http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Kaiseki bij n/naka

17 januari 2015    Lisa Janssen    lokaal Japans Traditie Culinaire kunst

Lokaal en seizoensgebonden, traditioneel maar toch ook modern. Bij n/naka serveren ze Kaiseki

Het geheel van een maaltijd is net zo belangrijk als de som der delen. Deze traditionele Japanse culinaire kunstvorm weerspiegelt de steeds veranderende ritmes van de aarde door de meest verse seizoensgebonden en lokale ingrediënten te gebruiken en deze in hun meest natuurlijke staat te presenteren.

Kaiseki

Het menu van Kaiseki is vooraf vastgesteld en bevat meerdere gangen, meestal 13 of 15. Alle gerechten behoren volledig vegetarisch te zijn en houden elkaar allen in balans. Dit betekent dat bij het ontwerpen van het menu, constant gekeken wordt naar het gerecht wat ervoor en erna geserveerd zal worden. Zo worden alle gerechten consistent aan elkaar gekoppeld zodat er een symfonie van gerechten ontstaat. Na een zout gerecht zal er bijvoorbeeld een subtiel gerecht geserveerd worden enzovoorts. Kaiseki is traditioneel uitsluitend Japans en er worden dan ook enkel lokale producten gebruikt. De ingrediënten worden op een manier bereidt waarop ze het beste uit de verf komen.

n/naka

Bij restaurant n/naka in Los Angeles zijn ze gewijd aan het bieden van een unieke eetervaring door hun interpretatie van Kaiseki. n/naka serveert groenten uit hun eigen biologische tuin en combineert traditionele en moderne technieken. Zij gebruiken de filosofie van Kaiseki maar interpreteren dit in hun eigen omgeving. Zodoende gebruiken ze enkel lokale, Californische ingrediënten, enkel wat representatief is voor de streek waarin ze gevestigd zijn. Door hun moderne interpretatie van Kaiseki kunnen zij flexibel zijn en zo gebruiken zij onder andere ook vlees; iets wat bij traditionele Kaiseki geen optie is.

Chef Niki Nakayama van n/naka vertelt enthousiast over haar interpretatie van Kaiseki en haar 13-gangendiner in onderstaande video.

 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Bingewatch Editie

Surprise! Voor deze bingewatch pop-up editie van Food Inspiration hebben we aan het hele...

Kom naar de Food Inspiration Days

Food Inspiration Days Goed genoeg is niet meer voldoende. Wie gemiddeld is, delft...

Vegetarisch zondigen

Amy’s Drive Thru is een succesvol vegetarisch fastfoodrestaurant in San Francisco....

Direct Trade Koffie

De overtreffende trap van Fair Trade of Fair Chain koffie is direct trade koffie, waarbij de...

Sally de salade bot

Sally de salade robot is een voorbeeld van de verregaande automatisering binnen de foodservice....

Een biefstuk is twee uur werk

Dat groenten de toekomst hebben blijkt ook uit de recent gepubliceerde Vlees Prijs Index van...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Loren Spee @loren_spee
"Butter-Basted Sous Vide Halibut. #recipes #fishrecipes #foodinspiration https://t.co/K5Ryy2XOXL https://t.co/fnc2aXKvqA"

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Agenda