http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Toekomst van hotels is tech

Hotels gebruiken in de toekomst nog meer technologie, tenminste dat demonstreert @TheBestWestern

Als het aan Best Western ligt, dan gaat technologie een nog belangrijkere rol spelen in de hotels van de internationale keten. Tijdens een congres in Wales konden afgevaardigden van het hotelbedrijf kennis maken met vier hotelkamers van de toekomst.

Internet via het licht

Een aantal technieken wordt al gebruikt in de hotellerie, zoals self check-in/check-out, contactloos betalen en kamertoegang via NFC in de smartphone van de gast. Veel wordt verwacht van nieuwe technologie op het vlak van de opvolger van Wi-Fi: Li-Fi. Hierbij worden internetsignalen en datastromen supersnel via infrarood licht door het hotel en de kamers verspreid. Li-Fi kan een van de ondersteunende technieken worden van 5G-netwerken, waarbij systemen tot duizend keer meer data aankunnen en tien keer energiezuiniger zijn dan 4G.

Schoenen uit 3D-printer

Andere toepassingen waar het hotelbedrijf in gelooft zijn receptionisten die worden uitgerust met een smartwatch waarmee instant vertalingen mogelijk zijn voor een betere ervaring van internationale gasten aan de balie. In het kader van the internet of things (IoT) komen er slimme koffiemachines die de persoonlijke voorkeur van hotelgasten onthouden. Op de kamer treft de gast Oculus Rift headsets voor 3D virtual reality inroom entertainment. Er staan tafels die als draadloze opladers dienen door mobiele devices er simpelweg op te leggen. In meeting rooms komen mogelijkheden om op ieder soort en iedere vorm oppervlak beelden te projecteren. De hotelgast die verlegen zit om een extra paar schoenen kan op een 3D-printer een nieuw paar laten maken.

Wennen aan toekomst

De komende tijd worden de hotels van Best Western beetje bij beetje uitgerust met nieuwe technologische toepassingen. Zo kan het personeel, maar ook de gast, wennen aan de toekomst.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

De Portland Pioneers

De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. Als sprekers op de...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/IJ2l5wZzNK"

Penny @fiddleysticks
"People of Twitter, I need healthy snack inspiration. Currently eating far too many biscuits! #foodinspiration #healthysnacks #helpplease "

Velour Imports @velourimports
"CARICOM pledges over US$2-billion at UN Conference #LoveMyBermuda #WeAreBermuda #eatfortheinsta #foodinspiration… https://t.co/GYkuLSKxZG"

WeAreFood2018 @WeAreFood2018
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Louise-Jane🎗 @louisecleaver
"Just watched Rick Stein’s ‘Road to Mexico’. Loads of inspiration for #tacos 🌮 - might try making a vegan version so… https://t.co/rkmeOgKEwl"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/TPQx7dV25S"

Eat Sip Trip @Eat_Sip_Trip
"Sinfully sweet chocolate crepes with chocolate cream, banana, blackberry, blueberry, pomegranate seeds & melted cho… https://t.co/eV9MRwREbQ"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"Thank you #HEB my work provided us with an early #Thanksgiving lunch! #soyummy ❤️ ☄️ #Turkey #stuffing #corn… https://t.co/7IyjLLHFLS"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Learn more about Hunger & Food Waste with #BreadisGold #TasteDeVine #foodinspiration feat.… https://t.co/i4yTvIg24B https://t.co/vJguYj5lb4"

Food Inspiration @foodinspiration
"#Portland is een #foodstad van formaat. De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. C… https://t.co/SGROjFBB1D"

Agenda