http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

FRIS: Talud9 Koffie & Wijn

9 mei 2014    Redactie    wijn FRIS Wouter Verwer Talud9

FRIS: Een menukaart? Daar doe ik niet aan! We spraken met Wouter Verwer van koffie- en wijnbar Talud9. #foodinspiration

‘Zo min mogelijk in hokjes en regeltjes denken’. Met die gedachte runt Wouter Verwer zijn koffie- en wijnbar Talud9 in hartje Utrecht. Van de klassiekers uit Italië, Frankrijk of Portugal kijkt niemand meer raar op, maar heb je ooit wijnen uit Iran, Libanon of Irak op de kaart zien staan? Bij Talud9 wel. Nou ja, afgezien van de menukaart dan. Die vind je bij Wouter namelijk niet terug.

Geen menukaart
‘Je moet aan ons gewoon vertellen waar je zin in hebt. Qua wijn, maar ook qua lunch. Dat zorgt ervoor dat onze medewerkers echt met de gast in gesprek gaan. En dat is toch wel waar horeca om draait: gastvrij zijn en mooie producten serveren’, aldus de jonge ondernemer.

Iraanse wijn
Talud9 schenkt meer dan vijftig wijnen per glas en koffie van verschillende soorten bonen. ‘Ik kijk waar de behoefte ligt van de consument, maar eigenlijk juist ook weer niet. Wijnen uit Iran of Irak, daar is geen vraag naar, maar die wijnen zijn zo mooi!’

Koffiebiertje
Een koffie- en wijnconcept in een bierstad als Utrecht. Daarin zag Wouter wel een uitdaging. ‘Hoe krijgen we ook die mensen binnen die van een biertje houden, maar nog belangrijker: hoe laten we ze ook in aanmerking komen met een goeie kop koffie en vooral met een goed glas wijn?’ De oplossing? Dagelijks serveert Wouter zijn eigen donker koffiebier, gemaakt van Talud9 espresso en geserveerd in een wijnglas.

En wat staat ons nog te wachten? ‘We willen voor deze zomer een nieuw koffiebier serveren. Blond en zoet, gemaakt van de koffiebes’.
Wij zijn benieuwd!

4x 'W'
Wie: Wouter Verwer
Wat: Talud9 Koffie & Wijn
Waar: Donkere Gaard 9, Utrecht
Website: www.talud9.nl

- - -
FRIS is onze wekelijkse Friday Inspiration. In deze rubriek presenteren we een bijzonder fris concept, initiatief of start-up. De redactie selecteert objectief en onafhankelijk, maar tips zijn altijd welkom. Volg #foodinspiration.
- - -

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

De Portland Pioneers

De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. Als sprekers op de...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/IJ2l5wZzNK"

Penny @fiddleysticks
"People of Twitter, I need healthy snack inspiration. Currently eating far too many biscuits! #foodinspiration #healthysnacks #helpplease "

Velour Imports @velourimports
"CARICOM pledges over US$2-billion at UN Conference #LoveMyBermuda #WeAreBermuda #eatfortheinsta #foodinspiration… https://t.co/GYkuLSKxZG"

WeAreFood2018 @WeAreFood2018
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Louise-Jane🎗 @louisecleaver
"Just watched Rick Stein’s ‘Road to Mexico’. Loads of inspiration for #tacos 🌮 - might try making a vegan version so… https://t.co/rkmeOgKEwl"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/TPQx7dV25S"

Eat Sip Trip @Eat_Sip_Trip
"Sinfully sweet chocolate crepes with chocolate cream, banana, blackberry, blueberry, pomegranate seeds & melted cho… https://t.co/eV9MRwREbQ"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"Thank you #HEB my work provided us with an early #Thanksgiving lunch! #soyummy ❤️ ☄️ #Turkey #stuffing #corn… https://t.co/7IyjLLHFLS"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Learn more about Hunger & Food Waste with #BreadisGold #TasteDeVine #foodinspiration feat.… https://t.co/i4yTvIg24B https://t.co/vJguYj5lb4"

Food Inspiration @foodinspiration
"#Portland is een #foodstad van formaat. De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. C… https://t.co/SGROjFBB1D"

Agenda