http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Tante Nel serveert: poutine

25 september 2017    Frank Lindner    food trends poutine Tante Nel

Haute friture snackbar Tante Nel in Rotterdam zet naar eigen zeggen als eerste snackbar van het land het Canadese frietgerecht poutine - met verse kaaswrongel - op de kaart.

Tante Nel-eigenaar Kevin de Roos denkt dat de friet bedekt met verse echte kaas en huisgemaakte gravy een succes gaat worden. 'Je ziet tegenwoordig veel snackbars die zeggen dat ze poutine aanbieden, maar dat is met nepkazen. Na een zoektocht heb ik in Booij Kaasmakers een kaasboer gevonden die ons echte kaaswrongel levert.'

Canadese delicatesse

Marijke Booij van Booij Kaasmakers ziet het avontuur wel zitten: 'Ik had al een paar keer van een Canadees vriendinnetje de vraag gekregen of we niet iets met poutine konden doen. In Canada is het echt een delicatesse. Het is natuurlijk wel van groot belang dat je goede ingrediënten gebruikt. Daarom vinden wij het zo leuk dat Kevin ons heeft benaderd.' 

De Canadezen testen de kwaliteit van de kaaswrongel van hun poutine door ernaar te luisteren. Wanneer de kaas een piepend en knarsend geluid maakt tussen de tanden - vergelijkbaar zoals wij het geluid en gevoel kennen bij verse asperges - dan zit het goed.

Speakeasy? SpeakFrietje! 

Op vrijdag 29 september introduceert de snackbar het gerecht tijdens de tweede editie van de borrel ‘SpeakFrietje'. SpreakFrietje geeft een dikke knipoog naar de Amerikaase speakeasy bars. Tijdens de borrel ontfermt cocktail-guru David Trampe zich over de dranken en heeft voor SpeakFrietje twee nieuwe zomerse cocktails ontworpen op basis van Loopuyt Gin en Mezcal.

Wil je nog meer inspiratie uit Canada? We komen net terug uit foodcapital Montreal, check it out!

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Trend #01:
The End of Good Enough

Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Frank Lindner @Frank_Lindner
"Oeh la la, new @foodinspiration #wheels in the making. Thnx @Signmatch! https://t.co/hQHFmpjdV7"

Anke Olthoff @AnkeOlthoff
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Success. Second #cookingstream in the books! Next one on Thursday! #cookies pics to come #soon ❤️ 🍤🍝🍭 ❤️ #food… https://t.co/AM5QlBcBB3"

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been… https://t.co/JBnW8iUGaf"

Food Inspiration @foodinspiration
"Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Jannes Stelling  @koeienboerjames
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

De Nieuwe Winkel @denieuwewinkel
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

Food Inspiration @foodinspiration
"#Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het… https://t.co/vmSMNDSuDR"

jpe @jpe485
"@foodinspiration #sportjuweel: wel verdiende winnaar Seppe👍🏽 "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #02: Ontbijt, lunch, souper. https://t.co/iuzPxhh7HS"

Agenda