http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

De Days door jonge ogen

Twee razende reporters struinen het @Evoluon af naar inspiratie en mooie verhalen. De #fidays door jonge ogen:

Voor de zesde editie van de Food Inspiration Days hebben we twee razende reporters ingevlogen. Zij proeven de sfeer, bevragen de gasten, schuwen wat brutaliteit niet en aanschouwen de Days voor ons door jonge ogen. Hoe beleven zij het inspirerende spektakel en hoe bevalt hun vuurdoop in het Evoluon so far?

   

Van klederdracht tot barbier

'Een warm onthaal met coldbrew coffee. Doe daar een koeckje of croissant bij, uitgeserveerd door een Franse boulanger en je weet: de Food Inspirations Days in het Evoluon in Eindhoven zijn in volle gang. Dit jaar geheel in teken van tradities. Van klederdracht tot barbier, we herontdekken tradities en omarmen het ambacht met het thema Reinventing traditions.

   

Terug naar het gilde

Na een flinke dosis complimenten, gepoetste schoenen en poëzie lopen de gasten het ontbijtplein op. Als razende reporters banen we ons een weg tussen de partners, standhouders en crewleden. We schuiven aan en vragen tussen de beschuitjes door wat de gast verwacht van vandaag.

"Topsprekers en een bom aan inspiratie om er het hele jaar weer tegen aan te kunnen."

Verderop zitten gasten al aan de koffie: “Ik ben onder de indruk van het ontvangst hier, als dit de hele dag zo doorgaat, wordt het een geweldige dag!” Een andere gast benadrukt de goede sfeer: “Het is precies wat het thema aangeeft, terug naar de roots, maar met een vleugje van deze tijd.” Aan de bar staan enkele Pioneers. “Een dag als vandaag zorgt ervoor dat we met food weer terug kunnen naar het gilde, het ambacht. Zoals we het vroeger deden.”

   

Vraag het met #askHans

We ervaren ambachtelijkheid, we zien het, we proeven het. Oude tradities opnieuw ontdekken, dat is waar het vandaag om draait. Koffie wordt gebrand, het bier wordt gebrouwen en groenten gefermenteerd. Zoals we het vroeger deden, maar met de techniek en het plezier van nu.

   

Heel veel inspiratie, zowel bij de ateliers als op de inspiratieboulevard. Een van de partners zegt: “Wat ik het mooie aan de beurs vind, is dat het eigenlijk geen beurs is. Het is een inspiratiedag.” Een ander prijst de line-up: “Wat een toffe selectie aan sprekers!” Ook in het plenair programma is ruimte voor interactie, gasten kunnen met #askhans via Twitter hun vragen stellen aan presentator Hans Steenbergen. Sidekick Frank - a.k.a. The Beard - geeft antwoord.'

En weg waren ze weer, op zoek naar mooie verhalen. Kom je ze tegen, doe ze de groeten. Later meer van de Days door jonge ogen. 

Wil je weten wat de jonge ogen 's middags hebben ervaren op de Days? Lees ook het vervolg van hun avontuur.

Geschreven door: 'razende reporters' Koen van Renswoude en Tom van der Avoort

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

De Portland Pioneers

De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. Als sprekers op de...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Louise-Jane🎗 @louisecleaver
"Just watched Rick Stein’s ‘Road to Mexico’. Loads of inspiration for #tacos 🌮 - might try making a vegan version so… https://t.co/rkmeOgKEwl"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/TPQx7dV25S"

Eat Sip Trip @Eat_Sip_Trip
"Sinfully sweet chocolate crepes with chocolate cream, banana, blackberry, blueberry, pomegranate seeds & melted cho… https://t.co/eV9MRwREbQ"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"Thank you #HEB my work provided us with an early #Thanksgiving lunch! #soyummy ❤️ ☄️ #Turkey #stuffing #corn… https://t.co/7IyjLLHFLS"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Learn more about Hunger & Food Waste with #BreadisGold #TasteDeVine #foodinspiration feat.… https://t.co/i4yTvIg24B https://t.co/vJguYj5lb4"

Food Inspiration @foodinspiration
"#Portland is een #foodstad van formaat. De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. C… https://t.co/SGROjFBB1D"

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Agenda