http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Bagels, Beans en... Bugs?

31 augustus 2017    Redactie    ontbijt cool concepts proteïne-flip

Bagels & Beans doet mee aan de proteïne flip.

Insecten zijn een aanzienlijk duurzamere bron van eiwit dan ‘traditionele’ dierlijke proteïnen zoals je die in varkens-, rund- of kippenvlees tegenkomt. In samenwerking met Delibugs brengt keten Bagels & Beans deze alternatieve eiwitten nu als bagel beleg.

Dappere keuze

Het getuigt zeker van moed om een dergelijke stap te zetten. Het mag immers wel zo zijn dat ongeveer twee miljard mensen dagelijks insecten eten, en dat er een aantal veel voorkomende E-nummers zijn waarin insecten worden verwerkt, maar dat is bij lange na niet hetzelfde als mensen open en bloot sprinkhanen voorschotelen. De vraag is of dat gaat werken. De gedachte erachter is in ieder geval lovenswaardig, want het is inderdaad het geval dat ons huidige voedselsysteem eindig is, en we nieuwe, duurzamere processen en producten moeten vinden om ook in de toekomst nog te kunnen genieten van al het moois dat de natuur ons nu biedt.

De proteïne-flip

Met dierlijke eiwitten als een van de grootste veroorzakers van broeikasgassen, verlies van biodiversiteit en watervervuiling, is het tijd om een nieuwe balans aan te brengen in het proteïneportfolio van het huidige restaurantmenu. Nu is het wel zo dat sommige proteïnen zijn beter dan anderen voor de algehele gezondheid van de planeet en de mens. Zo worden plantaardige proteïnen geassocieerd met een kleine kans op chronische ziekten, een langere levensverwachting en een kleinere ecologische voetafdruk ten opzichte van dierlijke proteïnen. Met dit in het achterhoofd zien insecten eruit als een interessante middenweg, zo lang men ze ook echt wil eten dan.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

De smaak van Tomorrowland

Eten en drinken staan op festival Tomorrowland - naast muziek - centraal in de beleving van de...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de...

The End of Good Enough...

De 9e editie van de Food Inspiration Days is van start! Vanmorgen gingen de deuren open van het...

Brabantse bioboer wint restyling boerderijwinkel

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE...

Hotspots New York

Beyond Sushi Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Monica Pellegrino @MatkovichAnna
"RT @enriquefigee: Lunchtime bij @foodinspiration Days ! #fidays https://t.co/kLnv06kAej"

🏴‍☠SpookyPirateAna @anatlus89
" @Pinterest: #Pizza made me smile at work lunch today #foods #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #te… https://t.co/MVu8sa0dww"

Ethereal Heart Fdn @EHFoundation237
"RT @anatlus89: #Pizza made me smile at work lunch today #foods 🍕 ❤️ 🍕 ❤️ #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #tealhair… https://… "

🏴‍☠SpookyPirateAna @anatlus89
"#Pizza made me smile at work lunch today #foods 🍕 ❤️ 🍕 ❤️ #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #tealhair…… https://t.co/3BjwwJoJo8"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Tagliatelle with porcini, basil and shaved parmigiano reggiano. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/XXObVv8blD"

Michiel @Michielstweets
"So true... The End of good enough... is the new trend in the market. #foodinspiration https://t.co/AAaGmasf1t"

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Charles Ager @CharlesAger
"Happy #NationalPumpkinCheesecakeDay 🎃 Celebrate by baking one yourself, we found a great recipe:… https://t.co/i99fZ6v2c3"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @Hanssteenbergen: Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPz"

Natalie Lorrant @NatalieLorrant
"Secrets Behind Famous Southern #recipes. #cheese #foodinspiration https://t.co/cDlPw7BNJH https://t.co/2CA2vZ7EnA"

Agenda