http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Een biefstuk is twee uur werk

19 september 2017    Redactie    vlees trends cijfers & feiten

De Vlees Prijs Index van caterwings is een fascinerende kijk op vleesconsumptie

Dat groenten de toekomst hebben blijkt ook uit de recent gepubliceerde Vlees Prijs Index van Caterwings. Zij vergeleken de prijs van verschillende stukken vlees (en vis) in meer dan 50 landen. De resultaten zijn interessant, en misschien zelfs wel alarmerend.

Hoe eet Nederland?

Als het op gemiddelde vleesconsumptie aankomt, staat Nederland op plek 15 met 85.50 kilo per persoon per jaar. Al dat vlees kost ons 18% meer ten opzichte van het wereldwijde gemiddelde. Dit is met name te danken aan de prijs van vis, die met een deviatie van 45.71 fors hoger uitvalt. Vergeleken met lam (3.10) of kip (5.41) is vis relatief erg duur. Opvallend is dat geen enkele productgroep onder het wereldwijde gemiddelde valt.

Loon na werken

De meest fascinerende statistiek in de index is hoeveel uren (minimumloon) werk het kost om een kilo vlees te kopen. Een kilo rundvlees kost in Nederland iets meer dan twee uur werk, terwijl een kilo kip slechts 0,6 uur kost, en vis 2,8 uur. Nederland is hier duidelijk welvarend, zeker vergeleken met bijvoorbeeld Indonesië, waar een kilo rundvlees meer dan 23 uur werk kost.

Hoge prijs

De prijs van vlees ligt over het algemeen hoog, zeker als we het vergelijken met andere voedselgroepen. De voorspelling is dat deze prijzen in de toekomst alleen maar verder stijgen, tot het punt waarop het voor een groot deel van de wereldbevolking niet meer realistisch is om vlees te eten. De proteïne flip lijkt bittere noodzaak.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

De smaak van Tomorrowland

Eten en drinken staan op festival Tomorrowland - naast muziek - centraal in de beleving van de...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de...

The End of Good Enough...

De 9e editie van de Food Inspiration Days is van start! Vanmorgen gingen de deuren open van het...

Brabantse bioboer wint restyling boerderijwinkel

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE...

Hotspots New York

Beyond Sushi Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Monica Pellegrino @MatkovichAnna
"RT @enriquefigee: Lunchtime bij @foodinspiration Days ! #fidays https://t.co/kLnv06kAej"

🏴‍☠SpookyPirateAna @anatlus89
" @Pinterest: #Pizza made me smile at work lunch today #foods #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #te… https://t.co/MVu8sa0dww"

Ethereal Heart Fdn @EHFoundation237
"RT @anatlus89: #Pizza made me smile at work lunch today #foods 🍕 ❤️ 🍕 ❤️ #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #tealhair… https://… "

🏴‍☠SpookyPirateAna @anatlus89
"#Pizza made me smile at work lunch today #foods 🍕 ❤️ 🍕 ❤️ #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #tealhair…… https://t.co/3BjwwJoJo8"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Tagliatelle with porcini, basil and shaved parmigiano reggiano. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/XXObVv8blD"

Michiel @Michielstweets
"So true... The End of good enough... is the new trend in the market. #foodinspiration https://t.co/AAaGmasf1t"

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Charles Ager @CharlesAger
"Happy #NationalPumpkinCheesecakeDay 🎃 Celebrate by baking one yourself, we found a great recipe:… https://t.co/i99fZ6v2c3"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @Hanssteenbergen: Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPz"

Natalie Lorrant @NatalieLorrant
"Secrets Behind Famous Southern #recipes. #cheese #foodinspiration https://t.co/cDlPw7BNJH https://t.co/2CA2vZ7EnA"

Agenda