http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Slow Growth Chicken

21 augustus 2017    Redactie    duurzaamheid kip cool concepts

Vergeet scharrelvlees. Slow Growth chicken is kip die de tijd krijgt en daardoor beter smaakt.

Perdue Farms is één van de grootste kippenboeren van de Verenigde Staten. Zij zijn naarstig op zoek naar een nieuw kippenras dat aan de veranderende eisen van een bewustere maatschappij voldoet.

De Redbro

Het ras waar ze nu mee bezig zijn noemen ze de Redbro. Deze kippen hebben ongeveer 25% langer nodig voordat ze slachtrijp zijn, en het kost gemiddeld 30% meer om ze te voeren, vergeleken met de kippen die Perdue normaal grootbrengt. De Redbro is daarmee één van de efficiëntere slow growth kippen.

Betaalbaar of niet?

Daarin zit meteen ook het grootste probleem. Consumenten willen tegenwoordig graag iets meer betalen als ze daarmee een bewustere keus maken, maar er zijn natuurlijk grenzen. Op grote schaal is de productie van slow growth kippen erg moeilijk winstgevend te krijgen, omdat de kostprijs torenhoog is.

Geen filet

Daar komt nog eens bij dat de vleesverhouding anders is. Redbro kippen hebben kleine vleugels en een dunne borst, maar wel relatief dikke dijen. Liefhebbers van kipfilet zullen dus een keuze moeten maken.

Afwegingen maken

Uiteindelijk kunnen we niet van twee walletjes blijven eten. Als we kiezen voor duurzamer, bewuster vlees dan mogen we niet verwachten dat het voor een plofkip prijs in de schappen ligt. Als dat betekent dat we het minder vaak eten, is dat niet erg. Plant based heeft de toekomst, after all.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Y si comienzas el día con buen pie? 🏃👣 #ComidaLatina #LatinFood #Yummie #HappyFood #FoodInspiration #Latinos… https://t.co/NxfAW7rFLn"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"@CRijswick @foodinspiration Eens. Maar ze kiezen wel eerder voor ongezond als gezond eten duurder wordt. "

gansindia @gansindia
"#brownie #brownies #brownietime #brownielover #browniecookie #foodporn #food #foodinspiration… https://t.co/TnksFUb0gX"

Amanda Arena @ladyarena4
"@Maal_Dweb La storia continua ed é anche finita in bellezza ieri sera...🤣 Ti assicuro che era davvero squisita!… https://t.co/kHUJDkICur"

Cindy van Rijswick @CRijswick
"@foodinspiration @Hanssteenbergen Mensen gaan niet meteen gezonder eten als de prijs daarvan daalt. "

Mister Food @misterfoodcafe
"Nos dedicamos a complacer tu paladar We are dedicated to please your palate. #ComidaLatina #LatinFood #Yummie… https://t.co/LFLEoWvoet"

Food Inspiration @foodinspiration
"First impression van het vernieuwde &Moshik** #restaurant van #chef @MoshikRoth in #Amsterdam. #moshikrestaurant… https://t.co/R3T9Lnd1u8"

Food Inspiration @foodinspiration
"De prijs voor gezond eten stijgt harder dan voor ongezond eten. Deze code móéten we kraken volgens onze… https://t.co/BGImUOuOPg"

EagleGlen Costcutter @EagleGlenShop
"RT @costcutter: Have your very own Mexican feast-iesta and use leftover chilli to make enchiladas. #CCLoveYourLeftovers #FoodInspiration ht… "

Alizée Assistante @AlizeeAssistant
"✨ Nouvelles recettes pour vos lunch sur Pinterest 🖇 🖇 Bon vendredi ✨ - 📸 @choosingchia… https://t.co/AhsgxVHn2V https://t.co/ee9NBgE7Ha"

Agenda