http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Blog: Glasgow: Battle of the burgers

2 juli 2015    Redactie    gourmet burgers Conceptional

De tegenhanger van fastfoodburgers wordt steeds populairder? @Reoewein van @Conceptional over gourmetburgertenten in #Glasgow.

Ze zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten: Gourmet Burgers. Als tegenhanger van het doorontwikkelde burgeraanbod van de internationaal opererende fastfoodketens ontstaat er wereldwijd een stroming van ‘fast casual’ restaurants waar burgers worden geserveerd als culinair hoogstandje, met verse en vaak lokale kwaliteitsingrediënten. Je kent waarschijnlijk de bekende voorbeelden in Nederland, waaronder Burger Bar, Firma Pickles Burgers & Wines, Geflipt en The Butcher. Tijdens een recent bezoek aan het Schotse Glasgow viel Reoewein Niesten van Conceptional eveneens het grote aanbod hippe burgerrestaurants op. Hij deelt graag een aantal van zijn favorieten.

Burger Meats Bun

Reoewein Niesten: 'Eén van de bekendste burgerzaken van Schotland - met locaties in Glasgow en Edinburgh - is ‘Burger Meats Bun’. Absoluut een must visit wanneer je Glasgow bezoekt. Het kleine restaurant wordt gerund door twee vrienden die elkaar ontmoetten toen ze beiden bij het Michelinrestaurant Peat Inn in Fife werkten. Na die tijd besloten ze samen een restaurantconcept op te zetten met de ambitie om de beste burgers voor een betaalbare prijs te bieden. Dat is gelukt: in 2013 werd hun burger gekroond tot ‘Glasgow’s Best Burger’. De reden?'

Lees hier het hele blog van Reoewein.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Pensando en la cena? Esto está esperando por ti 💬 Thinking about dinner? This is waiting for you! 💬… https://t.co/cPjh953ap5"

Ailko Faber @ailko
"@tvdtoekomst @MieleNederland @koppertcress @foodinspiration @EntreeMag @kokmeijer mooi, we zullen er zijn a.s. maan… https://t.co/bEJnZMMi84"

mouratayu4@gmail.com @moulay177
"RT @ParsimonyInspo: Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site tod… https://t.co/lAoibOciSp"

Parsimony Inspired @ParsimonyInspo
"Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site today!… https://t.co/iTspup7DiO"

Mister Food @misterfoodcafe
"We´ll change the way you see life from the first bite 😉😍 Cambiaremos la manera en como ves la vida desde el primer… https://t.co/7BDR92vvjM"

Convotherm @convotherm
"Have you ever been on a food walk before? #NewTrend #FoodInspiration https://t.co/ZS23e7IEEL"

Dana @Danajuiceplus
"RT @phillymcgee: What to have for dinner tomorrow night???? . . . @jamieoliver #5ingredients #fiveingredients #jamieoliver #cook #cooking… "

ajseats1 @ajseats1
"Introducing AJS Eats 😋 my newly created food blog, showcasing the best restaurants around town, world foods, my hom… https://t.co/2hsDSycMfq"

Bernardo Pirola @Bernardo_Pirola
"RT @onlyorca: Looking for some recipe ideas? Head over to our lovely client @TheLitton for some inspiration. Full site here https://t.co/1D"

Paul Maxwell @AryztaUK_PWM
"RT @BouquetGarniUK: Our maxi quenelle are made with dark chocolate Tanzania mousse 😋 Perfect for making your desserts look stunning! #dess… "

Agenda