http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Restaurant of order mistakes

4 september 2017    Redactie    Inspiratie cool concepts

Hoe ziek en vrolijk perfect samen gaan

Het lijkt wel een sociaal project: de zaal van je popup-restaurant laten bevolken door obers die last hebben van dementie. Wat een recept lijkt voor chaos en misnoegde klanten, was in Tokio een schot in de roos.

Euhm, dat had ik dus niet besteld!

Bestel je een gerecht aan één van de obers in The Restaurant of Order Mistakes, dan kan je er nooit zeker van zijn of ze je bestelling wel zullen onthouden eer ze het aan de chefs moeten doorspelen. Het idee is simpelweg geniaal en gebaseerd op een veel voorkomende frustratie: het bestellen van een gerecht (een hamburger) bij een restaurant om tot de conclusie te komen dat het verkeerde gerecht (dumplings) aan tafel wordt gebracht.

Bewustwording

De charme van het restaurant bestaat er net in dat je altijd een verrassing aan tafel krijgt. Voor het onvoorspelbare en oncontroleerbare worden aangehaald als succesfactoren van The Restaurant of Order Mistakes. Tegenstanders van het concept beweren dat werken met demente obers een sadistische praktijk is, terwijl de praktijk net uitwijst dat gasten de obers benaderen met een bijna automatische zachtheid en begrip. Er ontstaat dus een bewustwording dat wanneer men deze mensen met begrip kan omringen, ze in staat zijn om te functioneren met de glimlach en de nodige vriendelijkheid.


Sociale aanklacht

Op meta-niveau vormt het restaurant een aanklacht tegen restaurants die inzetten op concept en interieur, zonder na te denken over de gasten en hoe hen te verwelkomen, de interactie tussen gast en zaalpersoneel, etc. Want geef toe: eten dat met passie wordt bereid en ingezet, smaakt toch zoveel beter.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

De smaak van Tomorrowland

Eten en drinken staan op festival Tomorrowland - naast muziek - centraal in de beleving van de...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de...

The End of Good Enough...

De 9e editie van de Food Inspiration Days is van start! Vanmorgen gingen de deuren open van het...

Brabantse bioboer wint restyling boerderijwinkel

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE...

Hotspots New York

Beyond Sushi Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Monica Pellegrino @MatkovichAnna
"RT @enriquefigee: Lunchtime bij @foodinspiration Days ! #fidays https://t.co/kLnv06kAej"

🏴‍☠SpookyPirateAna @anatlus89
" @Pinterest: #Pizza made me smile at work lunch today #foods #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #te… https://t.co/MVu8sa0dww"

Ethereal Heart Fdn @EHFoundation237
"RT @anatlus89: #Pizza made me smile at work lunch today #foods 🍕 ❤️ 🍕 ❤️ #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #tealhair… https://… "

🏴‍☠SpookyPirateAna @anatlus89
"#Pizza made me smile at work lunch today #foods 🍕 ❤️ 🍕 ❤️ #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #tealhair…… https://t.co/3BjwwJoJo8"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Tagliatelle with porcini, basil and shaved parmigiano reggiano. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/XXObVv8blD"

Michiel @Michielstweets
"So true... The End of good enough... is the new trend in the market. #foodinspiration https://t.co/AAaGmasf1t"

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Charles Ager @CharlesAger
"Happy #NationalPumpkinCheesecakeDay 🎃 Celebrate by baking one yourself, we found a great recipe:… https://t.co/i99fZ6v2c3"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @Hanssteenbergen: Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPz"

Natalie Lorrant @NatalieLorrant
"Secrets Behind Famous Southern #recipes. #cheese #foodinspiration https://t.co/cDlPw7BNJH https://t.co/2CA2vZ7EnA"

Agenda