http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Restaurant of order mistakes

4 september 2017    Redactie    inspiratie cool concepts

Hoe ziek en vrolijk perfect samen gaan

Het lijkt wel een sociaal project: de zaal van je popup-restaurant laten bevolken door obers die last hebben van dementie. Wat een recept lijkt voor chaos en misnoegde klanten, was in Tokio een schot in de roos.

Euhm, dat had ik dus niet besteld!

Bestel je een gerecht aan één van de obers in The Restaurant of Order Mistakes, dan kan je er nooit zeker van zijn of ze je bestelling wel zullen onthouden eer ze het aan de chefs moeten doorspelen. Het idee is simpelweg geniaal en gebaseerd op een veel voorkomende frustratie: het bestellen van een gerecht (een hamburger) bij een restaurant om tot de conclusie te komen dat het verkeerde gerecht (dumplings) aan tafel wordt gebracht.

Bewustwording

De charme van het restaurant bestaat er net in dat je altijd een verrassing aan tafel krijgt. Voor het onvoorspelbare en oncontroleerbare worden aangehaald als succesfactoren van The Restaurant of Order Mistakes. Tegenstanders van het concept beweren dat werken met demente obers een sadistische praktijk is, terwijl de praktijk net uitwijst dat gasten de obers benaderen met een bijna automatische zachtheid en begrip. Er ontstaat dus een bewustwording dat wanneer men deze mensen met begrip kan omringen, ze in staat zijn om te functioneren met de glimlach en de nodige vriendelijkheid.


Sociale aanklacht

Op meta-niveau vormt het restaurant een aanklacht tegen restaurants die inzetten op concept en interieur, zonder na te denken over de gasten en hoe hen te verwelkomen, de interactie tussen gast en zaalpersoneel, etc. Want geef toe: eten dat met passie wordt bereid en ingezet, smaakt toch zoveel beter.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Trend #01:
The End of Good Enough

Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Frank Lindner @Frank_Lindner
"Oeh la la, new @foodinspiration #wheels in the making. Thnx @Signmatch! https://t.co/hQHFmpjdV7"

Anke Olthoff @AnkeOlthoff
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Success. Second #cookingstream in the books! Next one on Thursday! #cookies pics to come #soon ❤️ 🍤🍝🍭 ❤️ #food… https://t.co/AM5QlBcBB3"

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been… https://t.co/JBnW8iUGaf"

Food Inspiration @foodinspiration
"Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Jannes Stelling  @koeienboerjames
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

De Nieuwe Winkel @denieuwewinkel
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

Food Inspiration @foodinspiration
"#Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het… https://t.co/vmSMNDSuDR"

jpe @jpe485
"@foodinspiration #sportjuweel: wel verdiende winnaar Seppe👍🏽 "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #02: Ontbijt, lunch, souper. https://t.co/iuzPxhh7HS"

Agenda