http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Ready made maar dan gezond

25 mei 2017    Redactie    trends cool concepts

Kooc gaat proberen of kant en klaar maaltijden nu toch echt een keertje gezond kunnen zijn.

Soms lijkt het alsof het moderne leven meer en meer een beroep doet op onze kostbare tijd. Gezond en snel is een ideaal dat de lijfspreuk van een generatie lijkt te zijn, zeker op het gebied van eten.

 

Tijdgebrek en drukte

Kooc hoopt met een oplossing te komen voor het endemische gebrek aan genoeg tijd. Zij maken verse, natuurlijke maaltijden die alleen nog maar even opgewarmd hoeven te worden. Het verschil met de al bestaande kant en klaar maaltijden is dat de producten van Kooc zo veel mogelijk vrij gehouden worden van conserveringsmiddelen, smaakversterkers, en andere toevoegingen. Het resultaat is een gezonde, verzadigende maaltijd die vijf dagen houdbaar is.

 

Inspired by

Brein achter het concept zijn levensmiddelentechnoloog Ralph Moorman en foodcomponist Cor Jansen. Met de kracht en kennis van wetenschap konden zij maaltijden bedenken die zowel voldeden aan een aantal essentiële gezondheidscriteria, maar toch lang genoeg te bewaren zijn zonder hun glans al te veel te verliezen.

 

Gezond en snel

Tijd wordt vaak gezien als ons meest kostbare bezit. Gezondheid is een close second. Een succesvolle combinatie van beide idealen wordt langzaam maar zeker de heilige graal van de foodservice. De vraag van consumenten is er, maar het aanbod is nog altijd zoekende. Het feit blijft dat als je iets goed wilt doen, het gewoon tijd kost. De perfecte balans verschilt dan ook nog eens van persoon tot persoon. Initiatieven als deze zullen voor sommigen een uitkomst bieden, terwijl anderen al gruwelen van het idee alleen. De oplossing is nog niet zo één twee drie te vinden.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Pensando en la cena? Esto está esperando por ti 💬 Thinking about dinner? This is waiting for you! 💬… https://t.co/cPjh953ap5"

Ailko Faber @ailko
"@tvdtoekomst @MieleNederland @koppertcress @foodinspiration @EntreeMag @kokmeijer mooi, we zullen er zijn a.s. maan… https://t.co/bEJnZMMi84"

mouratayu4@gmail.com @moulay177
"RT @ParsimonyInspo: Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site tod… https://t.co/lAoibOciSp"

Parsimony Inspired @ParsimonyInspo
"Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site today!… https://t.co/iTspup7DiO"

Mister Food @misterfoodcafe
"We´ll change the way you see life from the first bite 😉😍 Cambiaremos la manera en como ves la vida desde el primer… https://t.co/7BDR92vvjM"

Convotherm @convotherm
"Have you ever been on a food walk before? #NewTrend #FoodInspiration https://t.co/ZS23e7IEEL"

Dana @Danajuiceplus
"RT @phillymcgee: What to have for dinner tomorrow night???? . . . @jamieoliver #5ingredients #fiveingredients #jamieoliver #cook #cooking… "

ajseats1 @ajseats1
"Introducing AJS Eats 😋 my newly created food blog, showcasing the best restaurants around town, world foods, my hom… https://t.co/2hsDSycMfq"

Bernardo Pirola @Bernardo_Pirola
"RT @onlyorca: Looking for some recipe ideas? Head over to our lovely client @TheLitton for some inspiration. Full site here https://t.co/1D"

Paul Maxwell @AryztaUK_PWM
"RT @BouquetGarniUK: Our maxi quenelle are made with dark chocolate Tanzania mousse 😋 Perfect for making your desserts look stunning! #dess… "

Agenda