http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Kaiseki bij n/naka

17 januari 2015    Lisa Janssen    lokaal Japans Traditie Culinaire kunst

Lokaal en seizoensgebonden, traditioneel maar toch ook modern. Bij n/naka serveren ze Kaiseki

Het geheel van een maaltijd is net zo belangrijk als de som der delen. Deze traditionele Japanse culinaire kunstvorm weerspiegelt de steeds veranderende ritmes van de aarde door de meest verse seizoensgebonden en lokale ingrediënten te gebruiken en deze in hun meest natuurlijke staat te presenteren.

Kaiseki

Het menu van Kaiseki is vooraf vastgesteld en bevat meerdere gangen, meestal 13 of 15. Alle gerechten behoren volledig vegetarisch te zijn en houden elkaar allen in balans. Dit betekent dat bij het ontwerpen van het menu, constant gekeken wordt naar het gerecht wat ervoor en erna geserveerd zal worden. Zo worden alle gerechten consistent aan elkaar gekoppeld zodat er een symfonie van gerechten ontstaat. Na een zout gerecht zal er bijvoorbeeld een subtiel gerecht geserveerd worden enzovoorts. Kaiseki is traditioneel uitsluitend Japans en er worden dan ook enkel lokale producten gebruikt. De ingrediënten worden op een manier bereidt waarop ze het beste uit de verf komen.

n/naka

Bij restaurant n/naka in Los Angeles zijn ze gewijd aan het bieden van een unieke eetervaring door hun interpretatie van Kaiseki. n/naka serveert groenten uit hun eigen biologische tuin en combineert traditionele en moderne technieken. Zij gebruiken de filosofie van Kaiseki maar interpreteren dit in hun eigen omgeving. Zodoende gebruiken ze enkel lokale, Californische ingrediënten, enkel wat representatief is voor de streek waarin ze gevestigd zijn. Door hun moderne interpretatie van Kaiseki kunnen zij flexibel zijn en zo gebruiken zij onder andere ook vlees; iets wat bij traditionele Kaiseki geen optie is.

Chef Niki Nakayama van n/naka vertelt enthousiast over haar interpretatie van Kaiseki en haar 13-gangendiner in onderstaande video.

 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Slimme Concepten

Krijgen we robokoks in de keuken? Gaat technologie ons helpen om het tekort aan vakmensen op te...

Campagnelogo OVER DE VLOER BIJ DE BOER

Food Inspiration pimpt boerderijwinkel

Food Inspiration lanceerde onlangs de campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER; een campagne waarmee...

Knuffelvlees

Welcome to the Village is een festival met ambities. Het probeert zijn bezoekers op een unieke...

Future foodretail

Onlangs nog nam logistieke reus Amazon organische supermarketen Whole Foods Market over voor...

Een licht op de dark kitchens

De bezorgrevolutie In de wereld van bezorgdiensten is een ware revolutie gaande. Het aantal...

Efficiëntie en creativiteit

The Focus De wereld staat voor de uitdaging om op een duurzame, veilige en gezonde manier...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Joost Scholten @HorecaJS
"RT @foodinspiration: Agrarische bedrijven opgelet! Nog 8 dagen om je aan te melden en kans te maken op een boerderijwinkel-restyling. https… "

africanfoodyummy @africanfoodyum2
") ・・・ Rice & Assorted Meat Stew #dimner #rice #stew #staple #foodinspiration #foodie #foodpics… https://t.co/fLRdoYO7QA"

Roby latia @RobyLatia
"Chewy #chocolate Chip Granola Bars. #homemaderecipes #foodinspiration https://t.co/mhPkKNyAUt"

Topsector TU @TopsectorTU
"RT @DAFWeek: Deze kans wil je als #agrariër toch niet missen! https://t.co/96wlV5vC5g"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Agrarische bedrijven opgelet! Nog 8 dagen om je aan te melden en kans te maken op een boerderijwinkel-restyling. https… "

Dutch Agri Food Week @DAFWeek
"Deze kans wil je als #agrariër toch niet missen! https://t.co/96wlV5vC5g"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Pescado chillo criollo!!!! #food#italy#italian #italianchef #chef #italianfood#instafood #kitchen #foodblogger#food… https://t.co/xd8NJ3suVT"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Risottiamo!!! #food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger… https://t.co/IacNoge2tu"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"RT @foodinspiration: Agrarische bedrijven opgelet! Nog 8 dagen om je aan te melden en kans te maken op een boerderijwinkel-restyling. https… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Agrarische bedrijven opgelet! Nog 8 dagen om je aan te melden en kans te maken op een boerderijwinkel-restyling. https://t.co/9rHsAB44ge"

Agenda