http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Bio-vermout uit Brooklyn

7 juni 2017    Redactie    Biologisch trends Vermout

Vermout is on trend. Biologisch is hot. Dit combineren en je krijgt Uncouth Vermouth uit Amerika.

Naast de bakermatlanden Italië en Frankrijk zien we internationaal steeds meer nieuwe producenten van vermout. Het zijn veelal kleine ondernemingen die volgens de basis van het ambacht en de tradities werken. Reinventing traditions, maar dan wel met hun eigen twist en draai.

Flink experimenteren

Tijdens degustatie-evenement Vivent les Vins Libres in Amsterdam maken we kennis met de Amerikaanse Bianca Miraglia. Zij richtte een tijd terug haar eigen bedrijf Uncouth Vermouth op nadat ze als bartender al flink aan het experimenteren was geslagen met verschillende soorten versterkte wijn.

Van de boer, niet van de supermarkt

Transparantie en milieuverantwoordelijk ondernemen zijn belangrijk voor Bianca. De ingrediënten die ze gebruikt zijn duurzaam, komen van dichtbij de productielocatie in Brooklyn, en zijn altijd van de boer en nooit van de supermarkt. Ook de basiswijnen die ze gebruikt voor de Uncouth vermout zijn natuurwijnen van boeren uit de staat New York.

Iedere fles anders

De vermout van Uncouth is onderscheidend omdat ze amper zoet smaken. Er wordt dan ook geen suiker of andere zoetstoffen toegevoegd tijdens het productieproces. De kruiden en specerijen voor de vermout veranderen met het seizoen en ieder jaar. Bianca gelooft er heilig in dat de planten, kruiden en bloemen die in het wild bij elkaar groeien ook goed samen gaan in een botanical mix voor de drank.

Uncouth is nog niet in Nederland te verkrijgen, maar we houden je op de hoogte!

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Rick Heijnen @rickheynen66
"RT @ISPCGentLiege: Trends en tradities in de spotlight op VISION dit jaar! We ontvangen je graag op onze gloednieuwe stand van Sligro-ISPC!… "

IlfornaiodiFiesole @FornaioFiesole
"#Buongiorno con gli #spumini #ilfornaiodifiesole #pastry #sweetmorning #cioccolato #blackandwhite #FoodOscars… https://t.co/nSnwGTsbOO"

Koppert Cress @koppertcress
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

EspressoGalerie @EspressoGalerie
"Tomaten-Mozarrella Teller 😍 Das macht satt und glücklich 😁 🍎🍎🍎 #Tomaten #tomatoes #Käse… https://t.co/MWV2HCyyLa https://t.co/tr9jYdhsHF"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"@foodinspiration @altonikelderman @JavaCoffeeCo @FeverTreeMixers @koppertcress @LightspeedHQ @MaesInox @MePGroup… https://t.co/RSL530BMqA"

Sarina Hurley @sanlisucte1973
"RT @RogerLanghout: @foodinspiration wat een zalige editie weer! Ik kan er weer tegenaan. "

Food Inspiration @foodinspiration
"@Desemenzo @Leadersclub_be @FIBelgie @cminecc Bedankt dat je er bij was @Desemenzo! "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: "Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens #VISION18.… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Het jaarthema van Food Inspiration luidt: We gaan op reis! Trendwatcher Herman Konings @soeproza beaamt het belang van… "

Agenda