http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Een rum van land en zee

18 augustus 2017    Redactie    Rum premiumization Union 55

Union 55 is een botanische rum met een zout toevoeging. Dit maakt de drank uniek in zijn soort en gaat mee in de trend van premiumization.

Ruben Maduro, bedenker en maker van de rum, liet zich inspireren door de manier waarop chef-koks en chocolatiers de smaken van zoet en zout combineren. De naam Union 55 verwijst naar het samensmelten van land en zee.

‘De blend’

Het is een blend van hout-gerijpte rum die gedistilleerd wordt door een stokerij in Barbados. Het distillaat wordt hier gebotteld en er worden vijf specerijen aan toegevoegd: amandel voor zachte en zoete tonen, vanille voor smaken als hout, leer en gedroogd fruit, kruidnagel benadrukt de vanille en voegt tonen van citrus toe, cacaobonen zorgen voor een volle smaak en kardemom maakt de drank pittiger en combineert goed met de tonen van citrus en bloemen. Dit extractieproces van specerijen duurt vijfenvijftig dagen. Hierna wordt er een beetje Añana zout toegevoegd waardoor de rum een zoute karamel smaak krijgt.

Internationale ambitie

De drank is inmiddels vier maanden verkrijgbaar bij meer dan honderd (cocktail)bars en restaurants. Mensen zijn positief over de botanische rum en haar zoute karamelsmaak. De positieve feedback geeft de jonge ondernemer vertrouwen in zijn rum. Via een crowdfundingcampagne wil hij nu geld op halen zodat de drank ook internationaal kan gaan.

Premiumization trend

Er komen meer kleine exclusieve drankmerken bij. Waarbij een omslag plaatsvindt van kwantieit naar kwaliteit. Hierdoor zijn er meer bijzondere producten, met hogere marges. Luxe en beleving in het glas mag weer.

Lees meer over premiumization in het nieuwe Drink Inspiration magazine.
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Y si comienzas el día con buen pie? 🏃👣 #ComidaLatina #LatinFood #Yummie #HappyFood #FoodInspiration #Latinos… https://t.co/NxfAW7rFLn"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"@CRijswick @foodinspiration Eens. Maar ze kiezen wel eerder voor ongezond als gezond eten duurder wordt. "

gansindia @gansindia
"#brownie #brownies #brownietime #brownielover #browniecookie #foodporn #food #foodinspiration… https://t.co/TnksFUb0gX"

Amanda Arena @ladyarena4
"@Maal_Dweb La storia continua ed é anche finita in bellezza ieri sera...🤣 Ti assicuro che era davvero squisita!… https://t.co/kHUJDkICur"

Cindy van Rijswick @CRijswick
"@foodinspiration @Hanssteenbergen Mensen gaan niet meteen gezonder eten als de prijs daarvan daalt. "

Mister Food @misterfoodcafe
"Nos dedicamos a complacer tu paladar We are dedicated to please your palate. #ComidaLatina #LatinFood #Yummie… https://t.co/LFLEoWvoet"

Food Inspiration @foodinspiration
"First impression van het vernieuwde &Moshik** #restaurant van #chef @MoshikRoth in #Amsterdam. #moshikrestaurant… https://t.co/R3T9Lnd1u8"

Food Inspiration @foodinspiration
"De prijs voor gezond eten stijgt harder dan voor ongezond eten. Deze code móéten we kraken volgens onze… https://t.co/BGImUOuOPg"

EagleGlen Costcutter @EagleGlenShop
"RT @costcutter: Have your very own Mexican feast-iesta and use leftover chilli to make enchiladas. #CCLoveYourLeftovers #FoodInspiration ht… "

Alizée Assistante @AlizeeAssistant
"✨ Nouvelles recettes pour vos lunch sur Pinterest 🖇 🖇 Bon vendredi ✨ - 📸 @choosingchia… https://t.co/AhsgxVHn2V https://t.co/ee9NBgE7Ha"

Agenda