http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Van altaar naar keuken

24 december 2016    Redactie    food hotels restaurants religie

Hotels en restaurants bieden een uitkomst aan een stukje cultureel erfgoed door deze te transformeren en vooral te behouden.

De toekomst ziet er voor veel kerken in Nederland niet rooskleurig uit. Er is een groeiende leegstand, vooral in de meer afgelegen delen van het land, waar naast het kerkbezoek de bevolking ook af neemt. Deze restaurants en hotels bieden leegstaande religeuze plekken  een uitkomst.

Refectorio

Sterrenrestaurant Refectorio is onderdeel van het Abadia Retuerta Le Domaine hotel bij Valladolid in Spanje. Het complex stamt al uit de 12e eeuw, en deed dienst als klooster. Sinds 1996 wordt het gebruikt als wijngaard, met hotel en restaurant. Het restaurant zit in de voormalige refectoria van de van de monniken, waar vroeger de gezamenlijke maaltijden geserveerd werden. De landelijke ligging maakt het makkelijk om in het restaurant nauw samen te werken met lokale boeren en producenten. Volgens Tripadvisor het beste hotel van Spanje in 2016.

- Refectorio -

Mosquée de Paris

In de Mosquée de Paris is ook een restaurant te vinden. Interessant, want de moskee, die ook wel de moeder aller Franse moskeeën wordt genoemd, is nog steeds dagelijks in gebruik als gebedshuis. Met het restaurant wil men de cultuur en het eten van de Islam uitdragen naar een breder publiek. Je dineert in een kleurrijke en stijlvolle omgeving met een rijke historie. In hetzelfde gebouw bevindt zich ook een soek, een Arabische markt, met een kakofonie aan geuren en kleuren van de traditionele bazaars.

- Mosquee de Paris - 

Benieuwd naar meer food concepten op religeuze plekken?

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Rick Heijnen @rickheynen66
"RT @ISPCGentLiege: Trends en tradities in de spotlight op VISION dit jaar! We ontvangen je graag op onze gloednieuwe stand van Sligro-ISPC!… "

IlfornaiodiFiesole @FornaioFiesole
"#Buongiorno con gli #spumini #ilfornaiodifiesole #pastry #sweetmorning #cioccolato #blackandwhite #FoodOscars… https://t.co/nSnwGTsbOO"

Koppert Cress @koppertcress
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

EspressoGalerie @EspressoGalerie
"Tomaten-Mozarrella Teller 😍 Das macht satt und glücklich 😁 🍎🍎🍎 #Tomaten #tomatoes #Käse… https://t.co/MWV2HCyyLa https://t.co/tr9jYdhsHF"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"@foodinspiration @altonikelderman @JavaCoffeeCo @FeverTreeMixers @koppertcress @LightspeedHQ @MaesInox @MePGroup… https://t.co/RSL530BMqA"

Sarina Hurley @sanlisucte1973
"RT @RogerLanghout: @foodinspiration wat een zalige editie weer! Ik kan er weer tegenaan. "

Food Inspiration @foodinspiration
"@Desemenzo @Leadersclub_be @FIBelgie @cminecc Bedankt dat je er bij was @Desemenzo! "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: "Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens #VISION18.… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Het jaarthema van Food Inspiration luidt: We gaan op reis! Trendwatcher Herman Konings @soeproza beaamt het belang van… "

Agenda