http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Meenemen? Graag!

21 maart 2017    Redactie    bezorgen cijfers en feiten

De bezorgrevolutie draait op volle toeren, en ook afhalen zit in de lift. Dat gaat ook nog eens niet ten koste van restaurantbezoeken. Uit onderzoek van Technomic blijkt dat slechts 14% van de consumenten minder dan één keer per maand eten afhaalt of laat bezorgen.

 

Bijna iedereen

88% van de ondervraagden tussen de 18 en 35 gebruiken een afhaal of bezorgservice voor het diner. 82% laat het eten thuis bezorgen. Onder jongere consumenten is bezorging op het werk steeds populairder. Bij afhalen eet 57% onderweg.

Dat het eten onderweg een enorme groeimarkt is, blijkt uit het feit dat zo goed als de helft van jonge ondervraagden vaker to-go eet ten opzichte van een jaar geleden.

 

Naast elkaar

Een opvallende statistiek is dat de toename van de bezorgmarkt niet sterk ten koste gaat van het aantal restaurantbezoeken. 57% van de consumenten geeft aan eten te bestellen omdat ze geen zin hebben in een restaurant. Andere drijfveren zijn een gebrek aan tijd, of gebrek aan gezelschap. Een afhaalservice is daarmee een extra bron van inkomsten die niets afsnoept van de primaire omzetstroom.

 

Location, Location, Location

37% geeft aan meer eten te bestellen omdat er meer adresjes in de buurt zitten. Voor twee derde is de locatie dé doorslaggevende factor. Convenience, zoals het online een bestelling kunnen plaatsen, scoort vooral onder jongeren hoog. 41% is bereidt vooraf te betalen, en 40% geeft de voorkeur boven een mobiele besteloptie. De populariteit van derde partijen, zoals bijvoorbeeld Deliveroo, groeit explosief. Minder dan de helft (42%) prefereert nog te bestellen bij restaurants zelf.

 

Foto: djkaraok @ Flickr

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

De Portland Pioneers

De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. Als sprekers op de...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Food Inspiration @foodinspiration
"Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe s… https://t.co/p8bkYKj8bg"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/IJ2l5wZzNK"

Penny @fiddleysticks
"People of Twitter, I need healthy snack inspiration. Currently eating far too many biscuits! #foodinspiration #healthysnacks #helpplease "

Velour Imports @velourimports
"CARICOM pledges over US$2-billion at UN Conference #LoveMyBermuda #WeAreBermuda #eatfortheinsta #foodinspiration… https://t.co/GYkuLSKxZG"

WeAreFood2018 @WeAreFood2018
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Louise-Jane🎗 @louisecleaver
"Just watched Rick Stein’s ‘Road to Mexico’. Loads of inspiration for #tacos 🌮 - might try making a vegan version so… https://t.co/rkmeOgKEwl"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/TPQx7dV25S"

Eat Sip Trip @Eat_Sip_Trip
"Sinfully sweet chocolate crepes with chocolate cream, banana, blackberry, blueberry, pomegranate seeds & melted cho… https://t.co/eV9MRwREbQ"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"Thank you #HEB my work provided us with an early #Thanksgiving lunch! #soyummy ❤️ ☄️ #Turkey #stuffing #corn… https://t.co/7IyjLLHFLS"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Learn more about Hunger & Food Waste with #BreadisGold #TasteDeVine #foodinspiration feat.… https://t.co/i4yTvIg24B https://t.co/vJguYj5lb4"

Agenda