http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

FRIS: Talud9 Koffie & Wijn

9 mei 2014    Redactie    wijn FRIS Wouter Verwer Talud9

FRIS: Een menukaart? Daar doe ik niet aan! We spraken met Wouter Verwer van koffie- en wijnbar Talud9. #foodinspiration

‘Zo min mogelijk in hokjes en regeltjes denken’. Met die gedachte runt Wouter Verwer zijn koffie- en wijnbar Talud9 in hartje Utrecht. Van de klassiekers uit Italië, Frankrijk of Portugal kijkt niemand meer raar op, maar heb je ooit wijnen uit Iran, Libanon of Irak op de kaart zien staan? Bij Talud9 wel. Nou ja, afgezien van de menukaart dan. Die vind je bij Wouter namelijk niet terug.

Geen menukaart
‘Je moet aan ons gewoon vertellen waar je zin in hebt. Qua wijn, maar ook qua lunch. Dat zorgt ervoor dat onze medewerkers echt met de gast in gesprek gaan. En dat is toch wel waar horeca om draait: gastvrij zijn en mooie producten serveren’, aldus de jonge ondernemer.

Iraanse wijn
Talud9 schenkt meer dan vijftig wijnen per glas en koffie van verschillende soorten bonen. ‘Ik kijk waar de behoefte ligt van de consument, maar eigenlijk juist ook weer niet. Wijnen uit Iran of Irak, daar is geen vraag naar, maar die wijnen zijn zo mooi!’

Koffiebiertje
Een koffie- en wijnconcept in een bierstad als Utrecht. Daarin zag Wouter wel een uitdaging. ‘Hoe krijgen we ook die mensen binnen die van een biertje houden, maar nog belangrijker: hoe laten we ze ook in aanmerking komen met een goeie kop koffie en vooral met een goed glas wijn?’ De oplossing? Dagelijks serveert Wouter zijn eigen donker koffiebier, gemaakt van Talud9 espresso en geserveerd in een wijnglas.

En wat staat ons nog te wachten? ‘We willen voor deze zomer een nieuw koffiebier serveren. Blond en zoet, gemaakt van de koffiebes’.
Wij zijn benieuwd!

4x 'W'
Wie: Wouter Verwer
Wat: Talud9 Koffie & Wijn
Waar: Donkere Gaard 9, Utrecht
Website: www.talud9.nl

- - -
FRIS is onze wekelijkse Friday Inspiration. In deze rubriek presenteren we een bijzonder fris concept, initiatief of start-up. De redactie selecteert objectief en onafhankelijk, maar tips zijn altijd welkom. Volg #foodinspiration.
- - -

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Bingewatch Editie

Surprise! Voor deze bingewatch pop-up editie van Food Inspiration hebben we aan het hele...

Kom naar de Food Inspiration Days

Food Inspiration Days Goed genoeg is niet meer voldoende. Wie gemiddeld is, delft...

Vegetarisch zondigen

Amy’s Drive Thru is een succesvol vegetarisch fastfoodrestaurant in San Francisco....

Direct Trade Koffie

De overtreffende trap van Fair Trade of Fair Chain koffie is direct trade koffie, waarbij de...

Sally de salade bot

Sally de salade robot is een voorbeeld van de verregaande automatisering binnen de foodservice....

Een biefstuk is twee uur werk

Dat groenten de toekomst hebben blijkt ook uit de recent gepubliceerde Vlees Prijs Index van...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: The avocado show gaat internationaal! Maar eerst zijn ze te zien tijdens de #fidays op 16 & 17 oktober 🤗 https://t.co"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie… https://t.co/6zWWxjMouh"

Sheila Rose @mobbetuti1986
"RT @Mark_Haagen: +1 RT @houseoftaste: Veel inspiratie en plezier vandaag Pioneers!! @foodinspiration maak er een mooie dag van. "

RaymondTans @RaymondTans
"RT @foodinspiration: Met ruim 80 Food Inspiration Pioneers op bezoek bij @Gulpener Rondleiding, proeverij en een fietstour langs Gulpener b… "

Agenda