http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Knuffelvlees

21 juli 2017    Redactie    Welcome to the Village ponyvlees

Festival in Leeuwarden breekt taboe rond ponyvlees.

Welcome to the Village is een festival met ambities. Het probeert zijn bezoekers op een unieke manier met muziek, kunst en innovatie uit te dagen nieuwe initiatieven te onderzoeken.

Door het hoge aaibaarheidsgehalte van pony’s en paarden eten Nederlanders amper vlees van deze dieren. Wel wordt het geëxporteerd naar landen als Frankrijk, België, China en Japan. Tegelijkertijd importeren we dit vlees wel weer om het te verwerken in kroketten en frikandellen. Een buitengewone inefficiënte circulatie van vlees.

Drie dagen lang serveert chef-kok Wilem Schaafsma van restaurant Eindeloos in Leeuwarden gerechten van pony’s die voor het festival Welcome to The Village zijn geslacht. De herkomst van Nederlandse paarden en pony’s worden nauwkeurig geregistreerd. Zo zijn de Village-pony’s afkomstig van een boerderij in Dedemsvaart, waar ze vrij grazen in de weilanden. Omdat pony’s en paarden niet voor de slacht worden gehouden is het kwalitatief heel mooi vlees. ‘Ponyvlees is prachtig rood scharrelvlees dat lijkt op rund maar dan iets zoeter zoals hert’, aldus de organisatie. 

Ponysaucijs, ponybiefstuk, ponyhaas

Om de bezoekers de unieke smaak en structuur van ponyvlees te laten proeven serveert het festivalrestaurant ponysaucijs, ponybiefstuk, en ponyhaas. Hiermee geeft het festival een voorbeeld dat ook ponyvlees past bij de trend van lokaal, transparant, duurzaam en verantwoord eten ofwel ‘Based on a true story’.

De Food Inspiration Days van 2016 stonden in het teken van eerlijk eten met een oprecht verhaal. Samen met The Food Line-up hadden wij koe Hanna gekocht. Wij hebben haar reis gevolgd van grazen in de weide, slachten, uitbenen en bereiden tot een waanzinnig gerecht. Er gaat steeds meer aandacht uit naar de true story achter het vlees op ons bord.

Welcome to the Village vindt plaats op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 juli 2017 in recreatiegebied de Groene Ster bij Leeuwarden.

 

 


 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

De smaak van Tomorrowland

Eten en drinken staan op festival Tomorrowland - naast muziek - centraal in de beleving van de...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de...

The End of Good Enough...

De 9e editie van de Food Inspiration Days is van start! Vanmorgen gingen de deuren open van het...

Brabantse bioboer wint restyling boerderijwinkel

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE...

Hotspots New York

Beyond Sushi Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Tagliatelle with porcini, basil and shaved parmigiano reggiano. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/XXObVv8blD"

Michiel @Michielstweets
"So true... The End of good enough... is the new trend in the market. #foodinspiration https://t.co/AAaGmasf1t"

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Charles Ager @CharlesAger
"Happy #NationalPumpkinCheesecakeDay 🎃 Celebrate by baking one yourself, we found a great recipe:… https://t.co/i99fZ6v2c3"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @Hanssteenbergen: Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPz"

Natalie Lorrant @NatalieLorrant
"Secrets Behind Famous Southern #recipes. #cheese #foodinspiration https://t.co/cDlPw7BNJH https://t.co/2CA2vZ7EnA"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Mmmm ... something special about Marcona @almonds. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/GrjYVHaXY0"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat was je leuk! @foodinspiration #fidays https://t.co/VyXpNKmFl4"

Doug Koob @dougkoob
"Amsterdam Food & Beverage Trend Tour for Portland team hosted by @foodinspiration #fidays… https://t.co/Nrjk54mBvI"

Agenda