http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Talent heeft de toekomst

De wedstrijd om @tvdtoekomst is gestreden. Wie zijn de gastronomische talenten van Nederland?

De Sterklas van ROC van Amsterdam heeft de meest talentvolle gastheren. Het grootste talent onder jonge koks is te vinden bij de Cas Spijkers Academie Breda. Dit heeft de wedstrijd om het Talent van de Toekomst uitgewezen.

Vakmanschap en expertise

Maandag 18 april 2016 gingen MBO-talenten van diverse koks- & gastvrijheidsopleidingen met elkaar de strijd aan in het Miele Culinary Institute in Vianen. Tijdens de jaarlijkse vakwedstrijd Talent van de Toekomst toont het gastronomisch- en gastvrijheidstalent van Nederland in een onderlinge competitie hun vakmanschap en expertise. De 15 witte brigades namen het tegen elkaar op in een black-box kookwedstrijd. De 11 zwarte brigades gingen in teams van twee de strijd aan op verschillende onderdelen van het gastheerschap.

Net en gedreven werken

De witte brigade van de Cas Spijkers Academie Breda mag zich de trotste winnaar noemen van de Talent van de Toekomst bokaal 2016. Niels van Zijl, Jimmy van Nierop en Yori Gerritsen werden door Jacob Jan Boerma, juryvoorzitter van de witte brigade, en chef-eigenaar van restaurant De Leest in Vaassen geroemd. ‘Er zijn hier ontzettend veel jonge en gemotiveerde studenten bezig met een fantastische wedstrijd. Ik ben vandaag verrast door de netheid waarmee ze werken, maar ook door de enorme gedrevenheid. Als je ziet wat er vandaag gebeurt, dan krijg je gewoon kippenvel.’

De winnaars van de Cas Spijkers Academie Breda samen met de jury

'Onze opvolgers'

Bij de zwarte brigade ging de Talent van de Toekomst bokaal naar Melvin Alards en Barry Kleijne van Sterklas ROC van Amsterdam. Petro Kools, juryvoorzitter van de zwarte brigade en gastheer-eigenaar van Restaurant Da Vinci in Maasbracht zegt: ‘Jullie zijn de talenten van de toekomst. Jullie zijn onze opvolgers.’

De winnaars van de Sterklas ROC van Amsterdam samen met de jury

Top van Nederlandse gastronomie

De absolute top van de Nederlandse gastronomie heeft het aanstormend talent tijdens de wedstrijd onder de loep genomen. De witte brigades werden beoordeeld door Dick Middelweerd, Erik van Loo, Onno Kokmeijer, Rogér Rassin en Jacob Jan Boerma. Zij jureerden op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak. Petro Kools, Cindy Borger, Bernard Tesink, Johan Kragtwijk en Nadine Mögling namen de beoordeling van de zwarte brigades voor hun rekening. De gastvrouwen en -heren werden tijdens de wedstrijd beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijnspijscombinatie.

Bekijk de aftermovie

Foto's: Floris Heuer

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

De smaak van Tomorrowland

Eten en drinken staan op festival Tomorrowland - naast muziek - centraal in de beleving van de...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de...

The End of Good Enough...

De 9e editie van de Food Inspiration Days is van start! Vanmorgen gingen de deuren open van het...

Brabantse bioboer wint restyling boerderijwinkel

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE...

Hotspots New York

Beyond Sushi Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Charles Ager @CharlesAger
"Happy #NationalPumpkinCheesecakeDay 🎃 Celebrate by baking one yourself, we found a great recipe:… https://t.co/i99fZ6v2c3"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @Hanssteenbergen: Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPz"

Natalie Lorrant @NatalieLorrant
"Secrets Behind Famous Southern #recipes. #cheese #foodinspiration https://t.co/cDlPw7BNJH https://t.co/2CA2vZ7EnA"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Mmmm ... something special about Marcona @almonds. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/GrjYVHaXY0"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat was je leuk! @foodinspiration #fidays https://t.co/VyXpNKmFl4"

Doug Koob @dougkoob
"Amsterdam Food & Beverage Trend Tour for Portland team hosted by @foodinspiration #fidays… https://t.co/Nrjk54mBvI"

Ethereal Heart Fdn @EHFoundation237
"RT @foodinspiration: Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food #trends… "

HFDV @HfdvVzw
"RT @foodinspiration: Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food #trends… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPzCkblpY"

Agenda