http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Taipei door jonge ogen

11 november 2014    Redactie    Annelies Hermsen Taipei fooddesigner

Spiesjes met kippenanusjes? Lees meer over het verblijf van fooddesigner @AnneliesHermsen in Taipei.

Fooddesigner Annelies Hermsen kreeg afgelopen zomer de kans om een maand te wonen en te werken in Taipei, Taiwan. Met haar eigen transformatorhuisje in Treasure Hill Artist Village als thuisbasis, dompelde ze zich volledig onder in de Taiwanese cultuur. Op zoek naar culinaire inspiratie. Een paar bijzondere ontdekkingen deelt ze met ons.

Frisdrank Jelly

Annelies: ‘Qua klimaat heb ik niet de meest gunstige periode uitgekozen om te reizen. Juni en juli zijn de warmste en vochtigste maanden van het jaar hier. Temperaturen van 35 tot 40 graden en luchtvochtigheid die niet onder de 90% zakt... Kortom, je zoekt al gauw verkoeling. Daar bieden enerzijds de airconditioned winkels, restaurantjes en metrostations uitkomst maar je kunt hier ook overal verkoelende drankjes kopen, vaak op basis van een gelei.’

‘Deze gelei gemaakt van mesona is erg dorstlessend en de manier waarop het klaargemaakt wordt hoogst vermakelijk. De man in kwestie pakt een groot blok blubberige zwarte substantie, deze wordt een beetje afgespoeld en op een soort grove zeef gelegd. Hij snijdt de blubber overdwars door en duwt het dan door de zeef heen, de kleine blokjes die overblijven worden met water aangelengd en klaar is je ultieme dorstlesser.’

Bizar food

Annelies: ‘Om wat meer van het land te zien behalve de hoofdstad reis ik voor een paar dagen naar Tainan, een zuidelijke stad in Taiwan. Volgens de locals die ik in Taipei heb leren kennen is het eten in Tainan het beste van het hele land. Iedere dag van de week is hier een night market waar eten en drinken centraal staat. Ik word uitgedaagd van alles te proberen en dat doe ik dan ook zeker.’

‘Ik proef een sapje van ‘bittermelon’, zo bitter heb ik nog nooit geproefd. Ik neem een spiesje met kippenanusjes, een hap die eruit ziet als kikkerdril maar smaakt naar exotisch fruit. Daarbij krijg je een soort kruidige ijsdrank om alles weg te spoelen. Ik ga bijna van m’n graatje als ik de stinky tofu ruik en besluit dat dit een brug te ver is. Hier zullen ze waarschijnlijk raar opkijken van een goed stukje ruikende munsterkaas waar ik dan wel weer heel erg van hou, maar deze ervaring bewaar ik voor een volgende bezoek aan dit bijzondere land.’

Annelies Hermsen (32) is in 2005 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Hetzelfde jaar startte ze haar eigen ontwerpstudio waar ze zich bezig houdt met productdesign, conceptontwikkeling en fooddesign. Ontwerpen die te maken hebben met voeding lopen als een rode draad door veel van haar projecten. Belangrijk in al haar ontwerpen zijn een goede, kwalitatieve basis, een duidelijke boodschap en een eenvoudige, pure uitstraling.

Lees meer over de ontdekkingen van Annelies in Taipei in de World edition.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Trend #01:
The End of Good Enough

Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Frank Lindner @Frank_Lindner
"Oeh la la, new @foodinspiration #wheels in the making. Thnx @Signmatch! https://t.co/hQHFmpjdV7"

Anke Olthoff @AnkeOlthoff
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Success. Second #cookingstream in the books! Next one on Thursday! #cookies pics to come #soon ❤️ 🍤🍝🍭 ❤️ #food… https://t.co/AM5QlBcBB3"

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been… https://t.co/JBnW8iUGaf"

Food Inspiration @foodinspiration
"Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Jannes Stelling  @koeienboerjames
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

De Nieuwe Winkel @denieuwewinkel
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

Food Inspiration @foodinspiration
"#Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het… https://t.co/vmSMNDSuDR"

jpe @jpe485
"@foodinspiration #sportjuweel: wel verdiende winnaar Seppe👍🏽 "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #02: Ontbijt, lunch, souper. https://t.co/iuzPxhh7HS"

Agenda