http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Boerderij 't Schop gaat op de schop

16 oktober 2017    Redactie    campagne boerderijwinkel agrifood winnaar

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER / By Food Inspiration.

Volgens de jury heeft de winnende boerderij uit Hilvarenbeek een hoge mate van betrokkenheid bij de regio, een grote educatieve functie voor de buurt en werken de eigenaren Cecile en Jan van den Broek op diverse wijze samen met andere (boeren)bedrijven en initiatieven. Toch is de boerderijwinkel geen representatief visitekaartje, terwijl de winkel juist een fantastisch visitekaartje en een inspiratieplek kan zijn voor de buurt en voor de gehele agrarische sector in zijn algemeen. 

Van traditionele boerderijwinkel naar trendy farm shop

Cecile: “Ik weet dat we qua sfeer, informatie en verleiding onze klanten in de boerderijwinkel veel beter kunnen bedienen, maar wij weten niet zo goed hoe. De ingrediënten zijn aanwezig, maar nu dat stukje marketing en promotie nog!” En dat is waar Food Inspiration de agrariërs uit de buurt van Tilburg mee gaat helpen. Samen met Cecile en Jan worden de plannen voor de restyling verder uitgewerkt, waarna deze worden gerealiseerd.
 

Het oordeel

De jury, bestaande uit Nils den Besten (Den Besten’s Melk), Joris Lohman (Food Hub), Natascha Kooiman (Smaackmakers), Robert Jan Marringa (AgriFood Capital), Peter van de Voort (Remeker), Martijn Rol (Rabobank), Theo Rooijackers (Buitenkans Advies), Hans van Veen (Appèl) en Hans Steenbergen (Food Inspiration), bepaalde de winnaar aan de hand van de aanmeldingen, een mystery-guest bezoek aan de finalisten en de presentaties van tijdens de finaledag, die plaats vond bij Rabobank Randmeren in Nijkerk. De jury oordeelde onder andere op de praktische en financiële haalbaarheid van het plan, de mate van duurzaamheid van de boerderij en de rol die het bedrijf speelt, zowel in de regio als voor de agrarische sector in zijn geheel.
 

Over de campagne

De campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER is een initiatief van het multimediale inspiratieplatform Food Inspiration. Maaike de Reuver, eindredacteur Food Inspiration: “Nederland is een van de belangrijkste agri-foodlanden van Europa. We zijn nummer twee exporteur van agri-foodproducten van de wereld. Toch weet de Nederlandse consument de weg naar de boer vaak niet te vinden. En dat is zonde! Met deze campagne helpen wij de keten te verkorten tussen consument en boer.” Ruim 40 agrarische bedrijven meldden zich aan voor de actie PIMP MY FARMSHOP, waarmee ze kans maakten op een restyling van hun boerderijwinkel. Foodprofessionals en consumenten bepaalden door middel van een stemactie welke vijf bedrijven zich plaatsten voor de finale. De jury selecteerde de andere vijf finalisten. Tijdens een trainingsdag werden de tien finalisten gecoacht in het opstellen en het presenteren van een plan voor de restyling van hun boerderijwinkel. Deze plannen presenteerden zij op 10 oktober aan de vakjury.
 

Help mee als consument!

Tot en met 1 december kunnen consumenten een bijdragen leveren aan de campagne door een donatie achter te laten via de campagnewebsite. In ruil voor hun donatie ontvangen zij een pakket vol met heerlijke boerenproducten naar keuze thuisgestuurd.
 

Dutch Agri Food Week

De campagne is onderdeel van Dutch Agri Food Week 2017, die plaats vindt van 9 t/m 19 oktober 2017. Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit de toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor vandaag en voor de toekomst.

Voor meer informatie over de campagne zie: www.overdevloerbijdeboer.com 

foto: Frank Lindner

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

"Beet the Root"

We eten steeds meer plantaardig, en zien dat vegetarische en ook veganistische producten steeds...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"RT @BooksAndSpoons: #recipe for CHEESY ROASTED BUTTERNUT SQUASH #RecipeoftheWeek #recipeblog #vegetarian #vegetables #dinner #dinnertime #f… "

Agenda