http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Bagels, Beans en... Bugs?

31 augustus 2017    Redactie    ontbijt cool concepts proteïne-flip

Bagels & Beans doet mee aan de proteïne flip.

Insecten zijn een aanzienlijk duurzamere bron van eiwit dan ‘traditionele’ dierlijke proteïnen zoals je die in varkens-, rund- of kippenvlees tegenkomt. In samenwerking met Delibugs brengt keten Bagels & Beans deze alternatieve eiwitten nu als bagel beleg.

Dappere keuze

Het getuigt zeker van moed om een dergelijke stap te zetten. Het mag immers wel zo zijn dat ongeveer twee miljard mensen dagelijks insecten eten, en dat er een aantal veel voorkomende E-nummers zijn waarin insecten worden verwerkt, maar dat is bij lange na niet hetzelfde als mensen open en bloot sprinkhanen voorschotelen. De vraag is of dat gaat werken. De gedachte erachter is in ieder geval lovenswaardig, want het is inderdaad het geval dat ons huidige voedselsysteem eindig is, en we nieuwe, duurzamere processen en producten moeten vinden om ook in de toekomst nog te kunnen genieten van al het moois dat de natuur ons nu biedt.

De proteïne-flip

Met dierlijke eiwitten als een van de grootste veroorzakers van broeikasgassen, verlies van biodiversiteit en watervervuiling, is het tijd om een nieuwe balans aan te brengen in het proteïneportfolio van het huidige restaurantmenu. Nu is het wel zo dat sommige proteïnen zijn beter dan anderen voor de algehele gezondheid van de planeet en de mens. Zo worden plantaardige proteïnen geassocieerd met een kleine kans op chronische ziekten, een langere levensverwachting en een kleinere ecologische voetafdruk ten opzichte van dierlijke proteïnen. Met dit in het achterhoofd zien insecten eruit als een interessante middenweg, zo lang men ze ook echt wil eten dan.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Trend #01:
The End of Good Enough

Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Frank Lindner @Frank_Lindner
"Oeh la la, new @foodinspiration #wheels in the making. Thnx @Signmatch! https://t.co/hQHFmpjdV7"

Anke Olthoff @AnkeOlthoff
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Success. Second #cookingstream in the books! Next one on Thursday! #cookies pics to come #soon ❤️ 🍤🍝🍭 ❤️ #food… https://t.co/AM5QlBcBB3"

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been… https://t.co/JBnW8iUGaf"

Food Inspiration @foodinspiration
"Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Jannes Stelling  @koeienboerjames
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

De Nieuwe Winkel @denieuwewinkel
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

Food Inspiration @foodinspiration
"#Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het… https://t.co/vmSMNDSuDR"

jpe @jpe485
"@foodinspiration #sportjuweel: wel verdiende winnaar Seppe👍🏽 "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #02: Ontbijt, lunch, souper. https://t.co/iuzPxhh7HS"

Agenda