http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Verpak voor Instagram

26 mei 2017    Redactie    trends cool concepts

Het lijkt soms of een product alleen nog maar succesvol kan zijn als het Instagrammable is.

IJsmerk Van Leeuwen uit New York kreeg het voor elkaar om de sales met maar liefst 50% omhoog te schroeven, puur en alleen door hun verpakking zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de Instagram generatie.

 

Geen zin

‘Ik had niet eens zin in ijs, maar het zag er zo mooi uit,’ zegt een klant van Van Leeuwen op Instagram, met bijpassende foto van de pastelkleurige bekers. Of het product daadwerkelijk lekker is doet er dan al niet eens meer toe, zo ijkt het. Als het maar mooi op de foto staat. De esthetiek wint het van de smaak.

 

Hou het simpel

De gouden tip van Van Leeuwen is ‘hou het simpel’. Geen ingewikkelde designs of thematische pictografie, maar eenvoudige kleuren en stijlvolle typografie. De bekers van Van Leeuwen hebben het minimum aan opsmuk. Pasteltinten en duidelijke tekst, gestript van al het visuele geweld dat je vaak ziet.

 

Gratis reclame

Het is voor nieuwe concepten van levensbelang om heel goed na te denken over het design van hun producten. Een goed design en een hoog Instagram gehalte is eigenlijk gratis reclame. Designer café Maman (ook in New York) zegt maar liefst 80% van hun nieuwe klanten binnen te halen via Instagram. Je kan er niet meer omheen.

 

Smaak telt

Een aantrekkelijke verpakking verleidt wellicht tot een eerste aankoop, maar als het product niet kwalitatief sterk is, zal het daar waarschijnlijk bij blijven. Als de smaak ook goed is, dan komen mensen terug. The best of both worlds is de weg voorwaarts.

 

Foto via Facebook

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Bingewatch Editie

Surprise! Voor deze bingewatch pop-up editie van Food Inspiration hebben we aan het hele...

Kom naar de Food Inspiration Days

Food Inspiration Days Goed genoeg is niet meer voldoende. Wie gemiddeld is, delft...

Vegetarisch zondigen

Amy’s Drive Thru is een succesvol vegetarisch fastfoodrestaurant in San Francisco....

Direct Trade Koffie

De overtreffende trap van Fair Trade of Fair Chain koffie is direct trade koffie, waarbij de...

Sally de salade bot

Sally de salade robot is een voorbeeld van de verregaande automatisering binnen de foodservice....

Een biefstuk is twee uur werk

Dat groenten de toekomst hebben blijkt ook uit de recent gepubliceerde Vlees Prijs Index van...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Loren Spee @loren_spee
"Butter-Basted Sous Vide Halibut. #recipes #fishrecipes #foodinspiration https://t.co/K5Ryy2XOXL https://t.co/fnc2aXKvqA"

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Agenda