http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Niven 80/20

4 juni 2014    Redactie    boek Niven Kunz groenten 80/20

Uit de sterrenkeuken van een groentefreak. We waren aanwezig bij de boekpresentatie van #Niven8020 van @NivenKunz.

Afgelopen maandag stond Club Air in Amsterdam helemaal in het teken van groenten. Nouja, voor tachtig procent dan. We waren aanwezig bij de boekpresentatie van het nieuwste boek van topchef Niven Kunz: Niven 80/20.

Groenterebel
Niven 80/20 geeft een kijkje in de keuken van het gelijknamige restaurant Niven in Rijswijk. Hier kookt de jonge chef zo veel mogelijk met groenten uit zijn eigen achtertuin, het Westland, Midden-Delfland en het Groene Hart. ‘Als je bij elke maaltijd één of meerdere groenten als uitgangspunt neemt, ga je anders koken’, zegt Kunz in zijn nieuwe boek.

Lunchen in het gras
Geen chiq gedekte tafels, maar lunchen met vers belegde broodjes in het gras waarmee Club Air speciaal voor de lancering van het nieuwe boek bezaaid is. Er kan zelfs een kijkje genomen worden bij de leveranciers van Kunz, die zich op het gras verzameld hebben met hun lekkernijen. Brood van het Vlaamsch Broodhuys, ultragezonde sapjes van Versapers en kiem- en minigroenten van Koppert Cress.

Niven 80/20
Zijn nieuwe boek bevat zeventig recepten die dezelfde maat hebben als in zijn restaurant. opgedeeld in de categorieën ‘100% groenten’, ‘80% groenten/20% vlees’, ‘80% groenten/20% vis’, ‘100% desserts’ en zelfs ‘100% vocktails’, non-alcoholische mixen van fruit en groenten uit de Versapers. ‘Ik vind kleine porties veel lekkerder, maar je bent natuurlijk vrij om meer te maken’, aldus de topchef.

Kooktour
Nu de lancering van zijn kookboek erop zit, gaat Niven op tournee. Tijdens negen masterclasses door het hele land vertelt de chef over zijn 80/20-filosofie en proef je uiteraard een aantal van zijn gerechten. De eerste masterclass vindt plaats op 14 juni in Den Haag. Alle data van de kooktour zijn te vinden op niven8020.com, waar je ook een gesigneerd exemplaar van het boek kan bestellen. 
 


 

Niven Kunz

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Pensando en la cena? Esto está esperando por ti 💬 Thinking about dinner? This is waiting for you! 💬… https://t.co/cPjh953ap5"

Ailko Faber @ailko
"@tvdtoekomst @MieleNederland @koppertcress @foodinspiration @EntreeMag @kokmeijer mooi, we zullen er zijn a.s. maan… https://t.co/bEJnZMMi84"

mouratayu4@gmail.com @moulay177
"RT @ParsimonyInspo: Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site tod… https://t.co/lAoibOciSp"

Parsimony Inspired @ParsimonyInspo
"Check out our amazing fish taco & creme brulee recipes, perfect for date night, on the site today!… https://t.co/iTspup7DiO"

Mister Food @misterfoodcafe
"We´ll change the way you see life from the first bite 😉😍 Cambiaremos la manera en como ves la vida desde el primer… https://t.co/7BDR92vvjM"

Convotherm @convotherm
"Have you ever been on a food walk before? #NewTrend #FoodInspiration https://t.co/ZS23e7IEEL"

Dana @Danajuiceplus
"RT @phillymcgee: What to have for dinner tomorrow night???? . . . @jamieoliver #5ingredients #fiveingredients #jamieoliver #cook #cooking… "

ajseats1 @ajseats1
"Introducing AJS Eats 😋 my newly created food blog, showcasing the best restaurants around town, world foods, my hom… https://t.co/2hsDSycMfq"

Bernardo Pirola @Bernardo_Pirola
"RT @onlyorca: Looking for some recipe ideas? Head over to our lovely client @TheLitton for some inspiration. Full site here https://t.co/1D"

Paul Maxwell @AryztaUK_PWM
"RT @BouquetGarniUK: Our maxi quenelle are made with dark chocolate Tanzania mousse 😋 Perfect for making your desserts look stunning! #dess… "

Agenda