http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Opbokken

Nederland is een van Europa’s grootste geitenkaasproducenten. Maar geitenvlees laten we staan… Waarom?

Voor geitenkaas zijn melkgevende vrouwtjes nodig. Een aantal bokjes mogen blijven met voortplanting als doel, maar voor de rest hebben vleesliefhebbers over het algemeen niet veel oog voor bokken. Jaarlijks worden zo’n 150.000 bokjes geëxporteerd, naar onder andere Spanje en Italië. De Nederlandse consument zou het vlees - vanwege de ‘geiterige’ smaak - niet waarderen.

No goats no glory

Voorvechters als Nel Schellekens bewijzen het tegendeel. Nel is gelukkig niet de enige die zich inzet voor het ondergewaardeerde bokkenvlees. Tijdens de Dutch Design Week in oktober 2014 werd een proefboerderij gebouwd waar boeren onderling gedachten konden uitwisselen over mogelijke manieren om in de toekomst voedsel te verbouwen en verkopen.

Take-away geitenvlees

Op 24 oktober 2014 was de afzet van geitenvlees onderwerp van gesprek in het Farm:Lab van de proefboerderij. Geitenhoudster Jeannette van de Ven ging met stakeholders uit de sector, fooddesigners, marketeers en ambtenaren in gesprek over het beter positioneren van geitenvlees op de markt. Ideeën als kookworkshops, een culinair tijdschrift over geitenvlees en take-away geitenvlees kwamen ter sprake. De komende periode wordt er verder gewerkt aan marketing van geitenvlees door kookworkshops bij zorginstellingen.

Meer weten over dit onderwerp?

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

De smaak van Tomorrowland

Eten en drinken staan op festival Tomorrowland - naast muziek - centraal in de beleving van de...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de...

The End of Good Enough...

De 9e editie van de Food Inspiration Days is van start! Vanmorgen gingen de deuren open van het...

Brabantse bioboer wint restyling boerderijwinkel

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE...

Hotspots New York

Beyond Sushi Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Monica Pellegrino @MatkovichAnna
"RT @enriquefigee: Lunchtime bij @foodinspiration Days ! #fidays https://t.co/kLnv06kAej"

🏴‍☠SpookyPirateAna @anatlus89
" @Pinterest: #Pizza made me smile at work lunch today #foods #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #te… https://t.co/MVu8sa0dww"

Ethereal Heart Fdn @EHFoundation237
"RT @anatlus89: #Pizza made me smile at work lunch today #foods 🍕 ❤️ 🍕 ❤️ #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #tealhair… https://… "

🏴‍☠SpookyPirateAna @anatlus89
"#Pizza made me smile at work lunch today #foods 🍕 ❤️ 🍕 ❤️ #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #tealhair…… https://t.co/3BjwwJoJo8"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Tagliatelle with porcini, basil and shaved parmigiano reggiano. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/XXObVv8blD"

Michiel @Michielstweets
"So true... The End of good enough... is the new trend in the market. #foodinspiration https://t.co/AAaGmasf1t"

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Charles Ager @CharlesAger
"Happy #NationalPumpkinCheesecakeDay 🎃 Celebrate by baking one yourself, we found a great recipe:… https://t.co/i99fZ6v2c3"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @Hanssteenbergen: Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPz"

Natalie Lorrant @NatalieLorrant
"Secrets Behind Famous Southern #recipes. #cheese #foodinspiration https://t.co/cDlPw7BNJH https://t.co/2CA2vZ7EnA"

Agenda