http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Horeca is onmisbaar op festivals

15 september 2014    Redactie    Biologisch horeca festival Lowlands tends

Het festivalseizoen zit erop, we kijken terug op het afgelopen jaar. Wat hebben we geleerd in 2014? #lowlands2014

Lowlands had dit jaar ongeveer negentig cateraars op het festival staan. Cateraars dragen tussen de 25 en 40 procent van hun omzet af aan de organisatie, afhankelijk van wat ze verkopen.

Aanbieders van biologische producten hebben een lagere afdracht, omdat de kosten van hun product hoger liggen, vertelt Hans Kuipers, manager Food & Beverage van evenementenbedrijf LOC7000 tegenover NRCQ, de site van NRC Media. LOC7000 organiseert Lowlands samen met Mojo Concerts.

Risico’s

Cateraars betalen een vast bedrag per vierkante meter verkoopruimte voor stroom- en watervoorziening. Hoeveel precies wil de organisatie niet kwijt. De variabele afdracht is ook ingesteld om de risico’s bij de deelnemende cateraars te spreiden. Het weer is een belangrijke factor bij de verkoop van bepaalde producten en valt van te voren moeilijk in te schatten. Ook om die reden wijken de percentages af.

Kosten

Kuipers geeft aan dat horeca steeds belangrijker is geworden voor festivals. Zonder horeca is een festival zelfs niet meer te organiseren qua kosten. Op Lowlands wordt op ruim 25 verschillende plekken drinken en eten aangeboden van friet tot biologische, gluten- en lactosevrije maaltijden. De kosten per maaltijd liggen rond de tien euro.

Benieuwd naar het artikel in het magazine? Lees het hier!
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Y si comienzas el día con buen pie? 🏃👣 #ComidaLatina #LatinFood #Yummie #HappyFood #FoodInspiration #Latinos… https://t.co/NxfAW7rFLn"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"@CRijswick @foodinspiration Eens. Maar ze kiezen wel eerder voor ongezond als gezond eten duurder wordt. "

gansindia @gansindia
"#brownie #brownies #brownietime #brownielover #browniecookie #foodporn #food #foodinspiration… https://t.co/TnksFUb0gX"

Amanda Arena @ladyarena4
"@Maal_Dweb La storia continua ed é anche finita in bellezza ieri sera...🤣 Ti assicuro che era davvero squisita!… https://t.co/kHUJDkICur"

Cindy van Rijswick @CRijswick
"@foodinspiration @Hanssteenbergen Mensen gaan niet meteen gezonder eten als de prijs daarvan daalt. "

Mister Food @misterfoodcafe
"Nos dedicamos a complacer tu paladar We are dedicated to please your palate. #ComidaLatina #LatinFood #Yummie… https://t.co/LFLEoWvoet"

Food Inspiration @foodinspiration
"First impression van het vernieuwde &Moshik** #restaurant van #chef @MoshikRoth in #Amsterdam. #moshikrestaurant… https://t.co/R3T9Lnd1u8"

Food Inspiration @foodinspiration
"De prijs voor gezond eten stijgt harder dan voor ongezond eten. Deze code móéten we kraken volgens onze… https://t.co/BGImUOuOPg"

EagleGlen Costcutter @EagleGlenShop
"RT @costcutter: Have your very own Mexican feast-iesta and use leftover chilli to make enchiladas. #CCLoveYourLeftovers #FoodInspiration ht… "

Alizée Assistante @AlizeeAssistant
"✨ Nouvelles recettes pour vos lunch sur Pinterest 🖇 🖇 Bon vendredi ✨ - 📸 @choosingchia… https://t.co/AhsgxVHn2V https://t.co/ee9NBgE7Ha"

Agenda