http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Niven 80/20

4 juni 2014    Redactie    boek Niven Kunz groenten 80/20

Uit de sterrenkeuken van een groentefreak. We waren aanwezig bij de boekpresentatie van #Niven8020 van @NivenKunz.

Afgelopen maandag stond Club Air in Amsterdam helemaal in het teken van groenten. Nouja, voor tachtig procent dan. We waren aanwezig bij de boekpresentatie van het nieuwste boek van topchef Niven Kunz: Niven 80/20.

Groenterebel
Niven 80/20 geeft een kijkje in de keuken van het gelijknamige restaurant Niven in Rijswijk. Hier kookt de jonge chef zo veel mogelijk met groenten uit zijn eigen achtertuin, het Westland, Midden-Delfland en het Groene Hart. ‘Als je bij elke maaltijd één of meerdere groenten als uitgangspunt neemt, ga je anders koken’, zegt Kunz in zijn nieuwe boek.

Lunchen in het gras
Geen chiq gedekte tafels, maar lunchen met vers belegde broodjes in het gras waarmee Club Air speciaal voor de lancering van het nieuwe boek bezaaid is. Er kan zelfs een kijkje genomen worden bij de leveranciers van Kunz, die zich op het gras verzameld hebben met hun lekkernijen. Brood van het Vlaamsch Broodhuys, ultragezonde sapjes van Versapers en kiem- en minigroenten van Koppert Cress.

Niven 80/20
Zijn nieuwe boek bevat zeventig recepten die dezelfde maat hebben als in zijn restaurant. opgedeeld in de categorieën ‘100% groenten’, ‘80% groenten/20% vlees’, ‘80% groenten/20% vis’, ‘100% desserts’ en zelfs ‘100% vocktails’, non-alcoholische mixen van fruit en groenten uit de Versapers. ‘Ik vind kleine porties veel lekkerder, maar je bent natuurlijk vrij om meer te maken’, aldus de topchef.

Kooktour
Nu de lancering van zijn kookboek erop zit, gaat Niven op tournee. Tijdens negen masterclasses door het hele land vertelt de chef over zijn 80/20-filosofie en proef je uiteraard een aantal van zijn gerechten. De eerste masterclass vindt plaats op 14 juni in Den Haag. Alle data van de kooktour zijn te vinden op niven8020.com, waar je ook een gesigneerd exemplaar van het boek kan bestellen. 
 


 

Niven Kunz

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

"Beet the Root"

We eten steeds meer plantaardig, en zien dat vegetarische en ook veganistische producten steeds...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"RT @BooksAndSpoons: #recipe for CHEESY ROASTED BUTTERNUT SQUASH #RecipeoftheWeek #recipeblog #vegetarian #vegetables #dinner #dinnertime #f… "

Agenda