http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Naše Maso

6 februari 2015    Lisa Janssen    deli bistro slagerij Praag

Voor het beste Tsjechische vlees ga je naar Nase Maso in Praag, een slagerij-meets-bistro-meets-deli

Naše Maso is een Tsjechische slagerij-meets-bistro-meets-deli in het oude centrum van Praag, opgericht door František Kšána Jr. Naše Maso betekent ‘Ons Vlees’ en dit is dan ook waar zij uitzonderlijk goed in zijn.

Generaties slagers

František Kšána Jr kreeg al zijn kennis van zijn vader, die ook een slager was. Op dertienjarige leeftijd hielp František zijn vader al in de slagerij en sindsdien is de liefde voor het slagersvak nooit meer weggegaan. Na een aantal jaren met zijn vader te hebben gewerkt is František twee jaar geleden voor zichzelf begonnen (Naše Maso). Ze kopen alleen vlees van kleine lokale boeren die heel goed voor de dieren en hun omgeving zorgen. Naše Maso gebruikt alle delen van de koe, maar ook het varkensvlees wordt volledig benut. Zo focussen zij op no waste maar wel met veel kennis van alle vleesstukken en dat levert hoge kwaliteit producten op.

Coole samenwerkingen

Om zijn innovatieve slagerij te openen, werkte Kšána samen met Ambiente Restaurant groep (een verzameling van geweldige restaurants wereldwijd). De Grafische studio Najbrt is verantwoordelijk voor de stijl van het interieur, dat volhangt met illustraties. De mini-shop beschikt over op maat gemaakte verlichting in de vorm van worstjes voor een speelse tint.

Super vers

In de slagerij wordt al het vlees vers aangeleverd en direct gelabeld en verwerkt. Voor een snelle aankoop kun je terecht in de winkel enkele stappen verderop, waar ze hun vlees en worst dagelijks vers verpakken. Direct van de slagerij naar de winkel dus.

Online en offline

Onlangs opende Naše Maso een online winkel en een stand met vers verpakt vlees op een paar meter afstand van de winkel. Toch blijft de favoriet van de klant de bistro, waar klanten aan tafel kunnen zitten en verse hamburgers, steak tartaar of warme worstjes kunnen bestellen en kunnen nippen aan Tsjechisch bier.

Beeld: Naše Maso
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Rick Heijnen @rickheynen66
"RT @ISPCGentLiege: Trends en tradities in de spotlight op VISION dit jaar! We ontvangen je graag op onze gloednieuwe stand van Sligro-ISPC!… "

IlfornaiodiFiesole @FornaioFiesole
"#Buongiorno con gli #spumini #ilfornaiodifiesole #pastry #sweetmorning #cioccolato #blackandwhite #FoodOscars… https://t.co/nSnwGTsbOO"

Koppert Cress @koppertcress
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

EspressoGalerie @EspressoGalerie
"Tomaten-Mozarrella Teller 😍 Das macht satt und glücklich 😁 🍎🍎🍎 #Tomaten #tomatoes #Käse… https://t.co/MWV2HCyyLa https://t.co/tr9jYdhsHF"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"@foodinspiration @altonikelderman @JavaCoffeeCo @FeverTreeMixers @koppertcress @LightspeedHQ @MaesInox @MePGroup… https://t.co/RSL530BMqA"

Sarina Hurley @sanlisucte1973
"RT @RogerLanghout: @foodinspiration wat een zalige editie weer! Ik kan er weer tegenaan. "

Food Inspiration @foodinspiration
"@Desemenzo @Leadersclub_be @FIBelgie @cminecc Bedankt dat je er bij was @Desemenzo! "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: "Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens #VISION18.… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Het jaarthema van Food Inspiration luidt: We gaan op reis! Trendwatcher Herman Konings @soeproza beaamt het belang van… "

Agenda