http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Botanisch diner met chef Emile

Na Food Unplugged staan chef Emile en botanist Wouter op 26 juni bij #Steinbeisser in Amsterdam

Zijn het topsporters? Zijn het internationale artiesten met een druk tourschema? Nee, het zijn Emile van der Staak en Wouter van Eck. Na hun performance op foodfestival Food Unplugged op 24 juni in Ede staan de chef van restaurant De Nieuwe Winkel en de botanist van voedselbos Ketelbroek op zondag 26 juni in Amsterdam. In het Lloyd Hotel & Culturele Amabssade is dan een nieuwe editie van Steinbeisser. Net als op Food Unplugged staat de permacultuur van het voedselbos en botanische gastronomie centraal.

Cook & botanist

Tijdens een plantaardig vijfgangendiner van chef Emile krijgen gasten unieke soorten planten, groenten en vruchten uit het voedselbos te proeven. Botanist Wouter legt de werking van herstellende landbouw uit en vertelt over het ontstaan van het voedselbos. Het voedselbos is de voornaamste bron van ingrediënten voor dit diner.

Uniek bestek en keramiek

De chef brengt botanische kennis in verbinding met gastronomie. En heeft de kunst om tot die bijzondere creaties te komen gevangen onder de noemer botanische gastronomie. Een kookkunst die toepassingen zoekt voor alle eetbare planten die ons klimaat weerstaan. In het voedselbos Ketelbroek staan meer dan 400 soorten aangeplant. Daarnaast ontwerpt de Estlandse kunstenaar Nils Hint exclusief voor het diner een serie lepels en zorgt keramist J.C. Herman voor een unieke serie borden.

Eet je mee?

Het diner begint om 19.30 uur. Bij de vijf gangen worden passende wijnen of sappen geserveerd. Kosten zijn 95 euro per persoon. Wil je reserveren voor dit diner? Stuur dan een mailtje - met eventuele dieetwensen of intolleranties - naar: info@steinbeisser.org

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Trend #01:
The End of Good Enough

Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Buurtfrituur in hartje Antwerpen

Terwijl veel cafetaria’s hun snacks, sidedishes en bijgerechten in hetzelfde frietvet...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Foodkings.nl @FoodkingsNL
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/PwQQPA6qxe"

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/VLqudvr72J"

yvonne breevaart @GMlovelie67xxx
"RT @FlavourFeed: #MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a look o… "

Amanda Arena @ladyarena4
"#calamari al sugo #homemade #squid #food #foodporn #foodlovers #foodinspiration #cuisine https://t.co/CiRx54Iwig"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #01: The End of Good Enough. https://t.co/fa9PX03PX4"

Tom Vanderlinden @tomvdl1978
"RT @foodinspiration: Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconce… https://t.co/5lEDvu11au"

TRY FOODS @TryFoods
"Hier ist es ein Foto von unserem Wochenende in Hamburg! Vielen Dank an alle, die unser Stand bei dem… https://t.co/L5KVPsbx8l"

Flavour Feed @FlavourFeed
"#MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a… https://t.co/f90xBIxdQC"

Agenda