http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Kaiseki bij n/naka

17 januari 2015    Lisa Janssen    lokaal Japans Traditie Culinaire kunst

Lokaal en seizoensgebonden, traditioneel maar toch ook modern. Bij n/naka serveren ze Kaiseki

Het geheel van een maaltijd is net zo belangrijk als de som der delen. Deze traditionele Japanse culinaire kunstvorm weerspiegelt de steeds veranderende ritmes van de aarde door de meest verse seizoensgebonden en lokale ingrediënten te gebruiken en deze in hun meest natuurlijke staat te presenteren.

Kaiseki

Het menu van Kaiseki is vooraf vastgesteld en bevat meerdere gangen, meestal 13 of 15. Alle gerechten behoren volledig vegetarisch te zijn en houden elkaar allen in balans. Dit betekent dat bij het ontwerpen van het menu, constant gekeken wordt naar het gerecht wat ervoor en erna geserveerd zal worden. Zo worden alle gerechten consistent aan elkaar gekoppeld zodat er een symfonie van gerechten ontstaat. Na een zout gerecht zal er bijvoorbeeld een subtiel gerecht geserveerd worden enzovoorts. Kaiseki is traditioneel uitsluitend Japans en er worden dan ook enkel lokale producten gebruikt. De ingrediënten worden op een manier bereidt waarop ze het beste uit de verf komen.

n/naka

Bij restaurant n/naka in Los Angeles zijn ze gewijd aan het bieden van een unieke eetervaring door hun interpretatie van Kaiseki. n/naka serveert groenten uit hun eigen biologische tuin en combineert traditionele en moderne technieken. Zij gebruiken de filosofie van Kaiseki maar interpreteren dit in hun eigen omgeving. Zodoende gebruiken ze enkel lokale, Californische ingrediënten, enkel wat representatief is voor de streek waarin ze gevestigd zijn. Door hun moderne interpretatie van Kaiseki kunnen zij flexibel zijn en zo gebruiken zij onder andere ook vlees; iets wat bij traditionele Kaiseki geen optie is.

Chef Niki Nakayama van n/naka vertelt enthousiast over haar interpretatie van Kaiseki en haar 13-gangendiner in onderstaande video.

 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

De Portland Pioneers

De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. Als sprekers op de...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Food Inspiration @foodinspiration
"#Portland is een #foodstad van formaat. De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. C… https://t.co/SGROjFBB1D"

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Agenda