http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Talent heeft de toekomst

De wedstrijd om @tvdtoekomst is gestreden. Wie zijn de gastronomische talenten van Nederland?

De Sterklas van ROC van Amsterdam heeft de meest talentvolle gastheren. Het grootste talent onder jonge koks is te vinden bij de Cas Spijkers Academie Breda. Dit heeft de wedstrijd om het Talent van de Toekomst uitgewezen.

Vakmanschap en expertise

Maandag 18 april 2016 gingen MBO-talenten van diverse koks- & gastvrijheidsopleidingen met elkaar de strijd aan in het Miele Culinary Institute in Vianen. Tijdens de jaarlijkse vakwedstrijd Talent van de Toekomst toont het gastronomisch- en gastvrijheidstalent van Nederland in een onderlinge competitie hun vakmanschap en expertise. De 15 witte brigades namen het tegen elkaar op in een black-box kookwedstrijd. De 11 zwarte brigades gingen in teams van twee de strijd aan op verschillende onderdelen van het gastheerschap.

Net en gedreven werken

De witte brigade van de Cas Spijkers Academie Breda mag zich de trotste winnaar noemen van de Talent van de Toekomst bokaal 2016. Niels van Zijl, Jimmy van Nierop en Yori Gerritsen werden door Jacob Jan Boerma, juryvoorzitter van de witte brigade, en chef-eigenaar van restaurant De Leest in Vaassen geroemd. ‘Er zijn hier ontzettend veel jonge en gemotiveerde studenten bezig met een fantastische wedstrijd. Ik ben vandaag verrast door de netheid waarmee ze werken, maar ook door de enorme gedrevenheid. Als je ziet wat er vandaag gebeurt, dan krijg je gewoon kippenvel.’

De winnaars van de Cas Spijkers Academie Breda samen met de jury

'Onze opvolgers'

Bij de zwarte brigade ging de Talent van de Toekomst bokaal naar Melvin Alards en Barry Kleijne van Sterklas ROC van Amsterdam. Petro Kools, juryvoorzitter van de zwarte brigade en gastheer-eigenaar van Restaurant Da Vinci in Maasbracht zegt: ‘Jullie zijn de talenten van de toekomst. Jullie zijn onze opvolgers.’

De winnaars van de Sterklas ROC van Amsterdam samen met de jury

Top van Nederlandse gastronomie

De absolute top van de Nederlandse gastronomie heeft het aanstormend talent tijdens de wedstrijd onder de loep genomen. De witte brigades werden beoordeeld door Dick Middelweerd, Erik van Loo, Onno Kokmeijer, Rogér Rassin en Jacob Jan Boerma. Zij jureerden op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak. Petro Kools, Cindy Borger, Bernard Tesink, Johan Kragtwijk en Nadine Mögling namen de beoordeling van de zwarte brigades voor hun rekening. De gastvrouwen en -heren werden tijdens de wedstrijd beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijnspijscombinatie.

Bekijk de aftermovie

Foto's: Floris Heuer

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Campagnelogo OVER DE VLOER BIJ DE BOER

Food Inspiration pimpt boerderijwinkel

Food Inspiration lanceerde onlangs de campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER; een campagne waarmee...

Nieuw Magazine: Superboeren

Bier van een boerderij? Food Unplugged over terroir? Een heuse Food Inspiration campagne Over de...

Vissen in een restaurant

Bij Zauo tillen ze de farm to table basis naar een hoger plan. Dit van oorsprong Japanse...

Barefood luxury

Barefood Luxury: zittend aan lange tafels samen met nog ruim 600 andere foodprofessionals...

Lost Spirits Distillery

Whisky wetenschap “We gebruiken de hele gereedschapskist waar je kanker mee kan...

Tonijn van tomaat

Vis vervanger Waar steeds meer plantaardige alternatieven voor vlees en vis ervoor kiezen om...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Barry @use_your_loaf
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

Alice Morris @realAliceMorris
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Escribe Te !!! #food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood#instafood #kitchen #foodblogger#foodinspiratio… https://t.co/ZNrbcgHTAK"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/rG1NWvMHX9"

NewcastleCan @NewcastleCan
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

CouncilEstateCook @Councilestate1
"Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊… https://t.co/iGejV5EvNP"

Food Inspiration @foodinspiration
"Recap #FoodUnplugged! Barefood luxury met ruim 600 #food #professionals op het kazerneterrein in Ede. Check it out!… https://t.co/IxEXnS5PIx"

Adam Peterson @Adomelis
"RT @Ocado: Need dinner inspiration? Try this tasty warm salad: #FoodInspiration https://t.co/8D5xIh7LpC https://t.co/dHfK5bVgIM"

Javier López Romero @Superfotero
"Mi versión del "Arroz tres delicias" #recipes #recipe #receta #comida #food #recetas… https://t.co/eWbzD00t6Q https://t.co/wM5x0HWo4Z"

Natascha Kooiman @nataschakooim
"@FoodInspiration lanceert campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER! Daarmee biedt ze de boerenproducten van ons land de er… https://t.co/ZpkWYJD8Lv"

Agenda