http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Het meest gezonde tussendoortje

28 maart 2017    Redactie    algen snacks cool concepts

Microalgen zijn het eten van de toekomst. Het Deense Onemeal begint er nu vast mee.

‘Microalgen zijn smerig,’ geeft Christina Høgh Selmer Kirk, de CEO van Onemeal toe. ‘Het smaakt bijna als visvoer.’ Het is voor het Onemeal team dan ook een enorme uitdaging om van microalgen iets lekkers te maken.

 

Goed voor je

Het lijstje gezondheidsvoordelen van microalgen is rustig imposant te noemen: Twee keer zoveel eiwit als vlees, meer betacaroteen dan wortels, meer ijzer dan spinazie, meer calcium dan melk, en heel weinig calorieën. Ideaal als tussendoortje dus, maar die smaak...

 

Sterrenchefs

Om het grote smaakprobleem op te lossen heeft het team van Onemeal een aantal heuse sterrenchefs in huis. Francis Cardenau en Mikkel Maarbjerg maken het hun missie om van Onemeal meer te maken dan visvoer. Het is een moeizaam proces gekenmerkt door constante experimentatie. Één van de meest hardnekkige problemen die het team tegenkomt is het gebrek aan textuur. Voor een tussendoortje is dat niet zo erg misschien, maar Onemeal droomt groter.

 

Microalgen zijn super gezond, maar als het smaakt als een aquarium dan wil niemand het eten.

 

Future food

Microalgen zijn een essentieel onderdeel van de proteïne-flip, de overgang van dierlijke naar plantaardige eiwitten. Deze switch is bittere noodzaak, want in de nabije toekomst kan de explosief groeiende wereldbevolking niet meer voldoende worden gevoed met vlees alleen. Daarbij komt ook nog eens dat vleesproductie in de huidige vorm een grote bijdrage levert aan de uitstoot van broeikasgassen. Onemeal is een gezonder en duurzamer alternatief. Alleen die smaak...

Foto via Instagram

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

De Portland Pioneers

De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. Als sprekers op de...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Conceptional @Conceptional
"RT @foodinspiration: Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe ster… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe s… https://t.co/p8bkYKj8bg"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/IJ2l5wZzNK"

Penny @fiddleysticks
"People of Twitter, I need healthy snack inspiration. Currently eating far too many biscuits! #foodinspiration #healthysnacks #helpplease "

Velour Imports @velourimports
"CARICOM pledges over US$2-billion at UN Conference #LoveMyBermuda #WeAreBermuda #eatfortheinsta #foodinspiration… https://t.co/GYkuLSKxZG"

WeAreFood2018 @WeAreFood2018
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Louise-Jane🎗 @louisecleaver
"Just watched Rick Stein’s ‘Road to Mexico’. Loads of inspiration for #tacos 🌮 - might try making a vegan version so… https://t.co/rkmeOgKEwl"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/TPQx7dV25S"

Eat Sip Trip @Eat_Sip_Trip
"Sinfully sweet chocolate crepes with chocolate cream, banana, blackberry, blueberry, pomegranate seeds & melted cho… https://t.co/eV9MRwREbQ"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"Thank you #HEB my work provided us with an early #Thanksgiving lunch! #soyummy ❤️ ☄️ #Turkey #stuffing #corn… https://t.co/7IyjLLHFLS"

Agenda