http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Toekomst van hotels is tech

Hotels gebruiken in de toekomst nog meer technologie, tenminste dat demonstreert @TheBestWestern

Als het aan Best Western ligt, dan gaat technologie een nog belangrijkere rol spelen in de hotels van de internationale keten. Tijdens een congres in Wales konden afgevaardigden van het hotelbedrijf kennis maken met vier hotelkamers van de toekomst.

Internet via het licht

Een aantal technieken wordt al gebruikt in de hotellerie, zoals self check-in/check-out, contactloos betalen en kamertoegang via NFC in de smartphone van de gast. Veel wordt verwacht van nieuwe technologie op het vlak van de opvolger van Wi-Fi: Li-Fi. Hierbij worden internetsignalen en datastromen supersnel via infrarood licht door het hotel en de kamers verspreid. Li-Fi kan een van de ondersteunende technieken worden van 5G-netwerken, waarbij systemen tot duizend keer meer data aankunnen en tien keer energiezuiniger zijn dan 4G.

Schoenen uit 3D-printer

Andere toepassingen waar het hotelbedrijf in gelooft zijn receptionisten die worden uitgerust met een smartwatch waarmee instant vertalingen mogelijk zijn voor een betere ervaring van internationale gasten aan de balie. In het kader van the internet of things (IoT) komen er slimme koffiemachines die de persoonlijke voorkeur van hotelgasten onthouden. Op de kamer treft de gast Oculus Rift headsets voor 3D virtual reality inroom entertainment. Er staan tafels die als draadloze opladers dienen door mobiele devices er simpelweg op te leggen. In meeting rooms komen mogelijkheden om op ieder soort en iedere vorm oppervlak beelden te projecteren. De hotelgast die verlegen zit om een extra paar schoenen kan op een 3D-printer een nieuw paar laten maken.

Wennen aan toekomst

De komende tijd worden de hotels van Best Western beetje bij beetje uitgerust met nieuwe technologische toepassingen. Zo kan het personeel, maar ook de gast, wennen aan de toekomst.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Bingewatch Editie

Surprise! Voor deze bingewatch pop-up editie van Food Inspiration hebben we aan het hele...

Kom naar de Food Inspiration Days

Food Inspiration Days Goed genoeg is niet meer voldoende. Wie gemiddeld is, delft...

Vegetarisch zondigen

Amy’s Drive Thru is een succesvol vegetarisch fastfoodrestaurant in San Francisco....

Direct Trade Koffie

De overtreffende trap van Fair Trade of Fair Chain koffie is direct trade koffie, waarbij de...

Sally de salade bot

Sally de salade robot is een voorbeeld van de verregaande automatisering binnen de foodservice....

Een biefstuk is twee uur werk

Dat groenten de toekomst hebben blijkt ook uit de recent gepubliceerde Vlees Prijs Index van...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: The avocado show gaat internationaal! Maar eerst zijn ze te zien tijdens de #fidays op 16 & 17 oktober 🤗 https://t.co"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie… https://t.co/6zWWxjMouh"

Sheila Rose @mobbetuti1986
"RT @Mark_Haagen: +1 RT @houseoftaste: Veel inspiratie en plezier vandaag Pioneers!! @foodinspiration maak er een mooie dag van. "

RaymondTans @RaymondTans
"RT @foodinspiration: Met ruim 80 Food Inspiration Pioneers op bezoek bij @Gulpener Rondleiding, proeverij en een fietstour langs Gulpener b… "

Agenda