http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Hét talent van de toekomst

De strijd om de @tvdtoekomst bokaal is gestreden. Wie zijn de grote winnaars?

Maandag 2 juni gingen 57 jonge MBO-talenten met elkaar de strijd aan om de winst. Tijdens de jaarlijkse vakwedstrijd toont het gastronomisch- en gastvrijheidstalent van Nederland in een onderlinge competitie hun vakmanschap.

Van de 15 deelnemende teams onder de witte brigades, mag Rooi Pannen Eindhoven zich aan het einde van een spannende en lange wedstrijddag zich de trotste winnaar noemen van de Talent van de Toekomst bokaal 2014 bij de witte brigade. Koen van den Hurk, Martijn van de Wetering en Gijs van Gils wisten zich staande te houden tussen de heftige concurrentie en hebben vier prachtige gerechten op tafel gezet.

Durven koken met frisse zuren
Jacob Jan Boerma (Restaurant De Leest in Vaassen en juryvoorzitter witte brigade) vertelt: “Bij mij is in positieve zin opgevallen dat de deelnemers durven te koken met frisse zuren. Ook krijgen groenten meer aandacht." Lachend: "Wanneer ik stop met koken, is de opvolging in ieder geval gegarandeerd." Tijdens de prijsuitreiking zei de driesterrenchef: "Mijn complimenten dat iedereen zo ontzettend gemotiveerd was om vandaag te knallen. De één deed dat met een big smile, de ander met een trillend handje. Ik hoop dat deze generatie mij niet alleen weet te evenaren, maar overtreft.”

John Deibergen en Dominique Verhaaf van de Rijn IJssel Vakschool Wageningen zijn de winnaars van de Talent van de Toekomst Bokaal 2014 voor de zwarte brigades. Hiermee prolongeerden ze hun titel uit 2013. In totaal deden 6 teams mee.

'Heel veel talent'
Petro Kools (Restaurant Da Vinci, Maasbracht/juryvoorzitter zwarte brigade): “Ik heb heel veel talent gezien vandaag. Er waren enkel goedgemotiveerde deelnemers. Jonge dames en heren die alles op alles zetten om elke dag een beetje beter te worden. Ook bij de beoordeling van de winnaars op het onderdeel gastheer/-vrouw werd het verschil pas op de meet duidelijk.”

De absolute top heeft het aanstormend talent deze dag onder de loep genomen. De witte brigade werd beoordeeld door Erik van Loo, Onno Kokmeijer, Rogér Rassin en Jacob Jan Boerma. Zij jureerden op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak. Petro Kools, Cindy Borger, Bernard Tesink en Johan Kragtwijk namen de beoordeling van de zwarte brigade voor hun rekening. De gastvrouwen en -heren werden tijdens deze vakwedstrijd beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijnspijscombinatie.

Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, Miele en Food Inspiration Talents. De wedstrijd vond plaats bij het Inspirience Centre van Miele in Vianen.

Volledige uitslag

Wedstrijd witte brigade Talent van de Toekomst 2014:

1 Rooi Pannen Eindhoven
Koen van den Hurk - Martijn van de Wetering - Gijs van Gils

2 ROC van Amsterdam
Lars Drost - Daniel Damen - Jorrit van der Bos

3 Cas Spijkers Academie Twente
Joey Stinissen - Michel Oude Booijink - Bart Lammersen


Wedstrijd zwarte brigade Talent van de Toekomst 2014:
1 - Rijnijssel Vakschool Wageningen
John Deibergen - Dominique Verhaaf

2 - Rooi Pannen Eindhoven
Romy Danse - Manon van den Hurk

3 - ROC van Amsterdam
Melvin Verwaal - Berry Klein
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Trend #01:
The End of Good Enough

Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen...

Foodporn is overal

In de massa van al die foto’s waken chef Robbie Postma en fotograaf Robert Harrison er...

Buurtfrituur in hartje Antwerpen

Terwijl veel cafetaria’s hun snacks, sidedishes en bijgerechten in hetzelfde frietvet...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Foodkings.nl @FoodkingsNL
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/PwQQPA6qxe"

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op i… https://t.co/VLqudvr72J"

yvonne breevaart @GMlovelie67xxx
"RT @FlavourFeed: #MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a look o… "

Amanda Arena @ladyarena4
"#calamari al sugo #homemade #squid #food #foodporn #foodlovers #foodinspiration #cuisine https://t.co/CiRx54Iwig"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #01: The End of Good Enough. https://t.co/fa9PX03PX4"

Tom Vanderlinden @tomvdl1978
"RT @foodinspiration: Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Foodtrend #01 voor 2018: The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconce… https://t.co/5lEDvu11au"

TRY FOODS @TryFoods
"Hier ist es ein Foto von unserem Wochenende in Hamburg! Vielen Dank an alle, die unser Stand bei dem… https://t.co/L5KVPsbx8l"

Flavour Feed @FlavourFeed
"#MakeHummusNotWar Cook For Syria is now a global food movement. Out latest feed follows its recent ventures. Take a… https://t.co/f90xBIxdQC"

Agenda