http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Vissen in een restaurant

28 juni 2017    Jelle Steenbergen    japan vis cool concepts

Japanse keten Zauo gaat internationaal. In dit concept mag je zelf je eten opvissen.

Bij Zauo tillen ze de farm to table basis naar een hoger plan. Dit van oorsprong Japanse restaurant geeft haar gasten de mogelijkheid om aan boord van een ‘bootje’ te stappen en zelf de hengel uit te gooien om hun diner aan de haak te slaan. Bizar, maar ergens toch wel aantrekkelijk.

Aan de haak

De keten opent binnenkort haar deuren in New York. Daar kunnen gasten dan bij binnenkomst een hengel met aas aanschaffen om daarna in het indoor bassin op jacht te gaan naar één van de tien verschillende soorten vis. Het personeel is aanwezig voor tips and tricks, maar uiteindelijk zal je het zelf moeten doen. Gelukkig hoeft het niet, gasten kunnen ook gewoon plaats nemen om vis te verorberen die niet zelf gevangen is. Maar, dat kost wel extra.

Ervaring eerst

Of het westen klaar is voor deze onorthodoxe ervaring zal blijken, maar restaurants als Zauo passen wel binnen de trend van concepten die inzetten op de ervaring over het eten. Restaurants willen steeds vaker een echte beleving bieden, mede omdat het één van de weinige dingen is waarin een zaak zich kan onderscheiden van de grauwe massa. En dat is nodig, want gewoon goed is al lang niet meer goed genoeg. Om op te vallen worst er steeds vaker gekozen om iets nieuws te doen, dan om te concurreren op prijs en/of kwaliteit.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Pensando en la cena? Esto está esperando por ti 💬 Thinking about dinner? This is waiting for you! 💬… https://t.co/cPjh953ap5"

Ailko Faber @ailko
"@tvdtoekomst @MieleNederland @koppertcress @foodinspiration @EntreeMag @kokmeijer mooi, we zullen er zijn a.s. maan… https://t.co/bEJnZMMi84"

mouratayu4@gmail.com @moulay177
"RT @ParsimonyInspo: Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site tod… https://t.co/lAoibOciSp"

Parsimony Inspired @ParsimonyInspo
"Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site today!… https://t.co/iTspup7DiO"

Mister Food @misterfoodcafe
"We´ll change the way you see life from the first bite 😉😍 Cambiaremos la manera en como ves la vida desde el primer… https://t.co/7BDR92vvjM"

Convotherm @convotherm
"Have you ever been on a food walk before? #NewTrend #FoodInspiration https://t.co/ZS23e7IEEL"

Dana @Danajuiceplus
"RT @phillymcgee: What to have for dinner tomorrow night???? . . . @jamieoliver #5ingredients #fiveingredients #jamieoliver #cook #cooking… "

ajseats1 @ajseats1
"Introducing AJS Eats 😋 my newly created food blog, showcasing the best restaurants around town, world foods, my hom… https://t.co/2hsDSycMfq"

Bernardo Pirola @Bernardo_Pirola
"RT @onlyorca: Looking for some recipe ideas? Head over to our lovely client @TheLitton for some inspiration. Full site here https://t.co/1D"

Paul Maxwell @AryztaUK_PWM
"RT @BouquetGarniUK: Our maxi quenelle are made with dark chocolate Tanzania mousse 😋 Perfect for making your desserts look stunning! #dess… "

Agenda