http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Jacob Jan Boerma:
‘Dit land bruist van talent'

Winnaars vakwedstrijd @tvdtoekomst bekend! Jacob Jan Boerma: ‘Dit land bruist van de jonge talenten.’

Maandag 11 mei 2015 gingen MBO-talenten van diverse koks- & gastvrijheidsopleidingen met elkaar de strijd aan in het Miele Culinary Institute in Vianen. Tijdens deze jaarlijkse vakwedstrijd toont het gastronomisch- en gastvrijheidstalent van Nederland in een onderlinge competitie hun vakmanschap en expertise. De 16 witte brigades namen het tegen elkaar op in een black-box kookwedstrijd. De 12 zwarte brigades gingen in teams van twee de strijd aan op verschillende onderdelen van het gastheerschap.

Innoverend en van grote klasse

De witte brigade van De Rooi Pannen Eindhoven mag zich de trotste winnaar noemen van de Talent van de Toekomst bokaal 2015. Matthijs Schenkels, Bert van Gennip en Danny van Herk werden door Jacob Jan Boerma, chef en eigenaar van restaurant De Leest in Vaassen en juryvoorzitter van de witte brigade geroemd. ‘Het was innoverend en van grote klasse. Ik ben er trots op dat er zoveel talent rondloopt in dit land. Het was een heftige dag. De gerechten waren enorm verfijnd. Dit jaar werd er back-to-basic gekookt. Passend bij de trend van nu. De teams lieten de kracht van het product spreken.’

Gastvrijheid met een grote G

Bij de zwarte brigade hebben Melvin Verwaal en Barry Kleijne van Sterklas Amsterdam de Talent van de Toekomst Bokaal in de wacht gesleept. Petro Kools van Restaurant Da Vinci in Maasbracht en juryvoorzitter zwarte brigade zegt: ‘Dit is gastvrijheid met een grote G. Deze jongens zijn zichzelf gebleven en hebben geleerd van de professionals.’

Top van Nederlandse gastronomie

De absolute top van de Nederlandse gastronomie heeft het aanstormend talent deze dag onder de loep genomen. De witte brigades werden beoordeeld door Dick Middelweerd, Erik van Loo, Onno Kokmeijer, Rogér Rassin, Edwin Vinke en Jacob Jan Boerma. Zij jureerden op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak. Petro Kools, Cindy Borger, Bernard Tesink, Harrie Baas en Nadine Mögling namen de beoordeling van de zwarte brigades voor hun rekening. De gastvrouwen en -heren werden tijdens de wedstrijd beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijnspijscombinatie. 

Jonge gastronomische talenten 

Dit jaar werd Talent van de Toekomst voor de vijfde keer gehouden. De vakwedstrijd is een initiatief van Koppert Cress, Miele en Food Inspiration. Ze hebben vijf jaar geleden een stichting opgericht om jonge gastronomische talenten een platform te bieden om tegen elkaar te strijden én om zichzelf in de schijnwerpers te plaatsen.

Compleet programma

Anders dan bij de voorgaande edities werd naast de gebruikelijke wedstrijd een compleet programma aangeboden aan de deelnemende scholen. Zo konden de klasgenoten van de deelnemers aan de wedstrijd een inspirerende productmarkt bezoeken en lezingen en workshops volgen. Zoals een trendpresentatie van Food Inspiration, een wijnproeverij van Fourcroy Nederland, een proeverij van verschillende cressen door Koppert Cress, Schmidt Zeevis Rotterdam gaf een lezing over vis en Unilever Foodsolutions hield een verhaal over ondernemerschap.

Volledige uitslag Talent van de Toekomst 2015


Witte brigade Talent van de Toekomst 2015:
1 - Rooi Pannen Eindhoven
Matthijs Schenkels, Bert van Gennip, Danny van Herk

2 - Cas Spijkers Academie Twente
Bart Lammersen, Mark Plagge, Davy Roord

3 - Cas Spijkers Academie Boxmeer
Yornie van Dijk, Dominic van den Bongard, Ruben van Helvert
 

Zwarte brigade Talent van de Toekomst 2015:
1 - Sterklas Amsterdam
Melvin Verwaal, Barry Kleijne

2 - ROC van Amsterdam
Melanie Hoogland, Bo Dekker

3 - ROC Friese Poort
Djoko Wisena, Jean-Louis Duhoux

Foto's: www.florisheuer.nl

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

De smaak van Tomorrowland

Eten en drinken staan op festival Tomorrowland - naast muziek - centraal in de beleving van de...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de...

The End of Good Enough...

De 9e editie van de Food Inspiration Days is van start! Vanmorgen gingen de deuren open van het...

Brabantse bioboer wint restyling boerderijwinkel

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE...

Hotspots New York

Beyond Sushi Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Charles Ager @CharlesAger
"Happy #NationalPumpkinCheesecakeDay 🎃 Celebrate by baking one yourself, we found a great recipe:… https://t.co/i99fZ6v2c3"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @Hanssteenbergen: Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPz"

Natalie Lorrant @NatalieLorrant
"Secrets Behind Famous Southern #recipes. #cheese #foodinspiration https://t.co/cDlPw7BNJH https://t.co/2CA2vZ7EnA"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Mmmm ... something special about Marcona @almonds. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/GrjYVHaXY0"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat was je leuk! @foodinspiration #fidays https://t.co/VyXpNKmFl4"

Doug Koob @dougkoob
"Amsterdam Food & Beverage Trend Tour for Portland team hosted by @foodinspiration #fidays… https://t.co/Nrjk54mBvI"

Ethereal Heart Fdn @EHFoundation237
"RT @foodinspiration: Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food #trends… "

HFDV @HfdvVzw
"RT @foodinspiration: Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food #trends… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPzCkblpY"

Agenda