http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Tante Nel serveert: poutine

25 september 2017    Frank Lindner    food trends poutine Tante Nel

Haute friture snackbar Tante Nel in Rotterdam zet naar eigen zeggen als eerste snackbar van het land het Canadese frietgerecht poutine - met verse kaaswrongel - op de kaart.

Tante Nel-eigenaar Kevin de Roos denkt dat de friet bedekt met verse echte kaas en huisgemaakte gravy een succes gaat worden. 'Je ziet tegenwoordig veel snackbars die zeggen dat ze poutine aanbieden, maar dat is met nepkazen. Na een zoektocht heb ik in Booij Kaasmakers een kaasboer gevonden die ons echte kaaswrongel levert.'

Canadese delicatesse

Marijke Booij van Booij Kaasmakers ziet het avontuur wel zitten: 'Ik had al een paar keer van een Canadees vriendinnetje de vraag gekregen of we niet iets met poutine konden doen. In Canada is het echt een delicatesse. Het is natuurlijk wel van groot belang dat je goede ingrediënten gebruikt. Daarom vinden wij het zo leuk dat Kevin ons heeft benaderd.' 

De Canadezen testen de kwaliteit van de kaaswrongel van hun poutine door ernaar te luisteren. Wanneer de kaas een piepend en knarsend geluid maakt tussen de tanden - vergelijkbaar zoals wij het geluid en gevoel kennen bij verse asperges - dan zit het goed.

Speakeasy? SpeakFrietje! 

Op vrijdag 29 september introduceert de snackbar het gerecht tijdens de tweede editie van de borrel ‘SpeakFrietje'. SpreakFrietje geeft een dikke knipoog naar de Amerikaase speakeasy bars. Tijdens de borrel ontfermt cocktail-guru David Trampe zich over de dranken en heeft voor SpeakFrietje twee nieuwe zomerse cocktails ontworpen op basis van Loopuyt Gin en Mezcal.

Wil je nog meer inspiratie uit Canada? We komen net terug uit foodcapital Montreal, check it out!

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

De smaak van Tomorrowland

Eten en drinken staan op festival Tomorrowland - naast muziek - centraal in de beleving van de...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de...

The End of Good Enough...

De 9e editie van de Food Inspiration Days is van start! Vanmorgen gingen de deuren open van het...

Brabantse bioboer wint restyling boerderijwinkel

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE...

Hotspots New York

Beyond Sushi Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Monica Pellegrino @MatkovichAnna
"RT @enriquefigee: Lunchtime bij @foodinspiration Days ! #fidays https://t.co/kLnv06kAej"

🏴‍☠SpookyPirateAna @anatlus89
" @Pinterest: #Pizza made me smile at work lunch today #foods #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #te… https://t.co/MVu8sa0dww"

Ethereal Heart Fdn @EHFoundation237
"RT @anatlus89: #Pizza made me smile at work lunch today #foods 🍕 ❤️ 🍕 ❤️ #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #tealhair… https://… "

🏴‍☠SpookyPirateAna @anatlus89
"#Pizza made me smile at work lunch today #foods 🍕 ❤️ 🍕 ❤️ #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #tealhair…… https://t.co/3BjwwJoJo8"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Tagliatelle with porcini, basil and shaved parmigiano reggiano. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/XXObVv8blD"

Michiel @Michielstweets
"So true... The End of good enough... is the new trend in the market. #foodinspiration https://t.co/AAaGmasf1t"

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Charles Ager @CharlesAger
"Happy #NationalPumpkinCheesecakeDay 🎃 Celebrate by baking one yourself, we found a great recipe:… https://t.co/i99fZ6v2c3"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @Hanssteenbergen: Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPz"

Natalie Lorrant @NatalieLorrant
"Secrets Behind Famous Southern #recipes. #cheese #foodinspiration https://t.co/cDlPw7BNJH https://t.co/2CA2vZ7EnA"

Agenda