http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Kedeng Kedeng Koken

Brabant is in 2018 een jaar lang ‘Europese regio van de gastronomie’. In het kader daarvan is het themajaar We Are Food 2018 bedacht. Hierin wordt aandacht gevraagd voor heerlijk, eerlijk en vindingrijk eten.

Brabanders staan bekend om hun bourgondische levensstijl. Ze genieten van voedsel, produceren het met liefde en vernieuwen daarbij steeds. En nu hebben de bewoners Brabant een podium gekregen om de foodbranche te verbeteren.

Tien thema's voor tien maanden

Er is een wedstrijd gehouden onder de Brabanders. Uit negentig inzendingen van ideeën zijn tien thema’s gekozen. De ingezonden plannen zijn breed: van het voorkomen van voedselverspilling tot gezond, innovatief en beter eten op scholen, in ziekenhuizen en tijdens festivals.

De tien ideeën krijgen in 2018 ieder een maand lang een eigen keuken. De keukens krijgen de beschikking over een keukenchef die beschikt over startgeld en expertise.
De inzendingen die niet direct gekozen zijn, worden alsnog uitgenodigd om mee te doen met een van de tien projectteams.

Hoofdredacteur van Food Inspiration, Hans Steenbergen, behoort tot de juryvoorzitters. Hij is overdonderd door het enthousiasme en de creativiteit.

‘Brabant heeft zichzelf bewezen: ondernemerschap en het verduurzamen van de voedselketen gaan hand in hand. Dit bewijst dat Brabant het verschil kan maken met een nieuwe voedselagenda.’

Tijdens de Dutch Agri Food week, in oktober 2017, presenteren de tien teams hun plannen aan het grote publiek. Dan wordt duidelijk hoeveel ondernemers een rol gaan spelen in We Are Food en op welke wijze ze hun visie gaan presenteren voor een internationaal publiek.


 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Trend #01:
The End of Good Enough

Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Buurtfrituur in hartje Antwerpen

Terwijl veel cafetaria’s hun snacks, sidedishes en bijgerechten in hetzelfde frietvet...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Foodkings.nl @FoodkingsNL
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/PwQQPA6qxe"

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/VLqudvr72J"

yvonne breevaart @GMlovelie67xxx
"RT @FlavourFeed: #MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a look o… "

Amanda Arena @ladyarena4
"#calamari al sugo #homemade #squid #food #foodporn #foodlovers #foodinspiration #cuisine https://t.co/CiRx54Iwig"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #01: The End of Good Enough. https://t.co/fa9PX03PX4"

Tom Vanderlinden @tomvdl1978
"RT @foodinspiration: Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconce… https://t.co/5lEDvu11au"

TRY FOODS @TryFoods
"Hier ist es ein Foto von unserem Wochenende in Hamburg! Vielen Dank an alle, die unser Stand bei dem… https://t.co/L5KVPsbx8l"

Flavour Feed @FlavourFeed
"#MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a… https://t.co/f90xBIxdQC"

Agenda