http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Ready made maar dan gezond

25 mei 2017    Redactie    trends cool concepts

Kooc gaat proberen of kant en klaar maaltijden nu toch echt een keertje gezond kunnen zijn.

Soms lijkt het alsof het moderne leven meer en meer een beroep doet op onze kostbare tijd. Gezond en snel is een ideaal dat de lijfspreuk van een generatie lijkt te zijn, zeker op het gebied van eten.

 

Tijdgebrek en drukte

Kooc hoopt met een oplossing te komen voor het endemische gebrek aan genoeg tijd. Zij maken verse, natuurlijke maaltijden die alleen nog maar even opgewarmd hoeven te worden. Het verschil met de al bestaande kant en klaar maaltijden is dat de producten van Kooc zo veel mogelijk vrij gehouden worden van conserveringsmiddelen, smaakversterkers, en andere toevoegingen. Het resultaat is een gezonde, verzadigende maaltijd die vijf dagen houdbaar is.

 

Inspired by

Brein achter het concept zijn levensmiddelentechnoloog Ralph Moorman en foodcomponist Cor Jansen. Met de kracht en kennis van wetenschap konden zij maaltijden bedenken die zowel voldeden aan een aantal essentiële gezondheidscriteria, maar toch lang genoeg te bewaren zijn zonder hun glans al te veel te verliezen.

 

Gezond en snel

Tijd wordt vaak gezien als ons meest kostbare bezit. Gezondheid is een close second. Een succesvolle combinatie van beide idealen wordt langzaam maar zeker de heilige graal van de foodservice. De vraag van consumenten is er, maar het aanbod is nog altijd zoekende. Het feit blijft dat als je iets goed wilt doen, het gewoon tijd kost. De perfecte balans verschilt dan ook nog eens van persoon tot persoon. Initiatieven als deze zullen voor sommigen een uitkomst bieden, terwijl anderen al gruwelen van het idee alleen. De oplossing is nog niet zo één twee drie te vinden.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Bingewatch Editie

Surprise! Voor deze bingewatch pop-up editie van Food Inspiration hebben we aan het hele...

Kom naar de Food Inspiration Days

Food Inspiration Days Goed genoeg is niet meer voldoende. Wie gemiddeld is, delft...

Vegetarisch zondigen

Amy’s Drive Thru is een succesvol vegetarisch fastfoodrestaurant in San Francisco....

Direct Trade Koffie

De overtreffende trap van Fair Trade of Fair Chain koffie is direct trade koffie, waarbij de...

Sally de salade bot

Sally de salade robot is een voorbeeld van de verregaande automatisering binnen de foodservice....

Een biefstuk is twee uur werk

Dat groenten de toekomst hebben blijkt ook uit de recent gepubliceerde Vlees Prijs Index van...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Loren Spee @loren_spee
"Butter-Basted Sous Vide Halibut. #recipes #fishrecipes #foodinspiration https://t.co/K5Ryy2XOXL https://t.co/fnc2aXKvqA"

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Agenda