http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Ready made maar dan gezond

25 mei 2017    Redactie    trends cool concepts

Kooc gaat proberen of kant en klaar maaltijden nu toch echt een keertje gezond kunnen zijn.

Soms lijkt het alsof het moderne leven meer en meer een beroep doet op onze kostbare tijd. Gezond en snel is een ideaal dat de lijfspreuk van een generatie lijkt te zijn, zeker op het gebied van eten.

 

Tijdgebrek en drukte

Kooc hoopt met een oplossing te komen voor het endemische gebrek aan genoeg tijd. Zij maken verse, natuurlijke maaltijden die alleen nog maar even opgewarmd hoeven te worden. Het verschil met de al bestaande kant en klaar maaltijden is dat de producten van Kooc zo veel mogelijk vrij gehouden worden van conserveringsmiddelen, smaakversterkers, en andere toevoegingen. Het resultaat is een gezonde, verzadigende maaltijd die vijf dagen houdbaar is.

 

Inspired by

Brein achter het concept zijn levensmiddelentechnoloog Ralph Moorman en foodcomponist Cor Jansen. Met de kracht en kennis van wetenschap konden zij maaltijden bedenken die zowel voldeden aan een aantal essentiële gezondheidscriteria, maar toch lang genoeg te bewaren zijn zonder hun glans al te veel te verliezen.

 

Gezond en snel

Tijd wordt vaak gezien als ons meest kostbare bezit. Gezondheid is een close second. Een succesvolle combinatie van beide idealen wordt langzaam maar zeker de heilige graal van de foodservice. De vraag van consumenten is er, maar het aanbod is nog altijd zoekende. Het feit blijft dat als je iets goed wilt doen, het gewoon tijd kost. De perfecte balans verschilt dan ook nog eens van persoon tot persoon. Initiatieven als deze zullen voor sommigen een uitkomst bieden, terwijl anderen al gruwelen van het idee alleen. De oplossing is nog niet zo één twee drie te vinden.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

"Beet the Root"

We eten steeds meer plantaardig, en zien dat vegetarische en ook veganistische producten steeds...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"RT @BooksAndSpoons: #recipe for CHEESY ROASTED BUTTERNUT SQUASH #RecipeoftheWeek #recipeblog #vegetarian #vegetables #dinner #dinnertime #f… "

Nicole Kleuskens PS @nicolekleuskens
"RT @foodinspiration: #Instagrammable #dishes! Deelbaarheid en visueel spektakel zijn belangrijker dan ooit, zeker op het gebied van #food.… "

David Craig @DavidCCraig
"Looking forward to @FoodMattersLive in London on Wednesday with @InnovationNPD @foodnetworking and many more famili… https://t.co/AS9cvh2zMv"

Agenda