http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Meenemen? Graag!

21 maart 2017    Redactie    bezorgen cijfers en feiten

De bezorgrevolutie draait op volle toeren, en ook afhalen zit in de lift. Dat gaat ook nog eens niet ten koste van restaurantbezoeken. Uit onderzoek van Technomic blijkt dat slechts 14% van de consumenten minder dan één keer per maand eten afhaalt of laat bezorgen.

 

Bijna iedereen

88% van de ondervraagden tussen de 18 en 35 gebruiken een afhaal of bezorgservice voor het diner. 82% laat het eten thuis bezorgen. Onder jongere consumenten is bezorging op het werk steeds populairder. Bij afhalen eet 57% onderweg.

Dat het eten onderweg een enorme groeimarkt is, blijkt uit het feit dat zo goed als de helft van jonge ondervraagden vaker to-go eet ten opzichte van een jaar geleden.

 

Naast elkaar

Een opvallende statistiek is dat de toename van de bezorgmarkt niet sterk ten koste gaat van het aantal restaurantbezoeken. 57% van de consumenten geeft aan eten te bestellen omdat ze geen zin hebben in een restaurant. Andere drijfveren zijn een gebrek aan tijd, of gebrek aan gezelschap. Een afhaalservice is daarmee een extra bron van inkomsten die niets afsnoept van de primaire omzetstroom.

 

Location, Location, Location

37% geeft aan meer eten te bestellen omdat er meer adresjes in de buurt zitten. Voor twee derde is de locatie dé doorslaggevende factor. Convenience, zoals het online een bestelling kunnen plaatsen, scoort vooral onder jongeren hoog. 41% is bereidt vooraf te betalen, en 40% geeft de voorkeur boven een mobiele besteloptie. De populariteit van derde partijen, zoals bijvoorbeeld Deliveroo, groeit explosief. Minder dan de helft (42%) prefereert nog te bestellen bij restaurants zelf.

 

Foto: djkaraok @ Flickr

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Bingewatch Editie

Surprise! Voor deze bingewatch pop-up editie van Food Inspiration hebben we aan het hele...

Kom naar de Food Inspiration Days

Food Inspiration Days Goed genoeg is niet meer voldoende. Wie gemiddeld is, delft...

Vegetarisch zondigen

Amy’s Drive Thru is een succesvol vegetarisch fastfoodrestaurant in San Francisco....

Direct Trade Koffie

De overtreffende trap van Fair Trade of Fair Chain koffie is direct trade koffie, waarbij de...

Sally de salade bot

Sally de salade robot is een voorbeeld van de verregaande automatisering binnen de foodservice....

Een biefstuk is twee uur werk

Dat groenten de toekomst hebben blijkt ook uit de recent gepubliceerde Vlees Prijs Index van...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Agenda