http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Op naar de wereldfinale

Chef @Jan_Smink en @LAukema14 zijn door naar de wereldfinale om de @BocusedOr. Topprestatie van team NL.

Ze hebben het geflikt. Jan Smink en Lars Aukema zijn door naar de wereldfinale om de Bocuse d'Or in 2015. Het eremetaal is aan de chef van Katlijk Noord en de kok van De Librije voorbijgegaan, maar met het halen van de elfde plaats is het belangrijkste doel is gehaald. Op naar Lyon.

Jan Smink over de finale: 'Deze wedstrijd was door de aangescherpte opdrachten en de nog grotere concurrentie flink zwaarder dan de vorige. We gingen voor goud en het werd de elfde plaats. Ik weet van vier jaar geleden hoe zwaar deze wedstrijd is. Alles hangt af van de details. We hebben er keihard aan gewerkt. Onze inspanningen zijn beloond.'

Het Nederlandse team moest twee extra uitdagingen overwinnen. De oven die voor het vlees nodig was begaf het. Verder bleek er geen gebruiksaanwijzing beschikbaar voor de collectieve vacuummachine die de teams konden gebruiken. Coach Leendert zorgde voor oplossingen en Jan en Lars bleven koel, waardoor de gerechten, met bij het vleesgerecht de 'Gehaktbal 2014', alsnog konden worden afgemaakt.  

De finaleuitslag:
1) Zweden - chef Tommy Myllymaki
2) Denemarken - chef Kenneth Hansen
3) Noorwegen - chef Ørjan Johannessen

Beste vleesgerecht: Finland
Beste visgerecht: Frankrijk
Beste commis: Rusland

Meer weten over het Nederlandse team? Dat kan hier! In 2016 wordt de Europese finale om de Bocuse d'Or gehouden in Hongarije.

Foto: Arnold van West 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

De smaak van Tomorrowland

Eten en drinken staan op festival Tomorrowland - naast muziek - centraal in de beleving van de...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de...

The End of Good Enough...

De 9e editie van de Food Inspiration Days is van start! Vanmorgen gingen de deuren open van het...

Brabantse bioboer wint restyling boerderijwinkel

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE...

Hotspots New York

Beyond Sushi Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Charles Ager @CharlesAger
"Happy #NationalPumpkinCheesecakeDay 🎃 Celebrate by baking one yourself, we found a great recipe:… https://t.co/i99fZ6v2c3"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @Hanssteenbergen: Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPz"

Natalie Lorrant @NatalieLorrant
"Secrets Behind Famous Southern #recipes. #cheese #foodinspiration https://t.co/cDlPw7BNJH https://t.co/2CA2vZ7EnA"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Mmmm ... something special about Marcona @almonds. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/GrjYVHaXY0"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat was je leuk! @foodinspiration #fidays https://t.co/VyXpNKmFl4"

Doug Koob @dougkoob
"Amsterdam Food & Beverage Trend Tour for Portland team hosted by @foodinspiration #fidays… https://t.co/Nrjk54mBvI"

Ethereal Heart Fdn @EHFoundation237
"RT @foodinspiration: Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food #trends… "

HFDV @HfdvVzw
"RT @foodinspiration: Bam! Nog even nagenieten van de #fidays. Blok vast 15 & 16 oktober 2018 in je agenda voor de 10e editie! #food #trends… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPzCkblpY"

Agenda