http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Verpak voor Instagram

26 mei 2017    Redactie    trends cool concepts

Het lijkt soms of een product alleen nog maar succesvol kan zijn als het Instagrammable is.

IJsmerk Van Leeuwen uit New York kreeg het voor elkaar om de sales met maar liefst 50% omhoog te schroeven, puur en alleen door hun verpakking zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de Instagram generatie.

 

Geen zin

‘Ik had niet eens zin in ijs, maar het zag er zo mooi uit,’ zegt een klant van Van Leeuwen op Instagram, met bijpassende foto van de pastelkleurige bekers. Of het product daadwerkelijk lekker is doet er dan al niet eens meer toe, zo ijkt het. Als het maar mooi op de foto staat. De esthetiek wint het van de smaak.

 

Hou het simpel

De gouden tip van Van Leeuwen is ‘hou het simpel’. Geen ingewikkelde designs of thematische pictografie, maar eenvoudige kleuren en stijlvolle typografie. De bekers van Van Leeuwen hebben het minimum aan opsmuk. Pasteltinten en duidelijke tekst, gestript van al het visuele geweld dat je vaak ziet.

 

Gratis reclame

Het is voor nieuwe concepten van levensbelang om heel goed na te denken over het design van hun producten. Een goed design en een hoog Instagram gehalte is eigenlijk gratis reclame. Designer café Maman (ook in New York) zegt maar liefst 80% van hun nieuwe klanten binnen te halen via Instagram. Je kan er niet meer omheen.

 

Smaak telt

Een aantrekkelijke verpakking verleidt wellicht tot een eerste aankoop, maar als het product niet kwalitatief sterk is, zal het daar waarschijnlijk bij blijven. Als de smaak ook goed is, dan komen mensen terug. The best of both worlds is de weg voorwaarts.

 

Foto via Facebook

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

"Beet the Root"

We eten steeds meer plantaardig, en zien dat vegetarische en ook veganistische producten steeds...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"RT @BooksAndSpoons: #recipe for CHEESY ROASTED BUTTERNUT SQUASH #RecipeoftheWeek #recipeblog #vegetarian #vegetables #dinner #dinnertime #f… "

Nicole Kleuskens PS @nicolekleuskens
"RT @foodinspiration: #Instagrammable #dishes! Deelbaarheid en visueel spektakel zijn belangrijker dan ooit, zeker op het gebied van #food.… "

David Craig @DavidCCraig
"Looking forward to @FoodMattersLive in London on Wednesday with @InnovationNPD @foodnetworking and many more famili… https://t.co/AS9cvh2zMv"

Agenda