT @foodinspiration: De prijs voor gezond eten stijgt harder dan voor ongezond eten. Deze code móéten we kraken volgens onze @Hanssteenberg… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Een #gelukkigezondag straks opbouw @foodinspiration Vision Genk nu ff #bakkie https://t.co/KRgDep6YIM"

EvaKnowsIt @EvaKnowsIt
"Yummy Yummy Pink Sugar in my Tummy!! Super elegant treats for a super girly home!! #foodinspiration #foodinsta… https://t.co/bEKU6YqbpZ"

Salem Samhoud @salemsamhoud
"RT @foodinspiration: First impression van het vernieuwde &Moshik** #restaurant van #chef @MoshikRoth in #Amsterdam. #moshikrestaurant @samh… "

Tosca Leboroni @ToscaLeboroni
"Storia #colore n.2 . . . #foodinspiration #foodart #colour #grapefruit #pompelmo #cucumber… https://t.co/5UE8uUaxOE"

IknowImPerfect @KnowImPerfect
"Yummy Yummy Pink Sugar in my Tummy!! Super elegant treats for a super girly home!! #foodinspiration #foodinsta… https://t.co/LFLjOlQARV"

Mister Food @misterfoodcafe
"Which one do you prefer?🍴 ¿Con cuál te quedas?🍴 #ComidaLatina #LatinFood #Yummie #HappyFood #FoodInspiration… https://t.co/JgQBy8EMl5"

TheFoodTravellerAustralia @foodtravelleroz
"When in Rome at the colosseum eat how the Romans eat. #rome #foodporn #foodinspo #colloseum loseum #italian #pasta… https://t.co/yuip8BtSfd"

Agenda