http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Redzepi terug op nr. 1

De kurk is van de fles. @ReneRedzepiNoma nr. 1 en @delibrije erbij op nr. 29 tijdens @TheWorlds50Best

Waar het Spaanse El Celler de Can Roca vorig jaar nog met de titel naar huis ging, mag Restaurant Noma van René Redzepi zich dit jaar voor de vierde keer het beste restaurant ter wereld noemen. Gisterenavond werd in Londen de ultieme culinaire top van de wereld bekend gemaakt tijdens The World’s Best Restaurants Awards.

De titelverdediger van vorig jaar, El Celler de Can Roca, moest het dit keer met de tweede plaats doen. De derde plaats bleef, net als vorig jaar, voor het Italiaanse Osteria Francescana.

Hollands glorie
Ook Nederland wordt vertegenwoordigd in de ranglijst. Vorig jaar was restaurant de Librije van Jonnie Boer nog helemaal uit de lijst verdwenen. Dit jaar mag Boer zich met trots plaats 29 in de ranglijst toekennen.

Awards
Niet alleen de top vijftig, maar ook andere titels werden verdeeld tijdens de ceremonie in Londen. Zo ging The World’s Best Pastry Chef Award naar Jordi Roca van El Celler de Can Roca. Alex Atala van restaurant D.O.M. in São Paulo nam de Chef’s Choice Award in ontvangst. De Lifetime Achievement Award werd al eerder uitgereikt aan Fergus Henderson van Londens restaurant St. John. Het Spaanse restaurant Larrabetzu mag zich dit jaar het meest duurzame restaurant ter wereld noemen. De Highest Climber Award ging naar restaurant Central in Lima, Peru en restaurant Gaggan in Bangkok, Thailand ontving de Highest New Entry Award.

Wij geven je hier een overzicht van de top tien beste restaurants in de wereld:
1. Noma – Kopenhagen, Denemarken
René Redzepi

2. El Celler de Can Roca – Girona, Spanje
Joan Roca

3. Osteria Francescana – Modena, Italië
Massimo Bottura

4. Eleven Madison Park – New York, USA
Daniel Humm

5. Dinner by Heston Blumenthal – Londen, UK
Ashley Palmer-Watts

6. Mugaritz – San Sebastian, Spanje
Andoni Luis Aduriz

7. D.O.M. – Sáo Paulo, Brazilië
Alex Atala

8. Arzak – San Sebastian, Spanje
Juan Mari Arzak en Elena Arzak Espina

9. Alinea – Chicago, USA
Grant Achatz

10. The ledbury – Londen, UK
Brett Graham

De complete top-50 vind je terug op de website van The World’s Best Restaurants Awards.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #04:
Hyperspecialisatie

We zien steeds meer ondernemers met concepten starten met een zeer specifiek aanbod. We zitten...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Trend #01:
The End of Good Enough

Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Laura Meerveld @laurameerveld
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. https://t.co/3rmLwIy6H5"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #04: Hyperspecialisatie. https://t.co/kO1CPTC8GR"

@Francoisbier @francoisbier
"RT @BierCulinair: @foodinspiration presenteert in de laatste weken van het jaar de belangrijkste food trends voor 2018. Trend nummer 3: Viv… "

@Francoisbier @francoisbier
"Aandacht voor @francoisbier bij de lancering in Nederland door @BierCulinair https://t.co/mK5nPo9TYg"

BierCulinair.nl @BierCulinair
"@foodinspiration presenteert in de laatste weken van het jaar de belangrijkste food trends voor 2018. Trend nummer… https://t.co/JIrZgVMDyJ"

sty @Ka3Reo
"RT @Andy_arifin: Cinnamonrolls πŸ˜„πŸ˜†πŸ˜πŸ€—πŸ‘πŸ‘ #instadaily #instafood #foodporn #recipes #foodinspiration #insta #food… https://t.co/6d9RJXc7uk"

Upside Down @Samu149
"RT @Andy_arifin: Cinnamonrolls πŸ˜„πŸ˜†πŸ˜πŸ€—πŸ‘πŸ‘ #instadaily #instafood #foodporn #recipes #foodinspiration #insta #food… https://t.co/z5MaJvLKYF"

Andy Arifin @Andy_arifin
"Cinnamonrolls πŸ˜„πŸ˜†πŸ˜πŸ€—πŸ‘πŸ‘ #instadaily #instafood #foodporn #recipes #foodinspiration #insta #food… https://t.co/vRfN6kCSQ1"

Enrique Figee @enriquefigee
"@Hanssteenbergen van @foodinspiration bij @FoodserviceNW over WAAROM het narrative van challengers zo aantrekkelijk… https://t.co/wfpciAH9Gi"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Hoofdredacteur @foodinspiration @Hanssteenbergen op het podium tijdens @FoodserviceNW over storytelling in de horec… https://t.co/cOPXZhk0ST"

Agenda