http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Jersey Who?

24 mei 2017    Redactie    trends zuivel Jersey

De Jersey koe is de rijzende ster in de zuivelwereld. Waarom eigenlijk?

Remeker maakt er prijswinnende kaas van en Dairy Queen ontwikkelde op basis van Jersey zuivel een perfect opschuimbare barista melk met de beste smaak en samenstelling voor het maken van de mooiste cappuccino’s. De Jersey koe lijkt langzaamaan de zuivel industrie te veroveren, maar wie is Jersey nou eigenlijk en wat maakt haar en haar melk zo bijzonder?

 

Premium Milk

Om mee te beginnen heeft Jerseymelk een hoger proteïne gehalte, het word ook wel oermelk genoemd. Ondanks dat ze 30% minder melk geven dan onze vertrouwde zwart witte Holstein-Friesian, is het hogere vet- en eiwitgehalte voor sommige zuivel producten ideaal. Verder mag je er bij Jerseymelk van uitgaan dat de melk alleen van het Jersey ras afkomstig is wat bij gangbare melk niet altijd het geval is. Vooral het type eiwit ‘caseïne’ maakt de melk geschikt voor het maken van kaas. Het zorgt ervoor dat de melk goed stremt.

 

De Perfecte Schuimlaag

Voor het creëren van de perfecte barista koffiemelk is gekeken naar alle processen in de productie van de melk en het effect daarvan op de smaak en kwaliteit. Door de melk niet the homogeniseren blijft de oorspronkelijke vetstructuur behouden. Om de juiste balans te krijgen in combinatie met koffie is de melk afgeroomd tot 4,8%, in vergelijking met normale volle melk welke een vetpercentage van 3,5% bevat.

 

Van en voor Barista’s

Als je nagaat dat 34% van de koffie die buitenshuis wordt gedronken een melkkoffie is en dat een mooie cappuccino graag gefotografeerd en gedeeld wordt op social media is het bijna opmerkelijk te noemen dat er nu pas eindelijk eens goed gekeken wordt naar de beste melk hiervoor. Eén van de medeontwikkelaars van de melk is Dagmar Geerlings. Als er iemand verstand heeft van melk en koffie is zij het wel als finalist van het Dutch Barista Championship 2017. Volgens Dagmar is de melk van Dairy Queen iets wat nog ontbrak in het barista vak. Het is een traceerbaar product wat net zoals bij koffiebonen belangrijk is. Een eerlijke prijs voor de boer plus de aandacht voor smaak zijn voor haar waarden waar haar koffie en melk aan moeten voldoen.  

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Pensando en la cena? Esto está esperando por ti 💬 Thinking about dinner? This is waiting for you! 💬… https://t.co/cPjh953ap5"

Ailko Faber @ailko
"@tvdtoekomst @MieleNederland @koppertcress @foodinspiration @EntreeMag @kokmeijer mooi, we zullen er zijn a.s. maan… https://t.co/bEJnZMMi84"

mouratayu4@gmail.com @moulay177
"RT @ParsimonyInspo: Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site tod… https://t.co/lAoibOciSp"

Parsimony Inspired @ParsimonyInspo
"Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site today!… https://t.co/iTspup7DiO"

Mister Food @misterfoodcafe
"We´ll change the way you see life from the first bite 😉😍 Cambiaremos la manera en como ves la vida desde el primer… https://t.co/7BDR92vvjM"

Convotherm @convotherm
"Have you ever been on a food walk before? #NewTrend #FoodInspiration https://t.co/ZS23e7IEEL"

Dana @Danajuiceplus
"RT @phillymcgee: What to have for dinner tomorrow night???? . . . @jamieoliver #5ingredients #fiveingredients #jamieoliver #cook #cooking… "

ajseats1 @ajseats1
"Introducing AJS Eats 😋 my newly created food blog, showcasing the best restaurants around town, world foods, my hom… https://t.co/2hsDSycMfq"

Bernardo Pirola @Bernardo_Pirola
"RT @onlyorca: Looking for some recipe ideas? Head over to our lovely client @TheLitton for some inspiration. Full site here https://t.co/1D"

Paul Maxwell @AryztaUK_PWM
"RT @BouquetGarniUK: Our maxi quenelle are made with dark chocolate Tanzania mousse 😋 Perfect for making your desserts look stunning! #dess… "

Agenda