http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Restauranttrends 2017

10 november 2016    Frank Lindner    restaurant Trends trendreport channel

Kennismaken met 6 trends voor #restaurants in 2017 en verder?

Over enkele weken publiceert Food Inspiration het #Trendreport2017! Om je alvast kennis te laten maken met de 7 channels uit dit onmisbare marktrapport, geven we je een voorproefje van zes #trends uit de restaurantbranche die je in 2017 niet mag missen. 

TREND 1 - The internet of food

Smartphones worden de komende jaren uitgerust met slimme sensoren, die informatie kunnen halen uit grote online databases. Zo kan een kok zien of een meloen goed rijp is en de gast of de vis op zijn bord daadwerkelijk zeebaars is.

TREND 2 - DNA-based cooking

In de nabije toekomst worden keuzes in het restaurant niet meer gemaakt op basis van de menukaart, maar op basis van het DNA en het microbiologische profiel van de gast.

TREND 3 - Eaters need leaders

De chef van de toekomst is niet alleen de baas over zijn brigade in de keuken, maar ook kapitein over wat gasten eten en drinken. We gaan meer en meer food-goeroes krijgen die holistisch eten verkondigen. 

TREND 4 - Doe-het-zelf chef

Met de populariteit van food als lifestyle willen veel consumenten ook thuis de topchef, supersommelier en mixologist uithangen. Denk aan het aanbieden van maaltijdboxen en signaturedishes om thuis maken. Compleet met online video-tutorial door de ster zelf. 

TREND 5 - Boerende koks

Restaurants met eigen boerderijen, koks die gaan wildplukken en brigades die meewerken aan eetbare bossen, moestuinen en urban farms. Uiteraard wordt er - net als bij nose to tail - volgens stem to leaf gewerkt.

TREND 6 - Transparantie en reconnect

De hyperbewuste consument heeft een gebroken relatie met zijn omgeving. De aarde wordt vervuild, er wordt te veel gesleuteld aan het eten, vlees en vis zijn omgeven door schandalen. Dat maakt dat de gast in 2017 en daarna gaat voor transparantie, zuiverheid en puurheid. 

 

'Restaurants' staat samen met nog zes andere sectoren in het Food Inspiration Trendreport 2017. Bestel snel jouw exemplaar van dit essentiele marktrapport! Of vraag eerst de preview aan...

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Campagnelogo OVER DE VLOER BIJ DE BOER

Food Inspiration pimpt boerderijwinkel

Food Inspiration lanceerde onlangs de campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER; een campagne waarmee...

Nieuw Magazine: Superboeren

Bier van een boerderij? Food Unplugged over terroir? Een heuse Food Inspiration campagne Over de...

Vissen in een restaurant

Bij Zauo tillen ze de farm to table basis naar een hoger plan. Dit van oorsprong Japanse...

Barefood luxury

Barefood Luxury: zittend aan lange tafels samen met nog ruim 600 andere foodprofessionals...

Lost Spirits Distillery

Whisky wetenschap “We gebruiken de hele gereedschapskist waar je kanker mee kan...

Tonijn van tomaat

Vis vervanger Waar steeds meer plantaardige alternatieven voor vlees en vis ervoor kiezen om...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: Recap #FoodUnplugged! Barefood luxury met ruim 600 #food #professionals op het kazerneterrein in Ede. Check it out! ht… "

EetbaarEde @EetbaarEde
"RT @WFCnl: Wat een geweldig event weer! RT @foodinspiration: Feeling hot hot hot met @jordalthuizen op #foodunplugged ! https://t.co/kaEsEZ"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @nataschakooim: @FoodInspiration lanceert campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER! Daarmee biedt ze de boerenproducten van ons land de er…htt… "

Adrian Los @Adrian_Los
"RT @foodinspiration: Recap #FoodUnplugged! Barefood luxury met ruim 600 #food #professionals op het kazerneterrein in Ede. Check it out! ht… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Fresco pasta !!!! #food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger… https://t.co/EKiPUa6bPo"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Gñoquis estilo Sorrentina!!! #food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger… https://t.co/MHHrlcIdcC"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration #foodforlife #lovefood #recipes "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Recap #FoodUnplugged! Barefood luxury met ruim 600 #food #professionals op het kazerneterrein in Ede. Check it out! ht… "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Bam! Vroegboekkorting op de Food Inspiration Days 2017 (t/m 1 juli). €50,- korting per ticket met de code FIDAYS via h… "

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Bam! Vroegboekkorting op de Food Inspiration Days 2017 (t/m 1 juli). €50,- korting per ticket met de code FIDAYS via h… "

Agenda