http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Restauranttrends 2017

10 november 2016    Frank Lindner    restaurant trends trendreport channel

Kennismaken met 6 trends voor #restaurants in 2017 en verder?

Over enkele weken publiceert Food Inspiration het #Trendreport2017! Om je alvast kennis te laten maken met de 7 channels uit dit onmisbare marktrapport, geven we je een voorproefje van zes #trends uit de restaurantbranche die je in 2017 niet mag missen. 

TREND 1 - The internet of food

Smartphones worden de komende jaren uitgerust met slimme sensoren, die informatie kunnen halen uit grote online databases. Zo kan een kok zien of een meloen goed rijp is en de gast of de vis op zijn bord daadwerkelijk zeebaars is.

TREND 2 - DNA-based cooking

In de nabije toekomst worden keuzes in het restaurant niet meer gemaakt op basis van de menukaart, maar op basis van het DNA en het microbiologische profiel van de gast.

TREND 3 - Eaters need leaders

De chef van de toekomst is niet alleen de baas over zijn brigade in de keuken, maar ook kapitein over wat gasten eten en drinken. We gaan meer en meer food-goeroes krijgen die holistisch eten verkondigen. 

TREND 4 - Doe-het-zelf chef

Met de populariteit van food als lifestyle willen veel consumenten ook thuis de topchef, supersommelier en mixologist uithangen. Denk aan het aanbieden van maaltijdboxen en signaturedishes om thuis maken. Compleet met online video-tutorial door de ster zelf. 

TREND 5 - Boerende koks

Restaurants met eigen boerderijen, koks die gaan wildplukken en brigades die meewerken aan eetbare bossen, moestuinen en urban farms. Uiteraard wordt er - net als bij nose to tail - volgens stem to leaf gewerkt.

TREND 6 - Transparantie en reconnect

De hyperbewuste consument heeft een gebroken relatie met zijn omgeving. De aarde wordt vervuild, er wordt te veel gesleuteld aan het eten, vlees en vis zijn omgeven door schandalen. Dat maakt dat de gast in 2017 en daarna gaat voor transparantie, zuiverheid en puurheid. 

 

'Restaurants' staat samen met nog zes andere sectoren in het Food Inspiration Trendreport 2017. Bestel snel jouw exemplaar van dit essentiele marktrapport! Of vraag eerst de preview aan...

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Trend #01:
The End of Good Enough

Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Buurtfrituur in hartje Antwerpen

Terwijl veel cafetaria’s hun snacks, sidedishes en bijgerechten in hetzelfde frietvet...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Foodkings.nl @FoodkingsNL
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/PwQQPA6qxe"

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/VLqudvr72J"

yvonne breevaart @GMlovelie67xxx
"RT @FlavourFeed: #MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a look o… "

Amanda Arena @ladyarena4
"#calamari al sugo #homemade #squid #food #foodporn #foodlovers #foodinspiration #cuisine https://t.co/CiRx54Iwig"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #01: The End of Good Enough. https://t.co/fa9PX03PX4"

Tom Vanderlinden @tomvdl1978
"RT @foodinspiration: Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconce… https://t.co/5lEDvu11au"

TRY FOODS @TryFoods
"Hier ist es ein Foto von unserem Wochenende in Hamburg! Vielen Dank an alle, die unser Stand bei dem… https://t.co/L5KVPsbx8l"

Flavour Feed @FlavourFeed
"#MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a… https://t.co/f90xBIxdQC"

Agenda