http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Talent heeft de toekomst

De wedstrijd om @tvdtoekomst is gestreden. Wie zijn de gastronomische talenten van Nederland?

De Sterklas van ROC van Amsterdam heeft de meest talentvolle gastheren. Het grootste talent onder jonge koks is te vinden bij de Cas Spijkers Academie Breda. Dit heeft de wedstrijd om het Talent van de Toekomst uitgewezen.

Vakmanschap en expertise

Maandag 18 april 2016 gingen MBO-talenten van diverse koks- & gastvrijheidsopleidingen met elkaar de strijd aan in het Miele Culinary Institute in Vianen. Tijdens de jaarlijkse vakwedstrijd Talent van de Toekomst toont het gastronomisch- en gastvrijheidstalent van Nederland in een onderlinge competitie hun vakmanschap en expertise. De 15 witte brigades namen het tegen elkaar op in een black-box kookwedstrijd. De 11 zwarte brigades gingen in teams van twee de strijd aan op verschillende onderdelen van het gastheerschap.

Net en gedreven werken

De witte brigade van de Cas Spijkers Academie Breda mag zich de trotste winnaar noemen van de Talent van de Toekomst bokaal 2016. Niels van Zijl, Jimmy van Nierop en Yori Gerritsen werden door Jacob Jan Boerma, juryvoorzitter van de witte brigade, en chef-eigenaar van restaurant De Leest in Vaassen geroemd. ‘Er zijn hier ontzettend veel jonge en gemotiveerde studenten bezig met een fantastische wedstrijd. Ik ben vandaag verrast door de netheid waarmee ze werken, maar ook door de enorme gedrevenheid. Als je ziet wat er vandaag gebeurt, dan krijg je gewoon kippenvel.’

De winnaars van de Cas Spijkers Academie Breda samen met de jury

'Onze opvolgers'

Bij de zwarte brigade ging de Talent van de Toekomst bokaal naar Melvin Alards en Barry Kleijne van Sterklas ROC van Amsterdam. Petro Kools, juryvoorzitter van de zwarte brigade en gastheer-eigenaar van Restaurant Da Vinci in Maasbracht zegt: ‘Jullie zijn de talenten van de toekomst. Jullie zijn onze opvolgers.’

De winnaars van de Sterklas ROC van Amsterdam samen met de jury

Top van Nederlandse gastronomie

De absolute top van de Nederlandse gastronomie heeft het aanstormend talent tijdens de wedstrijd onder de loep genomen. De witte brigades werden beoordeeld door Dick Middelweerd, Erik van Loo, Onno Kokmeijer, Rogér Rassin en Jacob Jan Boerma. Zij jureerden op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak. Petro Kools, Cindy Borger, Bernard Tesink, Johan Kragtwijk en Nadine Mögling namen de beoordeling van de zwarte brigades voor hun rekening. De gastvrouwen en -heren werden tijdens de wedstrijd beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijnspijscombinatie.

Bekijk de aftermovie

Foto's: Floris Heuer

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Trend #01:
The End of Good Enough

Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Buurtfrituur in hartje Antwerpen

Terwijl veel cafetaria’s hun snacks, sidedishes en bijgerechten in hetzelfde frietvet...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Foodkings.nl @FoodkingsNL
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/PwQQPA6qxe"

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/VLqudvr72J"

yvonne breevaart @GMlovelie67xxx
"RT @FlavourFeed: #MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a look o… "

Amanda Arena @ladyarena4
"#calamari al sugo #homemade #squid #food #foodporn #foodlovers #foodinspiration #cuisine https://t.co/CiRx54Iwig"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #01: The End of Good Enough. https://t.co/fa9PX03PX4"

Tom Vanderlinden @tomvdl1978
"RT @foodinspiration: Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconce… https://t.co/5lEDvu11au"

TRY FOODS @TryFoods
"Hier ist es ein Foto von unserem Wochenende in Hamburg! Vielen Dank an alle, die unser Stand bei dem… https://t.co/L5KVPsbx8l"

Flavour Feed @FlavourFeed
"#MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a… https://t.co/f90xBIxdQC"

Agenda