http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Knuffelvlees

21 juli 2017    Redactie    Welcome to the Village ponyvlees

Festival in Leeuwarden breekt taboe rond ponyvlees.

Welcome to the Village is een festival met ambities. Het probeert zijn bezoekers op een unieke manier met muziek, kunst en innovatie uit te dagen nieuwe initiatieven te onderzoeken.

Door het hoge aaibaarheidsgehalte van pony’s en paarden eten Nederlanders amper vlees van deze dieren. Wel wordt het geëxporteerd naar landen als Frankrijk, België, China en Japan. Tegelijkertijd importeren we dit vlees wel weer om het te verwerken in kroketten en frikandellen. Een buitengewone inefficiënte circulatie van vlees.

Drie dagen lang serveert chef-kok Wilem Schaafsma van restaurant Eindeloos in Leeuwarden gerechten van pony’s die voor het festival Welcome to The Village zijn geslacht. De herkomst van Nederlandse paarden en pony’s worden nauwkeurig geregistreerd. Zo zijn de Village-pony’s afkomstig van een boerderij in Dedemsvaart, waar ze vrij grazen in de weilanden. Omdat pony’s en paarden niet voor de slacht worden gehouden is het kwalitatief heel mooi vlees. ‘Ponyvlees is prachtig rood scharrelvlees dat lijkt op rund maar dan iets zoeter zoals hert’, aldus de organisatie. 

Ponysaucijs, ponybiefstuk, ponyhaas

Om de bezoekers de unieke smaak en structuur van ponyvlees te laten proeven serveert het festivalrestaurant ponysaucijs, ponybiefstuk, en ponyhaas. Hiermee geeft het festival een voorbeeld dat ook ponyvlees past bij de trend van lokaal, transparant, duurzaam en verantwoord eten ofwel ‘Based on a true story’.

De Food Inspiration Days van 2016 stonden in het teken van eerlijk eten met een oprecht verhaal. Samen met The Food Line-up hadden wij koe Hanna gekocht. Wij hebben haar reis gevolgd van grazen in de weide, slachten, uitbenen en bereiden tot een waanzinnig gerecht. Er gaat steeds meer aandacht uit naar de true story achter het vlees op ons bord.

Welcome to the Village vindt plaats op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 juli 2017 in recreatiegebied de Groene Ster bij Leeuwarden.

 

 


 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Eten, meten, weten

Er is onder consumenten een groeiende interesse in wat precies het voedsel vormt dat ze eten....

Merkloos™

Organic Creamy Peanut Butter, Sea Salt Quinoa Chips, Gluten Free Pancake and Waffle Mix. Een...

Slow Growth Chicken

Perdue Farms is één van de grootste kippenboeren van de Verenigde Staten. Zij zijn...

Een rum van land en zee

Ruben Maduro, bedenker en maker van de rum, liet zich inspireren door de manier waarop chef-koks...

Real super food

Het bedrijf kweekt de vis al sinds 1989. De soort zalm is een Atlantische zalm. Aan deze vis is...

Eén restaurant, één gerecht, één wijn

Hyperspecialisatie in optima forma, of gewoon een stronteigenwijze eigenaar? Bij Out in Tokyo...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Berry Coskey @CoskeyBerry
"#dinner in 20: Herb-Packed Lemon-Garlic Grilled #chicken Skewers. #foodinspiration https://t.co/FpEaDHxc3X https://t.co/FJcrYmtzob"

Elise Jefferson @emamralke1982
"RT @Jannewellens: Op zoek naar een jonge chef die zijn eigen zaak opent tussen maart en mei in Nederland! Iemand? @foodinspiration @FIBelgi… "

Whitley Holloway @tripapinir1975
"RT @FCSINL: Food inspiration tour was een succes! #foodinspiration #food #facility #facilitair #consultancy https://t.co/8509OJaxkT"

Forever Freebies @foreverfreebies
"Want free food delivered? Get $15 off your first order on #UberEATS with promo code: UE-omidd1… https://t.co/64plUdDr14"

Ariana Rollins @ArianaRollins9
"RT @hugopotharst: Top dag bij Foodunplugged en mooie workshops gedaan met en voor Olijck zeegroenten. Dank aan @foodinspiration. https://t."

Loren Spee @loren_spee
"Guacamole Nogada. #foodinspiration #recipe #foods https://t.co/HL1etHXxx6 https://t.co/8qGRNnx1ga"

Healthy Laura @HealthyLauraCom
"Homemade white chocolate 😏 #sweet #chocolatelover #cocoabutter #food52gram #foodinspiration… https://t.co/PUZGW7wBX4"

Eric van den Dungen @ericvandendunge
"RT @AgrifoodCapital: Powered by @AgrifoodCapital #lokaal #vers https://t.co/mA4eiMVk0l"

Loren Spee @loren_spee
"Tzimmes with Tahini Pesto. #fruits #dessert #foodinspiration #vegetables https://t.co/fid4oxFxT8"

Jo Banks @AlivewithFlavor
"@TWellsFoodFest Looking forward to #sfff17 with @YourSourceToday for plenty of #foodinspiration for @TWellsFoodFest "

Agenda