http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Een pondje sla van 50 dollar

3 juli 2017    Jelle Steenbergen    groenten premiumization

Windfall Farms levert misschien wel de meest premium bladgroenten ter wereld. Zijn ze het geld waard?

In een hoekje van Manhattan’s Union Square Greenmarket vind je een groene luifel zoals vele anderen. De naam Windfall Farms, in simpel, vloeiend script is de enige aanduiding in het zicht. De uitgestalde bladgroenten moeten dus voor zich spreken. En dat lukt.

Schitterend kleurenpallet

De marktstal lijkt meer op een 5th avenue boetiek dan op een groentekraampje. De producten zijn zo kleurrijk en delicaat dat je je afvraagt of het wel echte groente zijn, of gewoon plastic plantjes. Alle producten worden meerdere malen met de hand gewassen, zodat er niets is dat erop wijst dat de waterkers, eikenbladsla, of rucola ooit uit de grond gekomen zijn. Maar mensen staan in de rij voor deze ultieme premium groente, zelfs al kost het $50 voor een halve kilo sla.

Worth it

Het ziet er mooi uit, maar proef je ook het verschil? Ja, als we chefs als Jean-Georges Vongerichten (AbcV) en Jeremiah Stone (Contra) mogen geloven. Zij zijn trouwe klanten van Windfall. Het kwaliteitsverschil gaat hand in hand met de hoge prijzen. Onkruid wordt handmatig verwijderd, zonder gebruik van pesticiden, en alles met de hand gesneden. Windfall betaalt haar werknemers daarnaast 50% meer dan het gemiddelde uurloon van een Amerikaanse boer. Een nobel en verdiend streven, maar zo blijft er weinig marge over.

Dit is premiumization

In deze tijd waarin farm to table het nieuwe normaal wordt, zoeken veel bedrijven een andere manier om zich te onderscheiden. Premiumization is daar één van. Mensen zijn maar wat bereid om meer te betalen voor exclusiviteit, kwaliteit, en status. Het is niet voor iedereen, maar dat is al lang niet meer belangrijk. Een trouwe basis fans die geloven in wat jij brengt kan voldoende zijn om iets heel moois neer te zetten.

Foto: Windfall Farms

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Pensando en la cena? Esto está esperando por ti 💬 Thinking about dinner? This is waiting for you! 💬… https://t.co/cPjh953ap5"

Ailko Faber @ailko
"@tvdtoekomst @MieleNederland @koppertcress @foodinspiration @EntreeMag @kokmeijer mooi, we zullen er zijn a.s. maan… https://t.co/bEJnZMMi84"

mouratayu4@gmail.com @moulay177
"RT @ParsimonyInspo: Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site tod… https://t.co/lAoibOciSp"

Parsimony Inspired @ParsimonyInspo
"Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site today!… https://t.co/iTspup7DiO"

Mister Food @misterfoodcafe
"We´ll change the way you see life from the first bite 😉😍 Cambiaremos la manera en como ves la vida desde el primer… https://t.co/7BDR92vvjM"

Convotherm @convotherm
"Have you ever been on a food walk before? #NewTrend #FoodInspiration https://t.co/ZS23e7IEEL"

Dana @Danajuiceplus
"RT @phillymcgee: What to have for dinner tomorrow night???? . . . @jamieoliver #5ingredients #fiveingredients #jamieoliver #cook #cooking… "

ajseats1 @ajseats1
"Introducing AJS Eats 😋 my newly created food blog, showcasing the best restaurants around town, world foods, my hom… https://t.co/2hsDSycMfq"

Bernardo Pirola @Bernardo_Pirola
"RT @onlyorca: Looking for some recipe ideas? Head over to our lovely client @TheLitton for some inspiration. Full site here https://t.co/1D"

Paul Maxwell @AryztaUK_PWM
"RT @BouquetGarniUK: Our maxi quenelle are made with dark chocolate Tanzania mousse 😋 Perfect for making your desserts look stunning! #dess… "

Agenda