http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Eten is popcultuur

‘Mijn neefjes eten vis in de vorm van een ster’, zegt fooddesigner Polak. In natuurlijke vorm eten ze het niet.'

Wensen veranderen, we krijgen te maken met schaarste, en we halen ons fruit zowel uit Zuid-Amerika als uit onze eigen achtertuin. Alles lijkt mogelijk. Maar met een geschatte wereldbevolking van 9 miljard in 2050 is het hoog tijd onze eetcultuur onder de loep te nemen. Om de toekomst van food te doorgronden, kloppen we aan bij jonge fooddesigners. Hoe ziet Omer Polak uit Jeruzalem de toekomst?

Eten is popcultuur

'We slikken pillen voor onze vitamines. En aan de andere kant willen we dat de aarde nog aan onze bos wortels zit. We houden van convenience food; verpakt in mooie verpakkingen en aan de andere kant willen we voedsel in zijn natuurlijke vorm. Eten is een popcultuur geworden. Kijk maar naar Instagram, waar mensen die alleen foto’s van hun eten uploaden beroemdheden zijn geworden.’

Traditie

Met zijn meest recente project Blow Dough gaat Polak terug naar de traditie van eten. Blow Dough is gebaseerd op het traditionele (pita)brood dat in het Midden-Oosten nog op straat in kleine wagentjes gemaakt wordt. Van kneden tot bakken.

Productieproces

‘Brood is kenmerkend voor het Midden-Oosten, maar soms verliezen we dat uit het oog. Ik ben maanden op zoek geweest naar een goed recept om het deeg zo flexibel mogelijk te maken en vond het geheim uiteindelijk in een boek van mijn over-overgrootmoeder. Brood wordt hier in Jeruzalem gemaakt en verkocht in kleine karretjes op straat. Met Blow Dough heb ik het traditionele brood uit de kar getrokken en naar het werkveld van industrieel design getrokken. Door het deeg op te blazen en te kleuren voor je het bakt ontstaat een andere, onherkenbare vorm. Precies wat momenteel met eten gebeurt: wat op ons bord ligt, lijkt vaak in niets meer op het ingrediënt waarmee het productieproces begon. Ik wil mensen weer laten nadenken over wat ze precies in hun mond stoppen.’

Wil je meer weten over de toekomstvisie van jonge fooddesigners?

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Slimme Concepten

Krijgen we robokoks in de keuken? Gaat technologie ons helpen om het tekort aan vakmensen op te...

Campagnelogo OVER DE VLOER BIJ DE BOER

Food Inspiration pimpt boerderijwinkel

Food Inspiration lanceerde onlangs de campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER; een campagne waarmee...

Knuffelvlees

Welcome to the Village is een festival met ambities. Het probeert zijn bezoekers op een unieke...

Future foodretail

Onlangs nog nam logistieke reus Amazon organische supermarketen Whole Foods Market over voor...

Een licht op de dark kitchens

De bezorgrevolutie In de wereld van bezorgdiensten is een ware revolutie gaande. Het aantal...

Efficiëntie en creativiteit

The Focus De wereld staat voor de uitdaging om op een duurzame, veilige en gezonde manier...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

HintFuturology @HintFuturology
"sound impacting flavour - why not fragrance? think outside the box @foodinspiration… https://t.co/HFYR8BbQYb https://t.co/tj1FeXHIqR"

Loren Spee @loren_spee
"John Mariani: Oregon #wine Pioneer David Adelsheim Promises.... #foodinspiration #foodpic https://t.co/IIsjrG5ah6 https://t.co/vDzYn6DM2l"

Berry Rops @BerryRops
"RT @foodinspiration: Leuke persoonlijke blog van @MWMRol van @Rabobank over de campagne #overdevloerbijdeboer / By Food Inspiration https:/… "

Jaymee @_TheMumDiaries
"Making @SlimmingWorld friendly #PulledPork smells yuk! Hope it tastes better! #Dinner #FoodInspiration #fdbloggers "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Bolognese the original!!!! #food#italy#italian #italianchef #chef #italianfood#instafood #kitchen #foodblogger#food… https://t.co/68G1KhGHnL"

africanfoodyummy @africanfoodyum2
"Lunch Time | Yam Chips & Mackerel Sauce #lunch #yam #mackerel #sauce #foodinspiration #thursday… https://t.co/y0HjdhMz6C"

Nadia Melford @NadiaMelford
"NO #pizza FOR YOU!. #instafood #foodphotography #foodinspiration https://t.co/TZWNTn9MlL https://t.co/TSIQ3IGVL7"

Nadia Melford @NadiaMelford
"Indian Town Will Be #vegetarian For 17 Days. #indianfood #foodinspiration https://t.co/xnMtYix2Aq https://t.co/6etamoQt6P"

Rose Toa @ross_toa
"Stone Brewing plans craft beer hotel. #drinks #foodinspiration #organic https://t.co/Tf5UsFNxKP https://t.co/fT0fZIf7nr"

Arjan de Boer @Arjantweets
"Yeah! Weer mooier dit jaar #tml17 @foodinspiration https://t.co/q7rWPoYDyE"

Agenda