http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Talent heeft de toekomst

De wedstrijd om @tvdtoekomst is gestreden. Wie zijn de gastronomische talenten van Nederland?

De Sterklas van ROC van Amsterdam heeft de meest talentvolle gastheren. Het grootste talent onder jonge koks is te vinden bij de Cas Spijkers Academie Breda. Dit heeft de wedstrijd om het Talent van de Toekomst uitgewezen.

Vakmanschap en expertise

Maandag 18 april 2016 gingen MBO-talenten van diverse koks- & gastvrijheidsopleidingen met elkaar de strijd aan in het Miele Culinary Institute in Vianen. Tijdens de jaarlijkse vakwedstrijd Talent van de Toekomst toont het gastronomisch- en gastvrijheidstalent van Nederland in een onderlinge competitie hun vakmanschap en expertise. De 15 witte brigades namen het tegen elkaar op in een black-box kookwedstrijd. De 11 zwarte brigades gingen in teams van twee de strijd aan op verschillende onderdelen van het gastheerschap.

Net en gedreven werken

De witte brigade van de Cas Spijkers Academie Breda mag zich de trotste winnaar noemen van de Talent van de Toekomst bokaal 2016. Niels van Zijl, Jimmy van Nierop en Yori Gerritsen werden door Jacob Jan Boerma, juryvoorzitter van de witte brigade, en chef-eigenaar van restaurant De Leest in Vaassen geroemd. ‘Er zijn hier ontzettend veel jonge en gemotiveerde studenten bezig met een fantastische wedstrijd. Ik ben vandaag verrast door de netheid waarmee ze werken, maar ook door de enorme gedrevenheid. Als je ziet wat er vandaag gebeurt, dan krijg je gewoon kippenvel.’

De winnaars van de Cas Spijkers Academie Breda samen met de jury

'Onze opvolgers'

Bij de zwarte brigade ging de Talent van de Toekomst bokaal naar Melvin Alards en Barry Kleijne van Sterklas ROC van Amsterdam. Petro Kools, juryvoorzitter van de zwarte brigade en gastheer-eigenaar van Restaurant Da Vinci in Maasbracht zegt: ‘Jullie zijn de talenten van de toekomst. Jullie zijn onze opvolgers.’

De winnaars van de Sterklas ROC van Amsterdam samen met de jury

Top van Nederlandse gastronomie

De absolute top van de Nederlandse gastronomie heeft het aanstormend talent tijdens de wedstrijd onder de loep genomen. De witte brigades werden beoordeeld door Dick Middelweerd, Erik van Loo, Onno Kokmeijer, Rogér Rassin en Jacob Jan Boerma. Zij jureerden op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak. Petro Kools, Cindy Borger, Bernard Tesink, Johan Kragtwijk en Nadine Mögling namen de beoordeling van de zwarte brigades voor hun rekening. De gastvrouwen en -heren werden tijdens de wedstrijd beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijnspijscombinatie.

Bekijk de aftermovie

Foto's: Floris Heuer

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

East Europe, Shanghai, Ultraviolet, Jan Schmink, Riga, Praag, Boedapest

Nieuw Magazine: Go East

Te lang hebben we onze ogen alleen maar op het westen gericht. Het oosten was gevaarlijk en...

IJsjes van groenten (en fruit)

Een primeur in ijsjesland en volop mee op de huidige groentetrend: &samhoud food...

Creative Chef showt in Milaan

Creative Chef serveerde in Milaan een restaurant als kunstwerk. Chef Jasper Udink ten Cate...

Bugs over beef

Wereldwijd eten twee miljard mensen insecten, maar waarom trekken wij nog vaak een vies gezicht...

Shanghai, Paul Pairet, Psycho taste, Ultraviolet

Zintuigrestaurant Ultraviolet

Multisensorisch proeflaboratorium De Franse chef-kok Paul Pairet is het brein achter het...

Deze talenten zijn de toekomst

Op gebied van gastvrijheid wist de zwarte brigade van Hotelschool ter Duinen uit Koksijde,...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mrs Allen @mrsallencooks
"No #Sunday roast for us, opted for #FishPie instead #mrsallencooks #Foodie #foodinspiration #fishsupper… https://t.co/S3dqmvJfAj"

ReginaFarmersMarket @MarketRegina
"RT @MDIVADOMESTICA: Countdown to the outdoor market! 🌱 #yqr #yqrfood #foodblog #foodblogger #farmersmarket #foodinspiration #yqrliving @… "

lowcarb.eachday @lowcarbeachday
"#cookbook inspiration today - in a #dutch one called "Eerlijk Eten" (= honest food). #eerlijketen #realfood… https://t.co/zE04WGvoOh"

Mrs Allen @mrsallencooks
"Getting some #foodinspiration for the coming week with @bbcgoodfood #mrsallencooks #Foodie #foodblogger #Goodfood… https://t.co/ler7VMc2k5"

Routt Badger @routtbadger
"Moroccan Orange & Cardamom Cake,.... #foodphoto #foodinspiration #fruits #customcakes https://t.co/xhcv1pW4WI https://t.co/DVzPOyDOD5"

MDIVADOMESTICA @MDIVADOMESTICA
"Countdown to the outdoor market! 🌱 #yqr #yqrfood #foodblog #foodblogger #farmersmarket #foodinspiration #yqrliving… https://t.co/0tt4jcBbrl"

Katie Meehan @_katiemeehan
"Looking for some #FoodInspiration. Healthy food recipes, food blogs etc. Send me your suggestions! "

Frank Hensens @fhensens
"RT @MaaikedeReuver: Kaartverkoop gestart voor foodprofessional festival #foodunplugged op 23 juni. by @foodinspirat… https://t.co/hGCJcRRy60"

Frank Punte @frankpunte
"RT @Juliciousnl: Wat een top eerste #fipioneers bijeenkomst van @foodinspiration! Wat een energie! #foodie #fipioneers #julicious "

Food Inspiration @foodinspiration
"Inspiring story the making: @chantalarnts en @Frank_Lindner waren bij The Malt Vault in #Utrecht. @saidbijary schen… https://t.co/ibLFTH6WjH"

Agenda