http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Plaatsvervangende robots

19 maart 2015       hotel technologie robots

Dit Japanse hotel heeft een robot als portier, voor de housekeeping en bij de front office. Is dit de toekomst?

In de zomer van 2015 wordt in Japan het Henn na hotel geopend waar het personeel vervangen wordt door robots. Het hotel staat in het Nederlandse themapark Huis Ten Bosch en zal gepromoot worden met de slogan: ‘a commitment for evolution’.

Robots en technologie

Om kosten te besparen, maar comfort te verzekeren zullen robots onder andere de taken van de portier, housekeeping en front office overnemen. De robots spreken verschillende talen, kennen handgebaren en kunnen zelfs knipperen met hun ogen en glimlachen. Daarnaast kunnen gasten door middel van gezichtsherkenningstechnologie hun kamerdeur openen. Roomservice en producten uit de minibar kunnen besteld worden via een tablet en de airconcditioning past zich automatisch aan aan de lichaamstemperatuur van de gast.

Visie voor de toekomst

Directeur Hideo Sawada wil dit het meest efficiënte hotel ter wereld maken en hoopt in de toekomt meer dan 90% van de service die het hotel verleent door robots uit te laten voeren. De naam van het hotel staat voor de veranderingen die het hotel met de technologie maakt. Henn is afgeleid van het Japanse woord henka dat verandering betekent.

Wanneer geopend?

Het eerste deel van het complex zal 72 kamers hebben en in juli 2015 openen. Het tweede gedeelte met hetzelfde aantal kamer zal het jaar daarop geopend worden. Huis Ten Bosch staat vol met oude Nederlandse gebouwen die op schaal gebouwd zijn. Het park zorgt dat Japanners Nederland kunnen beleven zonder hier naartoe te komen.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Bingewatch Editie

Surprise! Voor deze bingewatch pop-up editie van Food Inspiration hebben we aan het hele...

Kom naar de Food Inspiration Days

Food Inspiration Days Goed genoeg is niet meer voldoende. Wie gemiddeld is, delft...

Vegetarisch zondigen

Amy’s Drive Thru is een succesvol vegetarisch fastfoodrestaurant in San Francisco....

Direct Trade Koffie

De overtreffende trap van Fair Trade of Fair Chain koffie is direct trade koffie, waarbij de...

Sally de salade bot

Sally de salade robot is een voorbeeld van de verregaande automatisering binnen de foodservice....

Een biefstuk is twee uur werk

Dat groenten de toekomst hebben blijkt ook uit de recent gepubliceerde Vlees Prijs Index van...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: The avocado show gaat internationaal! Maar eerst zijn ze te zien tijdens de #fidays op 16 & 17 oktober 🤗 https://t.co"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie… https://t.co/6zWWxjMouh"

Sheila Rose @mobbetuti1986
"RT @Mark_Haagen: +1 RT @houseoftaste: Veel inspiratie en plezier vandaag Pioneers!! @foodinspiration maak er een mooie dag van. "

RaymondTans @RaymondTans
"RT @foodinspiration: Met ruim 80 Food Inspiration Pioneers op bezoek bij @Gulpener Rondleiding, proeverij en een fietstour langs Gulpener b… "

Agenda