http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Fruitleer en Broodtassen

21 december 2016    Redactie    blurring Trendement Katja Gruijters

Food designer @katjagruijters combineert fashion met food in unieke creaties. Blurring at its most stylish.

Blurring is het vervagen van de traditionele grenzen tussen food en non-food. Een boekwinkel met een koffiebar, een slager met een lunchroom, maar dus ook een tas gemaakt van brood, kant van chocola, en fruitleer.

Voedselvraagstukken

Food designer van het eerste uur Katja Gruijters wil met haar unieke, grensoverschrijdende creaties inzicht bieden in actuele voedselvraagstukken. Vooral duurzaamheid en toekomstbestendigheid staan hoog in het vaandel. Dat doet ze volgens velen op een multidisciplinaire en vakoverstijgende manier.

Proef de kleur

Naast producten zoals leer van gedroogd fruit en tassen van brood doet Gruijters ook projecten zoals een kleurmenu. Op een lange tafel creëert ze een regenboog aan kleuren. Groene, gemalen pistachenoten, paarse truffelaardappels, verse, helderrode cranberries, alle kleuren worden gebruikt en zo geordend dat het naast een visueel spektakel ook een smaakbeleving van hartig naar zoet biedt.

Food fashion

De vleesjurk van Lady Gaga was misschien een mooi statement, maar mooi was het toch echt niet. Gruijters probeert haar creaties ook juist esthetisch aantrekkelijk te maken. Het oog wil ook wat, zeker als het eten van nature niet het meest oogstrelend is. Zo bedacht zij een manier om zeewier zo te verpakken dat het meer lijkt op verse pasta dan op slijmerige sliertjes.

Trendement

Fruitleer en broodtassen was een onderdeel van de trendement app. Heb jij de trendement app al? Meld je gratis aan en blijf via korte artikelen op de hoogte van trends en rendement.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Bingewatch Editie

Surprise! Voor deze bingewatch pop-up editie van Food Inspiration hebben we aan het hele...

Kom naar de Food Inspiration Days

Food Inspiration Days Goed genoeg is niet meer voldoende. Wie gemiddeld is, delft...

Vegetarisch zondigen

Amy’s Drive Thru is een succesvol vegetarisch fastfoodrestaurant in San Francisco....

Direct Trade Koffie

De overtreffende trap van Fair Trade of Fair Chain koffie is direct trade koffie, waarbij de...

Sally de salade bot

Sally de salade robot is een voorbeeld van de verregaande automatisering binnen de foodservice....

Een biefstuk is twee uur werk

Dat groenten de toekomst hebben blijkt ook uit de recent gepubliceerde Vlees Prijs Index van...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: The avocado show gaat internationaal! Maar eerst zijn ze te zien tijdens de #fidays op 16 & 17 oktober 🤗 https://t.co"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie… https://t.co/6zWWxjMouh"

Sheila Rose @mobbetuti1986
"RT @Mark_Haagen: +1 RT @houseoftaste: Veel inspiratie en plezier vandaag Pioneers!! @foodinspiration maak er een mooie dag van. "

RaymondTans @RaymondTans
"RT @foodinspiration: Met ruim 80 Food Inspiration Pioneers op bezoek bij @Gulpener Rondleiding, proeverij en een fietstour langs Gulpener b… "

Agenda