http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Jersey Who?

24 mei 2017    Redactie    trends zuivel Jersey

De Jersey koe is de rijzende ster in de zuivelwereld. Waarom eigenlijk?

Remeker maakt er prijswinnende kaas van en Dairy Queen ontwikkelde op basis van Jersey zuivel een perfect opschuimbare barista melk met de beste smaak en samenstelling voor het maken van de mooiste cappuccino’s. De Jersey koe lijkt langzaamaan de zuivel industrie te veroveren, maar wie is Jersey nou eigenlijk en wat maakt haar en haar melk zo bijzonder?

 

Premium Milk

Om mee te beginnen heeft Jerseymelk een hoger proteïne gehalte, het word ook wel oermelk genoemd. Ondanks dat ze 30% minder melk geven dan onze vertrouwde zwart witte Holstein-Friesian, is het hogere vet- en eiwitgehalte voor sommige zuivel producten ideaal. Verder mag je er bij Jerseymelk van uitgaan dat de melk alleen van het Jersey ras afkomstig is wat bij gangbare melk niet altijd het geval is. Vooral het type eiwit ‘caseïne’ maakt de melk geschikt voor het maken van kaas. Het zorgt ervoor dat de melk goed stremt.

 

De Perfecte Schuimlaag

Voor het creëren van de perfecte barista koffiemelk is gekeken naar alle processen in de productie van de melk en het effect daarvan op de smaak en kwaliteit. Door de melk niet the homogeniseren blijft de oorspronkelijke vetstructuur behouden. Om de juiste balans te krijgen in combinatie met koffie is de melk afgeroomd tot 4,8%, in vergelijking met normale volle melk welke een vetpercentage van 3,5% bevat.

 

Van en voor Barista’s

Als je nagaat dat 34% van de koffie die buitenshuis wordt gedronken een melkkoffie is en dat een mooie cappuccino graag gefotografeerd en gedeeld wordt op social media is het bijna opmerkelijk te noemen dat er nu pas eindelijk eens goed gekeken wordt naar de beste melk hiervoor. Eén van de medeontwikkelaars van de melk is Dagmar Geerlings. Als er iemand verstand heeft van melk en koffie is zij het wel als finalist van het Dutch Barista Championship 2017. Volgens Dagmar is de melk van Dairy Queen iets wat nog ontbrak in het barista vak. Het is een traceerbaar product wat net zoals bij koffiebonen belangrijk is. Een eerlijke prijs voor de boer plus de aandacht voor smaak zijn voor haar waarden waar haar koffie en melk aan moeten voldoen.  

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Bingewatch Editie

Surprise! Voor deze bingewatch pop-up editie van Food Inspiration hebben we aan het hele...

Kom naar de Food Inspiration Days

Food Inspiration Days Goed genoeg is niet meer voldoende. Wie gemiddeld is, delft...

Vegetarisch zondigen

Amy’s Drive Thru is een succesvol vegetarisch fastfoodrestaurant in San Francisco....

Direct Trade Koffie

De overtreffende trap van Fair Trade of Fair Chain koffie is direct trade koffie, waarbij de...

Sally de salade bot

Sally de salade robot is een voorbeeld van de verregaande automatisering binnen de foodservice....

Een biefstuk is twee uur werk

Dat groenten de toekomst hebben blijkt ook uit de recent gepubliceerde Vlees Prijs Index van...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Loren Spee @loren_spee
"Butter-Basted Sous Vide Halibut. #recipes #fishrecipes #foodinspiration https://t.co/K5Ryy2XOXL https://t.co/fnc2aXKvqA"

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Agenda