http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Jersey Who?

24 mei 2017    Redactie    Trends zuivel Jersey

De Jersey koe is de rijzende ster in de zuivelwereld. Waarom eigenlijk?

Remeker maakt er prijswinnende kaas van en Dairy Queen ontwikkelde op basis van Jersey zuivel een perfect opschuimbare barista melk met de beste smaak en samenstelling voor het maken van de mooiste cappuccino’s. De Jersey koe lijkt langzaamaan de zuivel industrie te veroveren, maar wie is Jersey nou eigenlijk en wat maakt haar en haar melk zo bijzonder?

 

Premium Milk

Om mee te beginnen heeft Jerseymelk een hoger proteïne gehalte, het word ook wel oermelk genoemd. Ondanks dat ze 30% minder melk geven dan onze vertrouwde zwart witte Holstein-Friesian, is het hogere vet- en eiwitgehalte voor sommige zuivel producten ideaal. Verder mag je er bij Jerseymelk van uitgaan dat de melk alleen van het Jersey ras afkomstig is wat bij gangbare melk niet altijd het geval is. Vooral het type eiwit ‘caseïne’ maakt de melk geschikt voor het maken van kaas. Het zorgt ervoor dat de melk goed stremt.

 

De Perfecte Schuimlaag

Voor het creëren van de perfecte barista koffiemelk is gekeken naar alle processen in de productie van de melk en het effect daarvan op de smaak en kwaliteit. Door de melk niet the homogeniseren blijft de oorspronkelijke vetstructuur behouden. Om de juiste balans te krijgen in combinatie met koffie is de melk afgeroomd tot 4,8%, in vergelijking met normale volle melk welke een vetpercentage van 3,5% bevat.

 

Van en voor Barista’s

Als je nagaat dat 34% van de koffie die buitenshuis wordt gedronken een melkkoffie is en dat een mooie cappuccino graag gefotografeerd en gedeeld wordt op social media is het bijna opmerkelijk te noemen dat er nu pas eindelijk eens goed gekeken wordt naar de beste melk hiervoor. Eén van de medeontwikkelaars van de melk is Dagmar Geerlings. Als er iemand verstand heeft van melk en koffie is zij het wel als finalist van het Dutch Barista Championship 2017. Volgens Dagmar is de melk van Dairy Queen iets wat nog ontbrak in het barista vak. Het is een traceerbaar product wat net zoals bij koffiebonen belangrijk is. Een eerlijke prijs voor de boer plus de aandacht voor smaak zijn voor haar waarden waar haar koffie en melk aan moeten voldoen.  

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Slimme Concepten

Krijgen we robokoks in de keuken? Gaat technologie ons helpen om het tekort aan vakmensen op te...

Campagnelogo OVER DE VLOER BIJ DE BOER

Food Inspiration pimpt boerderijwinkel

Food Inspiration lanceerde onlangs de campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER; een campagne waarmee...

Knuffelvlees

Welcome to the Village is een festival met ambities. Het probeert zijn bezoekers op een unieke...

Future foodretail

Onlangs nog nam logistieke reus Amazon organische supermarketen Whole Foods Market over voor...

Een licht op de dark kitchens

De bezorgrevolutie In de wereld van bezorgdiensten is een ware revolutie gaande. Het aantal...

Efficiëntie en creativiteit

The Focus De wereld staat voor de uitdaging om op een duurzame, veilige en gezonde manier...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

HintFuturology @HintFuturology
"sound impacting flavour - why not fragrance? think outside the box @foodinspiration… https://t.co/HFYR8BbQYb https://t.co/tj1FeXHIqR"

Loren Spee @loren_spee
"John Mariani: Oregon #wine Pioneer David Adelsheim Promises.... #foodinspiration #foodpic https://t.co/IIsjrG5ah6 https://t.co/vDzYn6DM2l"

Berry Rops @BerryRops
"RT @foodinspiration: Leuke persoonlijke blog van @MWMRol van @Rabobank over de campagne #overdevloerbijdeboer / By Food Inspiration https:/… "

Jaymee @_TheMumDiaries
"Making @SlimmingWorld friendly #PulledPork smells yuk! Hope it tastes better! #Dinner #FoodInspiration #fdbloggers "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Bolognese the original!!!! #food#italy#italian #italianchef #chef #italianfood#instafood #kitchen #foodblogger#food… https://t.co/68G1KhGHnL"

africanfoodyummy @africanfoodyum2
"Lunch Time | Yam Chips & Mackerel Sauce #lunch #yam #mackerel #sauce #foodinspiration #thursday… https://t.co/y0HjdhMz6C"

Nadia Melford @NadiaMelford
"NO #pizza FOR YOU!. #instafood #foodphotography #foodinspiration https://t.co/TZWNTn9MlL https://t.co/TSIQ3IGVL7"

Nadia Melford @NadiaMelford
"Indian Town Will Be #vegetarian For 17 Days. #indianfood #foodinspiration https://t.co/xnMtYix2Aq https://t.co/6etamoQt6P"

Rose Toa @ross_toa
"Stone Brewing plans craft beer hotel. #drinks #foodinspiration #organic https://t.co/Tf5UsFNxKP https://t.co/fT0fZIf7nr"

Arjan de Boer @Arjantweets
"Yeah! Weer mooier dit jaar #tml17 @foodinspiration https://t.co/q7rWPoYDyE"

Agenda